STIPENDIJE

Stipendije za privatno srednjoškolsko obrazovanje u inozemstvu

Većina privatnih srednjih škola u inozemstvu nudi stipendije prijaviteljima koji su posebno nadareni u nekom području. Takve stipendije mogu biti u vidu smanjivanja školarine, postoci smanjivanja razlikuju se od učenika do učenika te ovise o godišnjem fondu koji je škola izdvojila za stipendije. Prema tome, stipendije se dodjeljuju za: akademsku izvrsnost,  sportska dostignuća te za posebne talente u glazbenim ili drugim umjetničkim područjima.

 

Imaj na umu da se za stipendije mogu prijaviti samo oni učenici koji su se već poslali prijavu u samu školu. Škole stipendije daju najboljim učenicima u određenim područjima, a za prijavu je najčešće potrebno sljedeće: prijavnica, koja se često može preuzeti s web stranica škole, školske ovjereni službeni prijevodi svjedodžbi zadnje tri godine školovanja (bila to osnovna ili srednja škola) te razne diplome ili certifikati kojima se može dokazati izvrsnost u nekom području. Nakon pregledavanja prijave škole uglavnom zahtijevaju polaganje ispita za stipendiju.

 

U nastavku možete pronaći stipendije za koje se trenutačno mogu prijaviti prijavitelji iz Hrvatske:

ST. BEES SCHOOL
ST. BEES SCHOOL

Saint Bees, Engleska

 • GCSE i A-levels
 • do 50% smanjenje školarine i troškova smještaja

 

St. Bee's School ima preko 430 godina tradicije i jedna je od najstarijih engleskih škola. Za učenike srednjih škola dostupni su programi za sva 4 razreda srednje škole (GCSE i A-levels). Kroz program pod nazivom „Global Awareness“, svi učenici uče najbitnije životne vještine kako bi razvili samopouzdanje, prezentacijske vještine, rješavanje problema i timski rad – nešto što mnoge škole ne pokrivaju u svom obrazovnom programu. Također, škola se ponosi jedinstvenim konceptom podučavanja matematike – spajanje akademskog britanskog kurikuluma sa zapadnjačkim i istočnjačkim načelima rada i učenja.

St. Bee's School nudi stipendije za akademsku godinu 2021. koje mogu iznositi do 50% smanjenje troška školarine i smještaja. Stipendije su sljedeće:

 

Stipendija u iznosu od 50% školarine
Stipendija je dostupna za  učenike svih razreda te za sve one koji im se pridruže u rujnu 2021. godine. Ukupni trošak godišnjeg obrazovanja u školi St Bees uz stipendiju iznosi 16 320 funti, a uključuje troškove školarine te smještaja u internatu. Stipendije se dodjeljuju učenicima na temelju akademske izvrsnosti, sportskih dostignuća te posebnih talenata u umjetničkim područjima kao što su glazba, ples, gluma i slično. Više na linku. ​

 

Academic Scholarships
Učenici mogu biti pozvani na zasebni prijemni ispit. 

Creative Arts Scholarships
Stipendije se dodjeljuju izvanrednim učenicima u području glazbe, umjetnosti i izvedbenih umjetnosti. 

Sports Scholarships
Stipendije se dodjeljuju izvanrednim sportašima s jakim sportskim sposobnostima.  

Engineering Scholarships
Stipendije se dodjeljuju učenicima s interesom u STEM području, posebno u području robotike, kodiranja i inženjeringa. 

The Full Circle Scholarship for exceptional students
Stipendija se dodjeljuje samo jednom učeniku svake godine, s obzirom na to da je jedna od najvećih stipendija koje škola dodjeljuje. Iznos stipendije je 30% smanjenje školarine i dostupna je za međunarodne učenike. 

Saznaj više
ACS COBHAM
ACS COBHAM

Portsmouth, Engleska

 • GCSE, A-levels, IB i Advanced Placement (AP) programi
 • do 8000 funti smanjenja školarine i smještaja

ACS Cobham Colleges od 1986. do danas postala je jedna od vodećih međunarodnih IB srednjih škola u Velikoj Britaniji, nudeći učenicima iz više od 70 zemalja programe za stjecanje srednjoškolske diplome prem britanskom kurikulumu, ali i programe za polaganje IB mature te napredni američki kurikulum Advanced Placement (AP) koji je koristan učenicima koji svoje obrazovanje žele nastaviti na američkim studijima.​

 

Premier International Award 

nudi stipendiju Premier International Award svim učenicima koji se u školu uspješno upišu. Stipendija za srednju školu, koja umanjuje cijenu godišnje školarine za 8 tisuća funti, omogućit će što većem broju učenika vrhunsko obrazovanje u ovoj cijenjenoj srednjoj školi u Velikoj Britaniji. Više na linku.

Saznaj više
OXFORD INTERNATIONAL EDUCATION GROUP
OXFORD INTERNATIONAL EDUCATION GROUP

Oxford, Engleska

 • GCSE i A-levels

 • Sastavnice: Oxford International College i Oxford Sixth Form College

 • do 50% smanjenje školarine
   

Oxford International College

Oxford International College je selektivna privatna srednja škola. U ovoj školi učenici se pripremaju za studije na najboljim svjetskim sveučilištima. Od 2019. godine škola se nalazi pri samom vrhu britanskih privatnih srednjih škola kad su u pitanju najbolji rezultati na završnim ispitima A-levels. Nastavljajući takve rezultate, od 2020. škola se nalazi u top 3 u istoj kategoriji.

Oxford International College svojim učenicima nudi otvorenu i poticajnu okolinu u gradu koji je svjetski poznat po akademskoj izvrsnosti već skoro 1000 godina. Škola nudi velikodušne stipendije nadarenim i izvrsnim učenicima. 

Stipendije

Iznosi do 50% smanjenja školarine (temeljeno na samoj prijavi i akademskoj izvedbi učenika). Učenici trebaju polagati ispite za sve A-Levels predmete te se na temelju rezultata ispita i izvedbe tijekom online intervjua donosi odluka o dodjeli stipendije.  

Oxford Six Form College

Osnovana 1988., Oxford Sixth Form College je jedna od vodećih škola za učenike od 15 do 19 godina. Ova privatna srednja škola nudi veliku fleksibilnost u usporedbi s državnim školama s preko 20 školskih predmeta. Tijekom godina su izgradili odličnu reputaciju pripreme učenika za završne ispite, a odabrane metode su slične onima na Cambridge i Oxford sveučilištima. Akademski pristup je neformalan i interaktivan. Savjetovanje koje nude profesori i ostalo osoblje škole je fokusirano na individualne potrebe učenika i načine učenja. 

 

Stipendije

Dostupne su stipendije koje pokrivaju do 40% iznosa školarine za ambiciozne učenike u području medicine, stomatologije, veterine, inženjerstva, prava, umjetnosti i ekonomije.

Svi prijavitelji za stipendiju kojima engleski nije materinji jezik će biti obvezani polagati ispit engleskog jezika ili predati potvrdu o položenom IELTS Academic ispitu s ukupnim rezultatom od minimalno 6.5.

Što se tiče ispitivanja, potrebno je položiti ispite predmeta određenih prema učenikovom željenoj karijeri – kemija, matematika, engleski jezik (pisanje eseja), projektni rad ili portfelj. Akademske stipendije se dodjeljuju isključivo na temelju akademskog uspjeha i potencijala. Ako su rezultati učenika izvrsni, učenik će imati intervju o čijem ishodu će ovisiti i finalna odluka o dodjeljivanju stipendije.

Saznaj više
CATS COLLEGES
CATS COLLEGES

Cambridge, Canterbury i London, Engleska; Boston, Massachusetts, SAD

 • GCSE, A-levels, IB i Foundation program
 • u potpunosti pokriven trošak školarine
   

Od osnutka škole 1952., CATS Colleges postala je jedna od najinovativnijih i najuspješnijih privatnih srednjih škola u Velikoj Britaniji i SAD-u.
Osoblje je iskusno u brizi i savjetovanju međunarodnih učenika kako bi im pomogli  ispunili puni potencijal unutar britanskog ili američkog obrazovnog sustava. CATS nudi srednjoškolske programe na 4 kampusa u Cambridgeu, Canterburyju, Londonu u Velikoj Britaniji i u Bostonu, Massachusettsu u SAD-u. Program i sami kampus su dizajnirani prema potrebama međunarodnih učenika. CATS učenici mogu birati između GCSE (prva dva razreda srednje škole), A-levels (zadnja dva razreda srednje škole), IB (međunarodno priznati International Baccalaureate) program i Foundation program.

 

Oxbridge Scholarship

Stipendija CATS College Oxbridge usmjerena je prema izvrsnim učenicima koji su jaki kandidati za uspješnu prijavu na University of Oxford ili University of Cambridge. Ova stipendija je osmišljena kako bi omogućila obrazovanje u školi CATS Colleges učenicima koji si to inače ne bi mogli priuštiti.

Iznos: dostupne su 3 stipendije koje u potpunosti pokrivaju trošak školarine i smještaja.

Uvjeti: Učenici ispunjavaju uvjete ako se prijavljuju na jedan od tri britanska kampusa za A-levels ili IB program.

 

Ivy Scholarship

Ova stipendija je namijenjena učenicima koji si inače ne bi mogli priuštiti školovanje na CATS Academy u Bostonu. Također je namijenjena učenicima koji su jaki kandidati za uspješnu prijavu na Ivy League sveučilištima.

Uvjeti: Kandidati za stipendiju se prijavljuju za minimalno dvogodišnje obrazovanje na CATS Academy u Bostonu. Stipendija u potpunosti pokriva trošak školarine, smještaj i obroke.

Saznaj više
ABBEY DLD
ABBEY DLD

Cambridge, London i Manchester, Engleska

 • GCSE, A-levels, IB i Foundation program
 • do 50% smanjenje školarine


Od 1931. Abbey DLD je postao sinonim za kvalitetno obrazovanje, upis učenika na vrhunska sveučilišta i obogaćivanje učenikovog iskustva.  Grupacija Abbey DLD sastoji se od tri privatne srednje škole u Cambridgeu, Londonu i Manchesteru. 

Sve škole imaju sličan pristup i primjenjuju iste principe podučavanja kako bi postigli glavni cilj za učenike - odabir najboljeg studija s izvrsnim akademskim rezultatima. Učenici to postižu inovativnim metodama podučavanja prilagođenim njihovim individualnim potrebama. Nastava se održava u malim grupama s povremenim provođenjem ispita kako bi se procijenio njihov napredak. 

​Profesori su stručnjaci u svom području i sami su završili vrhunska sveučilišta te imaju veliko iskustvo u podučavanju prema britanskom kurikulumu.
 

Stipendije

Grupacija srednjih škola Abbey DLD nudi stipendije do 40% (50%  za DLD kampus u Londonu) iznosa školarine.

Najveći iznos stipendije će se dodijeliti kandidatima s izvrsnim rezultatima u prijašnjoj školi i uspješno riješenim Abbey DLD ispitom. 

Ovisno o rezultatima ispita za dodjelu stipendije (uključuje engleski, matematiku, logiku i vještine razmišljanja) i prema performansu učenika donijet će se procjena i ponuditi stipendija u odgovarajućem iznosu. 

Saznaj više
DUKES EDUCATION
DUKES EDUCATION

Cardiff, Wales; Folkestone, Engleska; Rochester, Engleska

 • GCSE i A-levels

 • Sastavnice: Cardiff Sixth Form College, Earlscliffe, Rochester Independent College

 • do 50% smanjenje školarine

Cardiff Sixth Form College 

Cardiff Sixth Form College smješten je u glavnom gradu Walesa, Cardiffu. Škola ima izvrsnu akademsku reputaciju i nalazi se na prvom mjestu kad su u pitanju rezultati završnih ispita srednje škole u Velikoj Britaniji.

Glavni cilj je osigurati sigurno okruženje u kojem svaki učenik razvija svoj puni potencijal i najbolje rezultate. Škola se najviše ponosi akademskim razvojem svojih učenika koja su primljeni na neke od najpoželjnijih studija na najprestižnijim sveučilištima, poput Oxbridgea. Dodatni programi  i profesionalno iskustvo koje učenici stječu tijekom pripravništva su preduvjeti za pravi odabir profesije i uspješne karijere.

 

Nastava se održava u malim grupama, a zagarantirani su individualni pristup i mnoge izvanškolske aktivnosti. Tijekom procesa učenja, učenike se savjetuje kako efektivno koristiti vrijeme pripreme. Potrebno je steći vještine pregovaranja i kritičkog razmišljanja, priprema za ispite, kako voditi bilješke i pisati sažetke, čitati i pamtiti. Na kraju svakog predmeta, učenici rješavaju preliminarne ispite, a teme su povezane s gradivom što doprinosi konačnom uspjehu.

Učenici u dobi od 15 do 18 godina iz preko 40 zemalja pohađaju IGCSE (prva dva razreda srednje škole) i A-levels (zadnja dva razreda srednje škole) program.

 

Stipendije

Do 50% smanjenje školarine za međunarodne učenike

S obzirom na to da je Cardiff Sixth Form College  jedna od selektivnih škola, proces prijave za stipendiju uključuje prijemne ispite te se uzima u obzir i akademski rezultat koje je učenik imao do vremena prijave te potrebne diplome i certifikati. 

Učenici će biti pozvani na intervju te će trebati položiti 4 ispita za predmete koje bi željeli učiti na A-levels razini. Također je potreban IELTS certifikat.

 

Earlscliffe         

Earlscliffe je mala privatna srednja škola u Folkestoneu gdje će svaki učenik dobiti podršku i okvirni plan za snažan razvoj. Škola nudi najbolje od britanskog obrazovnog sustava.

 

Stipendije

Ograničen je broj stipendija.

Maksimalni iznos stipendije: ukupno 50% smanjenje školarine, smještaja i obroka.

Ovisno o rezultatima ispita matematike i engleskog jezika te intervjua napravit će se procjena učenika i ponuditi odgovarajući iznos stipendije. 

 

Rochester Independent College  

Rochester Independent College  je jedan od najboljih privatnih internata u Engleskoj koja priprema svoje učenike za najbolja sveučilišta i ključne profesije. Škola se specijalizirala za pripremu učenika u području matematike, znanosti te kreativnih i vizualnih umjetnosti tako da bez obzira želi li učenik biti liječnik, redatelj, znanstvenik ili umjetnik bit će okružen  s učenicima koji dijele njegove interese.

 

Zbog povezanosti s grupacijom Dukes Education, Rochester Independent College ima najbolje pripreme za učenike koji se prijavljuju na Oxford, Cambridge, sveučilišta Russel Grupe, Ivy Leaguea ili za medicinu, stomatologiju i druge srodne studije.

Učenici ne nose uniforme, a odnos s profesorima je prijateljski. Prosječni broj učenika u grupi je 8. Profesori su iskusni i razumiju tinejdžere, stoga je ova škola odlična alternativa tradicionalnom načinu podučavanja.

 

Stipendija

Mali broj stipendija se dodjeljuje uspješnim i nadarenim učenicima koji inače ne bi imali priliku pohađati školu kao Rochester Independent College.

Stipendija za umjetnost i dizajn dodjeljuje se na temelju prezentacije portfelja, ispita crtanja i intervjua. Učenici mogu pokazati talent u jednom od navedenih područja: umjetnost, grafički dizajn, fotografija ili 3D dizajn.

Stipendije do 30% smanjenja školarine dodjeljuju se u sljedećim područjima:

 • Matematika i prirodne znanosti;

 • Društvene znanosti;

 • Film i mediji;

 • Kreativne i izvedbene umjetnosti.

Saznaj više
TAUNTON SCHOOL INTERNATIONAL
TAUNTON SCHOOL INTERNATIONAL

Taunton, Engleska

 • GCSE i A-levels

 • do 25% smanjenje školarine

Međunarodna škola Taunton ponosi se svojom dugom tradicijom od preko 100 godina obrazovanja međunarodnih studenata, kao i kvalitetnim programima koji pokrivaju pregršt obrazovnih puteva kojima učenici mogu krenuti.

Inspirativan koncept obrazovanja u školi Taunton teško je ne primijetiti – školskim hodnicima mogu se vidjeti i čuti filozofske rasprave, debate, glazbene probe, kazališne predstave,  oživljavanje povijesnih bitki kroz glumu na satu povijesti, lansiranje raketa na predmetima poput dizajna i tehnologije.

Misija škole je izazvati, potaknuti i omogućiti učenicima uspjeh u budućem obrazovanju i karijeri. Dobrobit učenika je u središtu djelovanja škole te se sve odluke temelje na njihovim ambicijama i željama. Naglasak se stavlja na pripremanje učenika na život izvan škole i dinamičnu svakodnevicu te funkcioniranje u multikulturalnoj sredini, što se postiže kvalitetnim obrazovnim programom te inovativnim pristupom koji je usmjeren na globalno. Taunton School International smatra kako je uravnoteženo obrazovanje ključno za cjeloviti razvoj mladih ljudi te da se ljubav prema učenju koju usade učenicima zadržava kroz njihov cijeli život.

Stipendije

Program stipendiranja dostupan je za sve učenike u dobi od 14 do 18 godina s posebnim intelektualnim, umjetničkim, glazbenim ili sportskim talentom. Krajnji rok za prijave je 30. lipanj ove godine, a savjet je da se učenici za iste prijave što prije budući da je brojka ograničena na deset stipendija. Kako bi se prijavili za stipendiju, kandidati moraju položiti test engleskog jezika i predati tekst od 300 do 500 riječi u kojemu opisuju zašto baš oni zaslužuju stipendiju škole Taunton.

Saznaj više

OBRATITE SE NAŠIM OBRAZOVNIM SAVJETNICIMA

DOGOVORITE KONZULTACIJE

Ispunite obrazac i dogovorite termin za savjetovanje s našim obrazovnim savjetnicima!
 

ZAKAŽI

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka