ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

o ljetnim kampovima za djecu i tečajevima jezika u inozemstvu

Koja je razlika između tečaja stranog jezika/ljetnog kampa s Integralom i onih koje organizira škola?

Odabirom tečaja stranog jezika s Integralom polaznici imaju priliku razmotriti širok izbor mogućnosti za različite destinacije, formate tečaja, lokacije, razdoblja, raspon cijena; sve  to zahvaljujući našoj partnerskoj mreži jezičnih centara diljem svijeta. Većina škola radi samo s jednim ili dva jezična centra u inozemstvu, što uvelike ograničava izbor.
Djeca iz cijele Hrvatske putuju na naše tečajeve stranih jezika i ljetne kampove u inozemstvu, što je prilika za nova poznanstva i razvoj samostalnosti. Putujte avionom, a ne autobusom te, po želji, uz pratnju roditelja.

U koje doba godine se može putovati na tečaj stranog jezika u inozemstvu?

Polaznici najčešće biraju ljeto kao vrijeme kada će učiti novi jezik jer tada imaju najviše slobodnog vremena, međutim tečajevi stranih jezika za djecu održavaju se za vrijeme svih praznika – zimskih, ljetnih i proljetnih. Tečajevi stranih jezika za odrasle održavaju se tijekom cijele godine i, ovisno o predznanju stranog jezika, s njima mogu započeti na bilo koji ponedjeljak u godini.

Koliko košta tečaj stranog jezika u inozemstvu?

Cijena je određena trajanjem tečaja stranog jezika, odredištem i razdobljem. Drugi kriterij su uključene komponente – bilo da se radi samo o tečaju i smještaju, ili o punom paketu usluga kao što su putovanja, program izvannastavnih aktivnosti te zdravstveno osiguranje. Najniža cijena za tečaj stranog jezika koji uključuje samo tečaj i smještaj iznosi 520 € za minimalni boravak od 2 tjedna. All-inclusive paketi počinju od 1300 € za 2 tjedna.

Plaćanje se može raspodijeliti u rate, s rokom za plaćanje punog iznosa do 6 tjedana prije polaska.

Trebam li imati odrađenu razinu predznanja ili pripreme?

Ne. Postoje različiti tečajevi stranih jezika i za potpune početnike.

Kako se utvrđuje razina učenikova znanja jezika i raspodjela po grupama na tečaju stranog jezika?

Većina organizacija za tečajeve stranih jezika provodi test na licu mjesta nakon dolaska učenika, koji uključuje pismeni i usmeni dio. Ovo je procjena gramatičkih i leksičkih vještina, izgovora te slobode korištenja jezika. Na temelju ovoga testa polaznici se grupiraju po sličnosti rezultata. Neke organizacije testiranje provode virutalno 2-3 tjedna prije polaska, a samo se usmeni razgovor održava na licu mjesta.

Mogu li produžiti boravak na licu mjesta?

Da, moguće je. U ovoj situaciji, preporučljivo je obavijestiti svog osobnog savjetnika u zadnjem tjednu vašeg tečaja stranog jezika kako bi mogao/la organizirati nastavak tečaja i smještaj u jezičnom centru.

Koja je najbolja dob za putovanje na ljetni kamp/tečaj stranog jezika?

Najjednostavniji odgovor je – kada je polaznik za to spreman. Većina polaznika naših tečajeva stranih jezika imaju od 7 do 17 godina, ali postoje i tečajevi kako za petogodišnjake tako i za osamdesetpetogodišnjake. 

Koje je idealno trajanje tečaja stranog jezika?

To ovisi o polaznikovoj motivaciji, ciljevima i predznanju jezika. Ako je ovo prvi puta da polaznik ide na ovakav tečaj stranog jezika, ne preporučujemo da ide na više od 2 ili 3 tjedna. Ako je polaznik samostalniji, onda može ići i na duže tečajeve. Što je duži tečaj, to se intenzivnije povećava znanje stranog jezika.

Je li moguće uzeti dodatne individualne sate?

Neke škole i jezični centri nude mogućnost pojedinačnih aktivnosti. Možete zatražiti od svog osobnog savjetnika dodatne informacije i preporuke o tome koje individualne aktivnosti odabrati, koje su dostupne i pod kojim uvjetima se organiziraju.

Je li moguće putovati nekoliko puta na različite destinacije?

Da! Ne postoje ograničenja u broju putovanja, trajanju, odabiru jezika i raznolikosti tečajeva stranog jezika na koji polaznik ide.

Dobije li se na kraju tečaja stranog jezika potvrda o završenom tečaju i/ili stupnju znanja?

Sve jezične organizacije izdaju vlastite potvrde o poznavanju jezika, ali one su više neformalni dokaz vještina i nemaju snagu službenih dokumenata.
Postoje posebni specijalizirani tečajevi za pripremu ispita za utvrđene certifikate koji su potrebni i službeno priznati prilikom prijave na sveučilište ili posao, kao što su IELTS, TestDaf, DELE i drugi.

NISTE PRONAŠLI ODGOVOR NA VAŠE PITANJE?

KONTAKTIRAJTE NAS

Pošaljite nam upit i rado ćemo vam odgovoriti na sva pitanja.

POŠALJITE

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka