INTERNSHIP USA

Gain real-world experience

Program Internship USA namijenjen je sadašnjim ili nedavno diplomiranim studentima koji žele dobiti praksu u području koje su specijalizirali. Stažiranje može trajati do 12 mjeseci te dopušta dodatni mjesec za turističke aktivnosti nakon završetka programa. Za prijavu je potrebno imati 18 godina, dobro poznavati engleski jezik i imati želju za stjecanjem iskustva u području povezanom sa završenim studijem.

ZAŠTO SUDJELOVATI?

ZAŠTO SUDJELOVATI?

OSIGURAJ JEDNOSTAVAN PRIJELAZ IZ SUSTAVA OBRAZOVANJA NA TRŽIŠTE RADA

Program ti daje mogućnost rada u američkoj tvrtki i stjecanje korisnog iskustva u području završenog studija.

NOVA POZNANSTVA I PRIJATELJSTVA

Tijekom nekoliko ljetnih mjeseci radit ćeš rame uz rame s Amerikancima iz svih dijelova SAD-a, ali i sa studentima iz drugih dijelova Europe i svijeta. Samim time, upoznat ćeš mnogo novih lica i potencijalnih prijatelja.

PROŠIRI SVOJ NETWORK!

Program vam daje priliku da uspostavite profesionalne kontakte u području u kojem se želite razvijati.

PROVEDI DO 14 MJESECI U SAD-U!

INTERNSHIP USA pruža vam jedinstvenu priliku da vidite neka od najpoznatijih mjesta na svijetu, uživate ​​u impresivnoj prirodi, budete dio američkih praznika i festivala – sve ovo i još mnogo toga dio je Internship USA iskustva!

USVOJI NOVE VJEŠTINE

Stekni relevantno radno iskustvo i usvoji nove vještine. Poboljšaju svoje znanje engleskog jezika na profesionalnoj razini.

PREDUVJETI SUDJELOVANJA

Preduvjeti sudjelovanja na Internship USA programu mogu varirati ovisno o području studiranja i budućoj praksi. U nastavku pročitaj koji su generalni preduvjeti.

  • sudionik mora biti stariji od 18 godina,
  • sudionik mora biti student visokog učilišta, fakulteta ili diplomirani student (period od diplomiranja do datuma početka programa ne može biti duži od 12 mjeseci),
  • odlično znanje engleskog jezika,
  • buduća praksa mora biti povezana s područjem studiranja!
Još uvijek nisi siguran možeš li sudjelovati ili ne?

Još uvijek nisi siguran možeš li sudjelovati ili ne?

Riješi test

KORACI PRIJAVE

Američkog poslodavca za Internship USA program možeš pronaći samostalno ili uz našu pomoć.

Jednom kada si dogovorio uvjete prakse, krećeš s najvažnijim korakom procesa prijave – izrada plana obuke (eng. Training Plan ili DS-7002). 

U ovome koraku pružit ćemo ti svu potrebnu pomoć i podršku te ćemo tebi i tvome poslodavcu osigurati dodatnu dokumentaciju i materijale za što lakše izrađivanje i dovršavanje plana obuke.  

Plan obuke formalni je dokument koji zahtijeva američki Department of State. 
Izrađuje ga i ispunjava američki poslodavac, u suradnji s budućim sudionikom programa. 


Ovaj dokument osigurava da sudionik programa dobije vrijedno i relevantno iskustvo, profesionalni razvoj te bolje razumijevanje američke poslovne i opće kulture.

Plan obuke opisuje što će sudionik raditi tijekom svog programa, koje će vještine naučiti, kako će se poticati kulturna razmjena i kako će se mjeriti njegova izvedba. 


Plan, također, mora sadržavati:

  • detaljne informacije o američkom poslodavcu,

  • jasno definirane ciljeve i rezultate prakse,

  • faze treninga i profesionalnog razvoja,

  • konkretne poveznice s područjem studiranja i usvojenim teorijskim znanjem,

  • minimalno 32 sata rada tjedno. 

 

Detaljnije informacije o Planu obuke nalaze se na linku

Nakon što američki sponzor odobri, odnosno verificira, Plan obuke, u tvoje ćemo ime aplicirati za radnu dozvolu (DS-2019). 
Po primitku radne dozvole, krećemo sa zadnjim korakom procesa - apliciranje za J-1 vizu. 


J-1 viza (viza za posjetitelje na razmjeni) neuseljenička je viza koja se izdaje svim sudionicima programa kulturne razmjene u SAD-u. 
Ona svim sudionicima omogućuje legalni rad kod američkog poslodavca te 30 dana za turističko istraživanje SAD-a. 
Više informacija o J-1 vizi pročitaj na linku


I kod ovog koraka možeš očekivati našu pomoć! 
Razgovor za vizu možeš rezervirati samostalno ili uz našu podršku.

MOGUĆNOSTI ZA UPIS PROGRAMA

SELF-ARRANGED

PLACEMENT OPCIJA

NAŠI KLIJENTI

Želiš li čuti priče bivših sudionika programa?

Ardit Belegu

Turistički menadžment

"I believe that this experience will help me a lot in my career and will improve my skills and work ethic. I will be more confident approaching a customer, and my communications skills will be at a higher level."

Klara Romić

Accounting Assistance & Restaurant Floor Manager

"Prezadovoljna sam sa svojim poslodavcem. Izvlače najbolje iz mene, pretrpavaju me zadacima i situacijama iz kojim svakodnevno učim, a pritom paze da se u svakom trenutku osjećam zadovoljno. Iz svake situacije naučim nešto novo. U vrlo kratkom roku su zadobili povjerenje u mene i imam odličan odnos sa svim kolegama".

Dorotea

Finance & PR

U početku sam sama istraživala razno-razne izvore po internetu. Slala sam desetke i desetke životopisa, prijavljivala se na različite oglase te se nadala da će jedan pokušaj uroditi plodom. Nažalost, to nije bio slučaj. 

A onda mi je jednog dana prijateljica u razgovoru spomenula vas i vaš Internship program. 

Na stranici CIEE-a, na kojoj su pregledno izlistane moguće prakse, ubrzo sam pronašla poslodavca. Obavila sam nekoliko razgovora te dobila praksu u organizaciji IFERS u kojoj ću imati ulogu PR/communication naučnice za partnerstva s vodećim američkim bankama, kao što su Bank of America i Wells Fargo.

Stjepan

International Business

Kada sam napokon odlučio zaputiti se u Miami, morao sam prolaziti procedure koje nisu baš bile očekivane. Međutim uz pomoć IntegralEdu agencije i mog fakulteta uspio sam ispuniti dio svojih studentskih ciljeva. Nakon dolaska u Miami, uopće se nisam osjećao kao da sam 8.500km daleko od svog doma. Naravno, dolazilo je do konflikta dviju potpuno različitih kultura, no sve sam to savladao vrlo brzo. Odličnim znanjem engleskog jezika vrlo sam se brzo uklopio među ljude. Mjesto gdje sam radio najveći je luksuzni privatni klub u SAD-u. Ne postoji riječ kojom bih mogao dočarati stečeno iskustvo i sve ono s čim sam se susreo. Ljudi s kojima sam radio, postali su mi vrlo bliski prijatelji koji su mi uvijek pomagali kad je zatrebalo, ali su uvijek bili tu i za zabavu. Zahvaljujem se na svemu trojici najboljih prijatelja u Americi, Louisu, Marcu i Mike-u i pozdravljam ih! Također želim se zahvaliti na svemu i IntegralEdu agenciji!

Valentina

Business/ Management/ Marketing

S obzirom na to da sam prije par godina bila u Americi, gdje sam trenirala odbojku i studirala, imala sam priliku upoznati mnogo ljudi. U tom sam periodu upoznala i trenutnog supervizora. S vremenom smo ostali u kontaktu i kada sam se odlučila za praksu u Americi, on mi je sa zadovoljstvom pomogao. 
Za samu praksu sam se odlučila zato što smatram da je ona najbolji način da upoznam radnu kulturu zemlje koja je više nego uspješna kada govorimo o poslovanju. Sama prijava za program i nije bila tako jednostavna, no uz pomoć IntegralEdu-a sve je prošlo i više nego dobro. Marko (koordinator programa) mi je objasnio svaki korak i učinio sve mnogo lakšim. Marko hvala ti na svemu! 

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka