MBA – najtraženija svjetska diploma poslovnog upravljanja

14.02.2023


Odabir poslijediplomskog studija ili MBA studija u inozemstvu veliki je izazov, ali i investicija koja se itekako može isplatiti i usmjeriti vašu karijeru u željenom smjeru.

Ako imate jasnu viziju karijere koju želite ostvariti i vještina koje su vam za to potrebne – MBA studij dodatno je usavršavanje koje tražite. MBA diploma nadograđuje znanje i vještine potrebne za željenu integraciju u poslovnu zajednicu, pomaže da unaprijedite ili pokrenete vlastiti posao, dođete na željenu poziciju unutar firme ili s lakoćom ostvarujete dugoročne i kratkoročne poslovne ciljeve.

Pridruži se virtualnom događaju Master's and MBA degree i istraži opcije u inozemstvu: https://app.brazenconnect.com/a/world-education/e/JnnVO

 

Što je MBA studij zapravo?

MBA ili Master in Business Administration međunarodno je priznat stručni poslijediplomski studij namijenjen razvoju vještina potrebnih za karijeru u ekonomiji, poslovanju i upravljanju. Ova diploma smatra se ključnom za sve one čiji karijerni ciljevi uključuju najviše rukovodeće položaje zato što uključuje obrazovanje o svim glavnim aspektima upravljanja te primjene poslovnih i liderskih principa. Primjerice, MBA studij usmjeren je na računovodstvo, financije, marketing, ljudske resurse, opće upravljanje, operacije, strategije vođenja, liderstvo, pregovaranje te obuhvaća i izborne predmete koji studentima daju priliku da stečeno znanje primijene u područjima relevantnim za njihove osobne ciljeve i ambicije.

 

Specijalizirani MBA studiji za nadogradnju znanja

Posljednjih godina izrazito su popularni i specijalizirani MBA studiji. Za razliku od općih MBA studija, oni nude posebna znanja u jednom konkretnom području, omogućujući studentima da prodube svoju stručnost i nadograde postojeće znanje i vještine u određenom poslovnom području ili grani znanosti. Specijalizirani MBA studiji usmjereni su na područja kao što su nekretnine, marketing, upravljanje lancem opskrbe, zdravstvo, upravljanje investicijama i slično. Ovakvi studiji stvaraju stručnjake s kompetencijama, znanjem i vještinama po mjeri konkretne industrije.

Budući da MBA diplome nude put do veće plaće, bolje poslovne prilike i prostor za usavršavanje u željenom području, apsolutno vrijedi uložiti vrijeme, novac i trud u njihovo stjecanje. Također, kroz ove studije naglasak se stavlja na razvoj mekih vještina, međuljudskih, komunikacijskih i prezentacijskih, što je ključno za razvoj kvalitetnog direktora i vođe. MBA studiji u inozemstvu posebno su korisni zato što, osim vrhunskog obrazovanja, nude prilike za umrežavanje i stvaranje poznanstava koja mogu pozitivno utjecati na profesionalni razvoj i poslovanje pojedinca.

 

Za sva dodatna pitanja o poslijediplomskih studijima u inozemstvu kontaktirajte nas.

Ključne riječi:
studij u inozemstvu

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka