STUDIJ U KANADI

Najbolje od američkog i engleskog obrazovanja

13. siječnja / 1. veljače

13. siječnja / 1. veljače

Rok za prijavu

3

3

Sveučilišta

19

19

Studijski programi

17 000 - 23 000 CAD

17 000 - 23 000 CAD

Školarina za preddiplomski studij

FINANCIRANJE

FINANCIRANJE

Mogućnost stipendiranja i financiranja
 

KANADA KAO OBRAZOVNA DESTINACIJA

Druga najveća država na svijetu dijeli 8.890 km granice sa Sjedinjenim Američkim Državama, ima jedno od najrazvijenijih gospodarstava, impresionira izuzetnim krajolicima i sastoji se od multikulturalnog stanovništva, koje je među najobrazovanijim ljudima u svijetu prema OECD analizi. Tome pridonosi i položaj Kanade kao vodeće obrazovne destinacije sa Sveučilištem McGill u Quebecu, Sveučilištem Toronto u Ontariju i Sveučilištem Britanske Kolumbije. Podjela Kanade na pokrajine, kao i dva službena jezika - francuski i engleski, određuju neke specifičnosti studiranja u svakoj od njih, vezane uz rokove, školarine i način prijave.

ŠTO JE VAŽNO ZNATI

Visoko obrazovanje u Kanadi podijeljeno je na sveučilišta (universities) i veleučilišta (colleges). Preddiplomski studijski program traje između 3 i 4 godine, a diplomski studij može trajati između 1 i 3 godine. Visoki obrazovni standardi podržani su dugom tradicijom sveučilišta, promicanjem inovativnih ideja i fokusom na istraživanju u svim mogućim područjima. Izvrstan studijski program kombinira najbolje od američkog i engleskog obrazovnog sustava.

Školarine na kanadskim sveučilištima variraju ovisno o fakultetu, sveučilištu i nacionalnosti. Domaći studenti u prosjeku plaćaju između 6.500 i 7.000 CAD, dok se naknade za strane studente mogu kretati od 20.000 do 52.000 CAD, uz skuplje programe u inženjerstvu, pravu i medicini. Svako sveučilište postavlja vlastitu politiku financiranja studenata, često u obliku stipendija za izvrsnost ili za određene studije, kako za prvostupnike, tako i za magistre. 

Prema izvješću Best Countries, Kanada je na prvom mjestu u svijetu po kvaliteti života. Životni standard varira od pokrajine do pokrajine, ali godišnji trošak iznosi između 10.000 i 15.000 CAD, s tim da od toga prosječno 5.000 pokriva smještaj u zajamčenom domu za brucoše.

Studenti koji se pripremaju upisati studij na preddiplomskom ili diplomskom studiju u Kanadi moraju se prijaviti za studentsku vizu. Preporučuje se prijava nekoliko mjeseci prije početka akademske godine jer se prijava za vizu plaća i potrebno je dostaviti određene financijske dokumente koji jamče pokriće školarine i dovoljna sredstva za život tijekom akademske godine. 

MOŽETE STUDIRATI U KANADI

STUDIJI

Arhitektura

Ekonomija

Filologija

Financije, računovodstvo, bankarstvo

Informatika

Inženjerstvo

Medicina

Mediji i komunikacije

Politologija

Poslovanje

Pravo

Prirodne znanosti

Psihologija

Turizam, ugostiteljstvo & kulinarstvo

Umjetnost i dizajn

ŠTO BI VAS JOŠ MOGLO ZANIMATI?

IELTS pripremni tecajevi

Ispiti profesionalne orijentacije

Motivacijsko pismo

OBRATITE SE NAŠEM SAVJETNIKU

DOGOVORI KONZULTACIJE

Ispuni obrazac i dogovori konzultacije s našim obrazovnim savjetnikom

REZERVIRAJ TERMIN

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka