ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

Koja je razlika između jezičnog tečaja s Integralom i kampova u inozemstvu koje organizira škola?

Odabirom jezičnog tečaja s Integralom polaznici imaju priliku razmotriti širok izbor mogućnosti za različite destinacije, formate, lokacije, razdoblja, raspon cijena; sve  to zahvaljujući našoj uspostavljenoj partnerskoj mreži diljem svijeta. Većina škola radi samo s jednim ili dva jezična centra u inozemstvu, što uvelike ograničava izbor.
Djeca iz cijele Hrvatske putuju na naše jezične tečajeve u inozemstvu, što je prilika za nova poznanstva i razvoj samostalnosti. Putujte avionom, a ne autobusom te, po želji, uz pratnju roditelja.

U koje doba godine se može putovati na jezični tečaj u inozemstvu?

Polaznici najčešće biraju ljeto kao vrijeme kada će učiti novi jezik jer tada imaju najviše slobodnog vremena, međutim tečajevi za djecu održavaju se za vrijeme svih praznika – zimskih, ljetnih i proljetnih. Tečajevi za odrasle održavaju se tijekom cijele godine i, ovisno o predznanju stranog jezika, s njima mogu započeti na bilo koji ponedjeljak u godini.

Koliko košta tečaj jezika u inozemstvu?

Cijena je određena trajanjem jezičnog tečaja, odredištem i razdobljem. Drugi kriterij su uključene komponente – bilo da se radi samo o osposobljavanju i smještaju, ili o punom paketu usluga kao što su putovanje, program izvan radnog vremena, zdravstveno osiguranje. Najniža cijena za tečaj koji uključuje samo obuku i smještaj iznosi 520 € za minimalni boravak od 2 tjedna. All-inclusive paketi počinju od 1300 € za 2 tjedna.

Plaćanje se može raspodijeliti u rate, s rokom za primanje punog iznosa do 6 tjedana prije polaska.

Trebam li imati odrađenu razinu predznanja ili pripreme?

Ne. Postoje različiti tečajevi za potpune početnike.

Kako se utvrđuje razina učenikova znanja i raspodjela po grupama na jezičnom tečaju?

Većina organizacija za jezične tečajeve provodi test na licu mjesta nakon dolaska učenika, koji uključuje pismeni i usmeni dio. Ovo je procjena gramatičkih i leksičkih vještina, izgovora, slobode korištenja jezika. Na temelju ovoga testa polaznici se grupiraju po sličnosti rezultata. Neke organizacije testiranje provode virutalno 2-3 tjedna prije polaska, a samo se usmeni razgovor održava na licu mjesta.

Mogu li produžiti boravak na licu mjesta?

Da, moguće je. U ovoj situaciji, preporučljivo je obavijestiti svog osobnog savjetnika u zadnjem tjednu vašeg tečaja kako bi mogao/la organizirati nastavak tečaja i smještaj u jezičnom centru.

Koja je najbolja dob za putovanje na ljetni jezični tečaj?

Najjednostavniji odgovor je – kad je polaznik za to spreman. Većina polaznika imaju od 7 do 17 godina, ali postoje i tečajevi kako za petogodišnjake tako i za osamdesetpetogodišnjake. 

Koje je idealno trajanje tečaja?

To ovisi o polaznikovoj motivaciji, ciljevima i predznanju jezika. Ako je ovo prvi puta da polaznik ide na ovakav tečaj, ne preporučujemo da ide na više od 2 ili 3 tjedna. Ako je polaznik samostalniji, onda može ići i na duže tečajeve. Što je duži tečaj, to se intenzivnije povećava znanje stranog jezika.

Je li moguće uzeti dodatne individualne sate?

Neke organizacije nude mogućnost pojedinačnih aktivnosti. Možete zatražiti od svog osobnog savjetnika dodatne informacije i preporuke o tome koje individualne aktivnosti odabrati, koje su dostupne i pod kojim uvjetima se organiziraju.

Je li moguće putovati nekoliko puta na različite destinacije?

Nema! Ne postoje ograničenja u broju putovanja, trajanju, odabiru jezika i raznolikosti tečajeva.

Dobije li se na kraju tečaja potvrda o završenom tečaju i/ili stupnju znanja?

Sve jezične organizacije izdaju vlastite potvrde o poznavanju jezika, ali one su više neformalni dokaz vještina i nemaju snagu službenih dokumenata.
Postoje posebni specijalizirani programi za pripremu ispita za utvrđene certifikate koji su potrebni i službeno priznati prilikom prijave na sveučilište ili posao, kao što su IELTS, TestDaf, DELE i drugi.

NISTE PRONAŠLI ODGOVOR NA VAŠE PITANJE?

KONTAKTIRAJTE NAS

Pošaljite nam upit i rado ćemo vam odgovoriti na sva pitanja.

POŠALJITE

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka