ČESTA PITANJA

Koja je razlika između jezičnog odmora s Integralom i kampova u inozemstvu koje organizira škola?

Odabirom jezičnog odmora s Integralom, studenti imaju priliku razmotriti širok izbor mogućnosti za različite destinacije, formate, lokacije, razdoblja, raspon cijena, zahvaljujući našoj uspostavljenoj partnerskoj mreži diljem svijeta. Većina škola radi sa samo 1-2 jezična centra u inozemstvu, što čini izbor mnogo ograničenijim.
Djeca iz cijele Hrvatske putuju na naše jezične odmore, što je prilika za nova poznanstva i razvoj samostalnosti. Putujte avionom, a ne autobusom, a roditelji imaju pravo pratiti djecu ako to žele.

U koje doba godine možete putovati?

Najčešće odabrano razdoblje u godini je ljeto zbog duljeg odmora učenika, ali se jezični odmori održavaju za sve uzraste te u jesen, zimu i proljeće.

Koliko košta školovanje jezika u inozemstvu?

Cijena je određena trajanjem tečaja jezika, odredištem i razdobljem. Drugi kriterij su uključene komponente - bilo da se radi samo o osposobljavanju i smještaju, ili o punom paketu usluga kao što su transfer, program izvan radnog vremena, zdravstveno osiguranje. Najniža cijena za tečaj koji uključuje samo obuku i smještaj iznosi 520 € za minimalni boravak od 2 tjedna. Po all-inclusive cijeni cijena počinje od 1300 € za 2 tjedna.

Plaćanje se može izvršiti u fazama, s rokom za primanje punog iznosa do 6 tjedana prije polaska.

Trebam li unaprijed pripremu?

Ne. Postoje različiti tečajevi za potpune početnike.

Kako se utvrđuje razina učenika i vrši raspodjela po grupama za obuku?

Većina organizacija za osposobljavanje provodi test na licu mjesta nakon dolaska učenika, koji uključuje pismeni i usmeni dio. Ovo je procjena gramatičkih i leksičkih vještina, izgovora, slobode korištenja jezika. Na temelju ovog testa vrši se distribucija s drugim učenicima s identičnom razinom znanja. Neke organizacije testiranje provode na mreži 2-3 tjedna prije polaska, a samo se usmeni razgovor održava na licu mjesta.

Mogu li produžiti boravak na licu mjesta?

Da, moguće je. U ovoj situaciji, preporučljivo je obavijestiti svog osobnog savjetnika u zadnjem tjednu vašeg treninga kako bi on / ona mogao organizirati nastavak tečaja i smještaj u jezičnom centru.

Kada su najbolje godine za putovanje?

Kratak odgovor glasi: kad je učenik spreman. Većina putnika ima između 8 i 17 godina, ali postoje jezični odmori i obuke u inozemstvu za djecu od 5 do 85 godina. Takva mala djeca, naravno, odlaze s jednim od roditelja ili rođakom, tzv. obiteljski odmor. Mogućnosti intenziteta i formata treninga, smještaja i razonode brojne su i potpuno su u skladu s dobi, ciljevima i sklonostima učenika.

Koliko je tjedana dobro putovati?

To u potpunosti ovisi o stavu, ciljevima i iskustvu učenika. Ako je to prvo putovanje, savjet konzultanata je da bi godišnji odmor trebao biti 2-3 tjedna. Ako je učenik samostalniji i ima želju, prikladni su i duži odmori. Ovo dulje razdoblje također vodi do boljeg ishoda učenja.

Je li moguće uzeti dodatne individualne sate?

Neke organizacije nude mogućnost pojedinačnih aktivnosti. Možete zatražiti od svog osobnog konzultanta dodatne informacije i preporuke o tome tko su i pod kojim uvjetima su organizirani.

Je li moguće putovati nekoliko puta na različite destinacije?

Da naravno. Nema ograničenja u broju putovanja, trajanju i raznolikosti jezika.

Je li certifikat primljen na kraju tečaja?

Sve jezične organizacije izdaju vlastite potvrde o poznavanju jezika, ali one su više neformalni dokaz vještina i nemaju snagu službenih dokumenata.
Postoje posebni specijalizirani programi za pripremu ispita za utvrđene certifikate koji su potrebni i službeno priznati prilikom prijave na sveučilište ili posao, kao što su IELTS, TestDaf, DELE i drugi.

NISTE NAŠLI ODGOVOR NA VAŠE PITANJE?

KONTAKTIRAJTE NAS

Pošaljite nam upit i rado ćemo vam odgovoriti.

POŠALJI

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka