STIPENDIJE

Stipendije za privatno srednjoškolsko obrazovanje u inozemstvu

Privatne škole u Engleskoj, Americi, Švicarskoj, Njemačkoj i Austriji nude stipendije prijaviteljima koji su posebno nadareni u nekom području, ovisno o unaprijed utvrđenom godišnjem fondu školskih stipendija. Privatne stipendije djelomično smanjuju troškove školarine te se obično nude za određenu razinu obrazovanja (npr. GCSE, A-levels/IB). Postotci dodijeljene srednjoškolske stipendije se razlikuju od institucije do institucije i ovise o prijavi i rezultatima prijavitelja na prijamnim ispitima. Stipendije se dodjeljuju za akademsku izvrsnost, sportska dostignuća te za posebne talente u glazbenim ili drugim umjetničkim područjima. Ne postoje stipendije za program razmjene učenika u Americi ili Europi.

 


Ako ste zainteresirani za ovakvu stipendiju, kontaktirajte IntegralEdu obrazovne savjetnike koji će vam pomoći s uvjetima prijave za stipendiju za srednju školu i pripremi snažne prijave u srednju školu. Dobro je napomenuti da je stipendija gotovo uvijek dostupna samo za školarinu, dok se na dio smještaja i prehrane (engl. boarding) ne dodjeljuje stipendija, ukoliko se to posebno ne naglasi. 

U nastavku je izbor i uvjeti dostupnih stipendija za srednje škole za školsku godinu 2024.-2025.:

ST. BEES SCHOOL
ST. BEES SCHOOL

Saint Bees, Engleska

 • GCSE i A-levels
 • do 40% smanjenje školarine i troškova smještaja

Stipendija u iznosu od 40% školarine

St. Bees School škola je s preko 430 godina tradicije i jedna od najstarijih engleskih škola. Kroz program pod nazivom „Global Awareness“, svi učenici uče najbitnije životne vještine kako bi razvili samopouzdanje, prezentacijske vještine, rješavanje problema i timski rad – nešto što mnoge škole ne pokrivaju u svom obrazovnom programu. Također, škola se ponosi jedinstvenim konceptom podučavanja matematike – spajanje akademskog britanskog kurikuluma sa zapadnjačkim i istočnjačkim načelima rada i učenja. Ova škola nudi stipendije koje mogu smanjiti troškove školarine i smještaja u iznosu do 40%, a stipendije se dodjeljuju učenicima s izvanrednim prosjekom ocjena te s posebnim rezultatima u području glazbe, umjetnosti, izvedbenih umjetnosti, sporta te učenicima s interesom u području robotike, kodiranja i inženjeringa.

Academic Scholarships
Učenici mogu biti pozvani na zasebni prijemni ispit. 

Creative Arts Scholarships
Stipendije se dodjeljuju izvanrednim učenicima u području glazbe, umjetnosti i izvedbenih umjetnosti. 

Sports Scholarships
Stipendije se dodjeljuju izvanrednim sportašima s jakim sportskim sposobnostima.  

Engineering Scholarships
Stipendije se dodjeljuju učenicima s interesom u STEM području, posebno u području robotike, kodiranja i inženjeringa. 

The Full Circle Scholarship for exceptional students
Stipendija se dodjeljuje samo jednom učeniku svake godine, s obzirom na to da je jedna od najvećih stipendija koje škola dodjeljuje. Iznos stipendije je 30% smanjenje školarine i dostupna je za međunarodne učenike. 

Saznaj više
ACS INTERNATIONAL SCHOOL COBHAM
ACS INTERNATIONAL SCHOOL COBHAM

Portsmouth, Engleska

 • GCSE, A-levels, IB i Advanced Placement (AP) programi
 • do 8000 funti smanjenja školarine i smještaja

ACS Cobham Colleges od 1986. do danas postala je jedna od vodećih međunarodnih IB srednjih škola u Velikoj Britaniji, nudeći učenicima iz više od 70 zemalja programe za stjecanje srednjoškolske diplome prema britanskom kurikulu, ali i programe za polaganje IB mature te napredni američki kurikul Advanced Placement (AP) koji je koristan učenicima koji svoje obrazovanje žele nastaviti na američkim sveučilištima.​

 

Premier International Award 

Premier International Award stipendija dostupna je svim učenicima koji se upišu u školu ACS Cobham International. U sklopu ove stipendije učenici mogu poslati besplatnu prijavu i ostvariti stipendiju u iznosu od 40% na cijenu smještaja (tzv. boarding fees) čime ostvaruju smanjenje školarine do 8000 funti. Više na linku.

Saznaj više
OXFORD INTERNATIONAL EDUCATION GROUP
OXFORD INTERNATIONAL EDUCATION GROUP

Oxford, Engleska

 • Sastavnice: D’Overbroeck’s College, Oxford International College i Oxford Sixth Form College

d’Overbroecks International School 

Friendship Ambassador Award (pre-IGCSE, IGCSE)
Stipendija se dodjeljuje za programe pre-IGCSE i IGCSE u iznosu do 6000 funti. 
A-levels: najviše 25% školarine. Stipendije su dostupne za sljedeća područja: akademska, umjetnost, kazalište, mediji, glazba, sport, tenis. Rok za prijavu: listopad 2021.

Škola d’Overbroecks International School ima izvrsnu akademsku reputaciju i pogodna je za neovisne, visoko motivirane i ambiciozne studente s ciljem prijavljivanja na prestižna sveučilišta kao što su Oxford i Cambridge, Imperial, LSE, UCL, Newcastle, Leeds itd. Akademska razina nastave, neslužbeno prijateljsko ozračje, odnosi učenika i nastavnika temeljeni na povjerenju i aktivno sudjelovanje učenika u procesu učenja temelj su dobrih rezultata na završnim ispitima. Škola d’Overbroecks nudi stipendiju Friendship Ambassador Award u iznosu do 6000 funti učenicima koji su primljeni na IGCSE/pre-IGCSE program i koji žele imati aktivnu ulogu u školskom životu. Stipendije ponuđene za program A-levels iznose do 25% sniženja školarine i dostupne su za sljedeća područja: umjetnost, kazalište, mediji, glazba, sport, tenis. Prijave se primaju do listopada 2021.
 

Oxford International College

Oxford International College je selektivna privatna srednja škola. U ovoj školi učenici se pripremaju za studije na najboljim svjetskim sveučilištima. Od 2019. godine škola se nalazi pri samom vrhu britanskih privatnih srednjih škola kad su u pitanju najbolji rezultati na završnim ispitima A-levels. Nastavljajući takve rezultate, od 2020. škola se nalazi u top 3 u istoj kategoriji.

Oxford International College svojim učenicima nudi otvorenu i poticajnu okolinu u gradu koji je svjetski poznat po akademskoj izvrsnosti već skoro 1000 godina. Škola nudi velikodušne stipendije nadarenim i izvrsnim učenicima. 

Stipendije

Škola dodjeljuje stipendiju baziranu na akademskoj izvrsnosti u iznosu do 50% smanjenja iznosa školarine. Učenici polažu prijemne ispite za predmete koje žele polagati na A-levels razini te se na temelju rezultata ispita i uspješnosti na selekcijskom intervjuu donosi odluka o iznosu stipendije koja će se dodijeliti. 

Oxford Six Form College

Osnovana 1988., Oxford Sixth Form College je jedna od vodećih škola za učenike od 15 do 19 godina. Ova privatna srednja škola nudi veliku fleksibilnost u usporedbi s državnim školama s preko 20 školskih predmeta. Tijekom godina su izgradili odličnu reputaciju pripreme učenika za završne ispite, a odabrane metode su slične onima na Cambridge i Oxford sveučilištima. Akademski pristup je neformalan i interaktivan. Savjetovanje koje nude profesori i ostalo osoblje škole je fokusirano na individualne potrebe učenika i načine učenja. 

Stipendije

Dostupne su stipendije koje pokrivaju do 40% iznosa školarine za ambiciozne učenike u području medicine, stomatologije, veterine, inženjerstva, prava, umjetnosti i ekonomije.

Svi prijavitelji za stipendiju kojima engleski nije materinji jezik će biti obvezani polagati ispit engleskog jezika ili predati potvrdu o položenom IELTS Academic ispitu s ukupnim rezultatom od minimalno 6.5.

Što se tiče ispitivanja, potrebno je položiti ispite predmeta određenih prema učenikovom željenoj karijeri – kemija, matematika, engleski jezik (pisanje eseja), projektni rad ili portfelj. Akademske stipendije se dodjeljuju isključivo na temelju akademskog uspjeha i potencijala. Ako su rezultati učenika izvrsni, učenik će imati intervju o čijem ishodu će ovisiti i finalna odluka o dodjeljivanju stipendije.

Saznaj više
CATS COLLEGES
CATS COLLEGES

Cambridge, Canterbury i London, Engleska; Boston, Massachusetts, SAD

 • GCSE, A-levels, IB i Foundation program
 • u potpunosti pokriven trošak školarine
   

Od osnutka škole 1952., CATS Colleges postala je jedna od najinovativnijih i najuspješnijih privatnih srednjih škola u Velikoj Britaniji i SAD-u.
Osoblje je iskusno u brizi i savjetovanju međunarodnih učenika kako bi im pomogli  ispunili puni potencijal unutar britanskog ili američkog obrazovnog sustava. CATS nudi srednjoškolske programe na 4 kampusa u Cambridgeu, Canterburyju, Londonu u Velikoj Britaniji i u Bostonu, Massachusettsu u SAD-u. Program i sami kampus su dizajnirani prema potrebama međunarodnih učenika. CATS učenici mogu birati između GCSE (prva dva razreda srednje škole), A-levels (zadnja dva razreda srednje škole), IB (međunarodno priznati International Baccalaureate) program i Foundation program.

 

Oxbridge Scholarship

Stipendija CATS College Oxbridge usmjerena je prema izvrsnim učenicima koji su jaki kandidati za uspješnu prijavu na University of Oxford ili University of Cambridge. Ova stipendija je osmišljena kako bi omogućila obrazovanje u školi CATS Colleges učenicima koji si to inače ne bi mogli priuštiti.

Iznos: dostupne su 3 stipendije koje u potpunosti pokrivaju trošak školarine i smještaja.

Uvjeti: Učenici ispunjavaju uvjete ako se prijavljuju na jedan od tri britanska kampusa za A-levels ili IB program.

 

Ivy Scholarship

Ova stipendija je namijenjena učenicima koji si inače ne bi mogli priuštiti školovanje na CATS Academy u Bostonu. Također je namijenjena učenicima koji su jaki kandidati za uspješnu prijavu na Ivy League sveučilištima.

Uvjeti: Kandidati za stipendiju se prijavljuju za minimalno dvogodišnje obrazovanje na CATS Academy u Bostonu. Stipendija u potpunosti pokriva trošak školarine, smještaj i obroke.

Saznaj više
Abbey DLD Colleges
Abbey DLD Colleges

Cambridge, London i Manchester, Engleska

Od 1931. škola Abbey DLD Colleges je postala sinonim za kvalitetno obrazovanje, upis učenika na vrhunska sveučilišta i bogate izvannastavne aktivnosti.  Grupacija Abbey DLD sastoji se od tri privatne srednje škole u Cambridgeu, Londonu i Manchesteru. 

Sve škole imaju sličan pristup i primjenjuju iste principe podučavanja kako bi postigli glavni cilj za učenike - odabir najboljeg studija s izvrsnim akademskim rezultatima. Učenici to postižu inovativnim metodama podučavanja prilagođenim njihovim individualnim potrebama. Nastava se održava u malim grupama s redovitim provođenjem ispita kako bi se procijenio njihov napredak. Profesori su stručnjaci u svom području i sami su završili vrhunska sveučilišta te imaju veliko iskustvo u podučavanju prema britanskom kurikulumu.

Stipendije

Kroz program Alpha Scholars, škola Abbey DLD Colleges nudi stipendije do 50% popusta na školarinu. Dva smjera studija za koje se dodjeljuju stipendije: Hume Pathway (fokus na ekonomiji i politici) i Faraday Pathway (znanstveni fokus).
Maksimalna vrijednost stipendije bit će ponuđena učenicima s iznimnim uspjehom u prethodnoj školi i na prijemnim ispitima u Abbey DLD -u.
Uz program Alpha Scholars, škola Abbey DLD Colleges nudi stipendije od 20-40% popusta na školarinu, ovisno o uspjehu koji su učenici ostvarili na prijemnim ispitima. Ove se stipendije nude svim školama koje su dio Abbey DLD Colleges grupe.

Kings Colleges

Škola Kings Colleges jedna je od vodećih skupina međunarodnih škola u Velikoj Britaniji koja nudi specijalizirane programe za uspješnu integraciju u britanski obrazovni sustav i upis na elitna britanska sveučilišta. Škola Kings Colleges sa svoja tri kampusa u Bournemouthu, Londonu, Oxfordu i Brightonu pruža toplu i prijateljsku atmosferu, gdje studenti zauzimaju središnje mjesto i dobivaju podršku u svakoj fazi razvoja. Zbog toga ne čudi da preko 75% učenika bude primljeno na vrhunska sveučilišta u Engleskoj i Škotskoj. Fakulteti nude akademske programe: GCSE (1 godina), GCSE (2 godine), A-levels (2 godine), ubrzani A-levels program  (1 godina), pripremna godina (1 godina).

Stipendije se dodjeljuju u iznosu od najviše 50% popusta na školarinu za programe GCSE i A-levels. Stipendije se dodjeljuju na temelju akademske izvrsnosti te učenici moraju odraditi test engleskog jezika, priložiti svjedodžbe zadnja dva razreda škole i prisustvovati intervjuu s predstavnikom škole. 

Posebna stipendija (približno 60%) se dodjeljuje i EU studentima koji se odluče za program Foundation Year, odnosno za pripremnu godinu u području prirodnih znanosti, STEM-a i inženjeringa, prava, umjetnosti i dizajna te međunarodnog poslovanja. Ovaj program namijenjen je učenicima 4. razreda ili onima koji su već završili srednjoškolsko obrazovanje, ali ne ispunjavaju uvjete za direktan upis na željeno sveučilište te ovu pripremnu godinu koriste kako bi poboljšali svoj engleski jezik i unaprijedili akademsko predznanje potrebno za upis na sveučilište. 

Saznaj više
DUKES EDUCATION
DUKES EDUCATION

Cardiff, Wales; Folkestone, Engleska; Rochester, Engleska

 • GCSE i A-levels

 • Sastavnice: Cardiff Sixth Form College, Earlscliffe, Rochester Independent College

 • do 50% smanjenje školarine

Cardiff Sixth Form College 

Cardiff Sixth Form College smješten je u glavnom gradu Walesa, Cardiffu. Škola ima izvrsnu akademsku reputaciju i nalazi se na prvom mjestu kad su u pitanju rezultati završnih ispita srednje škole u Velikoj Britaniji.

Glavni cilj je osigurati sigurno okruženje u kojem svaki učenik razvija svoj puni potencijal i najbolje rezultate. Škola se najviše ponosi akademskim razvojem svojih učenika koja su primljeni na neke od najpoželjnijih studija na najprestižnijim sveučilištima, poput Oxbridgea. Dodatni programi  i profesionalno iskustvo koje učenici stječu tijekom pripravništva su preduvjeti za pravi odabir profesije i uspješne karijere.

 

Nastava se održava u malim grupama, a zagarantirani su individualni pristup i mnoge izvanškolske aktivnosti. Tijekom procesa učenja, učenike se savjetuje kako efektivno koristiti vrijeme pripreme. Potrebno je steći vještine pregovaranja i kritičkog razmišljanja, priprema za ispite, kako voditi bilješke i pisati sažetke, čitati i pamtiti. Na kraju svakog predmeta, učenici rješavaju preliminarne ispite, a teme su povezane s gradivom što doprinosi konačnom uspjehu.

Učenici u dobi od 15 do 18 godina iz preko 40 zemalja pohađaju IGCSE (prva dva razreda srednje škole) i A-levels (zadnja dva razreda srednje škole) program.

 

Stipendije

Stipendija do 50% smanjenja školarine je dostupna za međunarodne učenike te se dodjeljuje na temelju akademske izvrsnosti.  

S obzirom na to da je Cardiff Sixth Form College  jedna od selektivnih škola, proces prijave za stipendiju uključuje prijemne ispite te se uzima u obzir i akademski rezultat koje je učenik imao do vremena prijave te potrebne diplome i certifikati. 

Učenici će biti pozvani na intervju te će trebati položiti 4 ispita za predmete koje bi željeli učiti na A-levels razini. Također je potreban IELTS certifikat.
 

Rochester Independent College  

Rochester Independent College jedan je od najboljih privatnih internata u Engleskoj koja priprema svoje učenike za najbolja sveučilišta i  profesije. Škola se specijalizirala za pripremu učenika u području matematike, znanosti te kreativnih i vizualnih umjetnosti tako da bez obzira želi li učenik biti liječnik, redatelj, znanstvenik ili umjetnik bit će okružen učenicima koji dijele njegove interese.

Zbog povezanosti s grupacijom Dukes Education, Rochester Independent College ima najbolje pripreme za učenike koji se prijavljuju na Oxford, Cambridge, sveučilišta Russel Grupe, Ivy Leaguea ili za medicinu, stomatologiju i druge srodne studije.

Učenici ne nose uniforme, a odnos s profesorima je prijateljski. Prosječni broj učenika u grupi je 8. Profesori su iskusni i razumiju tinejdžere, stoga je ova škola odlična alternativa tradicionalnom načinu podučavanja.

 

Stipendija

Mali broj stipendija se dodjeljuje uspješnim i nadarenim učenicima koji inače ne bi imali priliku pohađati školu kao Rochester Independent College.

Stipendija za umjetnost i dizajn dodjeljuje se na temelju prezentacije portfelja, ispita crtanja i intervjua. Učenici mogu pokazati talent u jednom od navedenih područja: umjetnost, grafički dizajn, fotografija ili 3D dizajn.

Stipendije do 20% smanjenja školarine dodjeljuju se u sljedećim područjima:

 • matematika i prirodne znanosti;

 • društvene znanosti;

 • film i mediji;

 • kreativne i izvedbene umjetnosti.

Ralph Steadman stipendija za umjetnosti i dizajn

Ralph Steadman stipendija za umjetnosti i dizajn je dvogodišnja stipendija za program A-levels namijenjena učenicima koji polažu min. 3 A-levels predmeta od kojih jedan predmet mora biti  u području vizualnih umjetnosti. Stipendija pokriva 100% troška školarine i smještaja te je tvorena za sve prijave zaprimljene do ožujka 2022. godine.

 

St. Andrews College, Cambridge 

Škola St. Andrew's College Cambridge (jedna od školi obrazovne grupe Dukes) nudi britanskim i međunarodnim studentima mogućnost studiranja u centru grada Cambridgea, u blizini prestižnih sveučilišta. Fakultet se ponosi svojim akademskim osobljem, koje je predano pomaganju studentima u postizanju njihovih osobnih i akademskih ciljeva te nudi i dodatnu podršku učenicima koji se žele prijaviti na vrhunska sveučilišta (Oxbridge). Škola nudi širok raspon programa kao što su GCSE i A-levels, te pripremne godine (Foundation Year) za učenike koji žele studirati u području kao što su: arhitektura, inženjering, poslovanje, pravo, međunarodni odnosi, humanističke znanosti, umjetnost, mediji, itd. 

Škola St. Andrew’s College, Cambridge nudi stipendije u iznosu od 75% popusta na godišnju školarinu učenicima koji pohađaju program A-levels te do 35% popusta na godišnju školarinu učenicima koji polažu GCSE program ili pripremnu godinu (Foundation Year). 

Saznaj više
TAUNTON SCHOOL INTERNATIONAL
TAUNTON SCHOOL INTERNATIONAL

Taunton, Engleska

 • GCSE i A-levels

 • do 25% smanjenje školarine

Međunarodna škola Taunton ponosi se svojom dugom tradicijom od preko 100 godina obrazovanja međunarodnih studenata, kao i kvalitetnim programima koji pokrivaju pregršt obrazovnih puteva kojima učenici mogu krenuti.

Inspirativan koncept obrazovanja u školi Taunton teško je ne primijetiti – školskim hodnicima mogu se vidjeti i čuti filozofske rasprave, debate, glazbene probe, kazališne predstave,  oživljavanje povijesnih bitki kroz glumu na satu povijesti, lansiranje raketa na predmetima poput dizajna i tehnologije.

Misija škole je izazvati, potaknuti i omogućiti učenicima uspjeh u budućem obrazovanju i karijeri. Dobrobit učenika je u središtu djelovanja škole te se sve odluke temelje na njihovim ambicijama i željama. Naglasak se stavlja na pripremanje učenika na život izvan škole i dinamičnu svakodnevicu te funkcioniranje u multikulturalnoj sredini, što se postiže kvalitetnim obrazovnim programom te inovativnim pristupom koji je usmjeren na globalno. Taunton School International smatra kako je uravnoteženo obrazovanje ključno za cjeloviti razvoj mladih ljudi te da se ljubav prema učenju koju usade učenicima zadržava kroz njihov cijeli život.

Stipendije

Program stipendiranja dostupan je za sve učenike u dobi od 14 do 18 godina s posebnim intelektualnim, umjetničkim, glazbenim ili sportskim talentom. Krajnji rok za prijave je 30. lipanj ove godine, a savjet je da se učenici za iste prijave što prije budući da je brojka ograničena na deset stipendija. Kako bi se prijavili za stipendiju, kandidati moraju položiti test engleskog jezika i predati tekst od 300 do 500 riječi u kojemu opisuju zašto baš oni zaslužuju stipendiju škole Taunton.

Saznaj više
St. Clares's
St. Clares's

Oxford 

Privatna srednja škola St. Clare's u Oxfordu nudi prvoklasni IB program i jedna je od rijetkih srednjih škola koja organizira seminare za obuku i kvalifikacije nastavnika. Škola je osnovana 1953. godine te uspješno spaja aktualnu i progresivnu metodu učenja s dugom tradicijom, što Oxford čini jednom od prijestolnica svjetskog obrazovanja. Škola se nalazi u elegantnom predgrađu Summertown na zapadu Oxforda i namijenjena je učenicima između 15 i 19 godina. Od programa dostupni su pre-IB, IB te Foundation program. Kao dom učenicima iz više od 40 različitih nacionalnosti, St. Clares stavlja iznimnu važnost na individualni razvoj svakog učenika u opuštenom okruženju, potičući kreativno razmišljanje i prihvaćanje različitih kultura i mišljenja. 

 

Privatna srednja škola St. Clare's nudi ograničen broj stipendija koje djelomično ili u potpunosti pokrivaju troškove IB programa (zadnje 2 godine srednje škole).

 

Rok prijave: 27. siječnja 2023. godine

Saznaj više
Rochester Independent College
Rochester Independent College

Rochester

Privatna srednja škola Rochester Independent College (RIC) dio je Dukes Education grupe namijenjena učenicima GCSE i A-levels razine programa. Škola je osnovana 1984. godine, a od tada se profilirala kao vodeća privatna srednja škola u području umjetnosti, engleske književnosti i filmskih studija.   Fokusirajući se na potrebe učenika te  promičući kritičko mišljenje, kreativnost i individualnost, RIC nudi alternativu tradicionalnim britanskim školama. 

 

Privatna srednja škola Rochester Independent College (RIC) nudi stipendije u maksimalnom iznosu od 20% popusta na školarinu u sljedećim područjima:

 • matematika i prirodne znanosti
 • društvene znanosti
 • film i mediji 
 • kreativne i izvedbene umjetnosti

 

Škola također dodjeljuje socijalne potpore (maksimalno 50% školarine). Stipendija za umjetnost i dizajn Ralph Steadman dodjeljuje se jednom učeniku svake 2 godine i može u potpunosti pokriti školarinu.

Saznaj više
Kent College
Kent College

Canterbury

Privatna srednja škola Kent College osnovana je 1885. godine, a od 1970. godine djeluje kao mješovita dnevna škola i internat. Nalazi se u okrugu Kent i ima dva kampusa, jedan za osnovnu školu i jedan za srednju školu. Osnovna škola nalazi se u blizini pitoresknog sela Harbledown, a srednja škola u okolici povijesnog grada Canterburyja na jugoistoku Engleske. London je udaljen samo jedan sat vožnje vlakom, a luka i tunel La Mancha samo 20 minuta vožnje automobilom. Kent College ističe se prijateljskom i ugodnom atmosferom. Sportske, glazbene, likovne i druge izvannastavne aktivnosti iznimno su popularne i pružaju učenicima raznolike mogućnosti izražavanja.

 

Dostupni programi: 2 godine GCSE, 1 godina GCSE, A razina, IB.

 

Škola nudi razne stipendije uključujući one za izvanredna akademska postignuća, te stipendije u području umjetnosti, dizajna, kazališta, glazbe i sporta. Visina dodijeljene stipendije ovisi o rezultatima testiranja te uspješnosti intervjua. 
 

Saznaj više
Cardiff Sixth Form College
Cardiff Sixth Form College

Cardiff

Cardiff Sixth Form College (CSFC) nalazi se u glavnom gradu Walesa, Cardiffu. Škola ima izvrsnu akademsku reputaciju, te većina maturanata svoje obrazovanje nastavlja na sveučilištima prestižne Russell Group, uključujući Oxbridge. Ova škola se već godinama zaredom nalazi na samom vrhu ljestvice po postignutim rezultatima na A-levels ispitima. Dodatni programi  i profesionalno iskustvo koje učenici stječu tijekom pripravništva su preduvjeti za pravi odabir profesije i uspješne karijere. Nastava se održava u malim grupama, a zagarantirani su individualni pristup i mnoge izvanškolske aktivnosti. Tijekom procesa učenja, učenike se savjetuje kako efektivno koristiti vrijeme pripreme. Potrebno je steći vještine pregovaranja i kritičkog razmišljanja, priprema za ispite, kako voditi bilješke i pisati sažetke, čitati i pamtiti.

 

Stipendija do 50% smanjenja školarine je dostupna za međunarodne učenike te se dodjeljuje na temelju akademske izvrsnosti. S obzirom na to da je Cardiff Sixth Form College  jedna od selektivnih škola, proces prijave za stipendiju uključuje prijemne ispite te se uzima u obzir i akademski rezultat koje je učenik imao do vremena prijave te potrebne diplome i certifikati. Učenici će biti pozvani na intervju te će trebati položiti 4 ispita za predmete koje bi željeli učiti na A-levels razini. Također je potreban IELTS certifikat.

Saznaj više
Oxford Sixth Form College
Oxford Sixth Form College

Oxford

Oxford Sixth Form College jedna je od vodećih privatnih srednjih škola za učenike od 15 do 19 godina (uključujući programe GCSE, A-Levels, BTEC). Tijekom godina su izgradili odličnu reputaciju pripreme učenika za završne ispite, a odabrane metode su slične onima na Cambridge i Oxford sveučilištima. Škola se nalazi u samom centru grada Oxforda, u ulici King Edward. 

 

Dostupne su stipendije koje pokrivaju do 40% iznosa školarine za ambiciozne učenike u području medicine, stomatologije, veterine, inženjerstva, prava, umjetnosti i ekonomije. Ove stipendije se dodjeljuju isključivo na temelju akademskog uspjeha i potencijala te stoga svi prijavitelji, uz polaganje ispita engleskog jezika, moraju položiti ispite iz predmeta određenih prema njihovoj željenoj karijeri: kemija, matematika, engleski jezik (pisanje eseja), projektni rad ili portfelj. Ako su rezultati učenika izvrsni, učenik će imati intervju o čijem ishodu će ovisiti i finalna odluka o dodjeljivanju stipendije.

Saznaj više
Oxford International College
Oxford International College

Oxford

Oxford International College (OIC) je selektivna privatna srednja škola koja nudi GCSE programe, A-razine i niz intenzivnih, kratkoročnih tečajeva. OIC se trenutno nalazi na 1. mjestu među nezavisnim školama u Ujedinjenom Kraljevstvu kad su u pitanju najbolji rezultati na završnim ispitima A-levels. Zbog lokacije u neposrednoj blizini centra grada Oxforda, učenici imaju priliku učiti u okruženju koje podržava njihov osobni i akademski razvoj, a istovremeno mogu i uživati u kulturnom životu ovog prekrasnog grada. Većina profesora su bivši studenti Sveučilišta Oxford te su stručnjaci u svom području djelovanja. 

 

Škola dodjeljuje stipendije bazirane na akademskoj izvrsnosti u iznosu do 50% smanjenja iznosa školarine. Uz ispit iz engleskog jezika, test kognitivnih vještina i akademski intervju, prijavitelji polažu prijemne ispite iz svih predmeta koje žele polagati na A-levels razini. 

Saznaj više
Abbey DLD
Abbey DLD

London/ Manchester/ Cambridge

Od 1931. škola Abbey DLD Colleges je postala sinonim za kvalitetno obrazovanje, upis učenika na vrhunska sveučilišta i bogate izvannastavne aktivnosti. Grupacija Abbey DLD sastoji se od tri privatne srednje škole u Cambridgeu, Londonu i Manchesteru gdje učenici nogu birati između programa: GCSE, A-Level, BTEC, Foundation. Sve škole imaju sličan pristup i primjenjuju iste principe podučavanja kako bi postigli glavni cilj za učenike - odabir najboljeg studija s izvrsnim akademskim rezultatima. Učenici to postižu inovativnim metodama podučavanja prilagođenim njihovim individualnim potrebama. Nastava se održava u malim grupama s redovitim provođenjem ispita kako bi se procijenio njihov napredak. Profesori su stručnjaci u svom području i sami su završili vrhunska sveučilišta te imaju veliko iskustvo u podučavanju prema britanskom kurikulumu.

 

Kroz program Alpha Scholars, škola Abbey DLD Colleges nudi stipendije prijaviteljima s vrlo dobrim uspjehom u prethodnoj školi, akademskom razgovoru i prijemnom ispitu. Dva smjera studija za koje se dodjeljuju stipendije: Hume Pathway (fokus na ekonomiji i politici) i Faraday Pathway (znanstveni fokus). Ove se stipendije nude u svim školama koje su dio Abbey DLD Colleges grupe, a iznosi stipendije ovise o lokaciji:

 • DLD College London nudi stipendiju u maksimalnom iznosu od 50% na godišnju školarinu
 • Abbey College Cambridge nudi stipendiju u maksimalnom iznosu od 30% na godišnju školarinu
 • Abbey College Manchester nudi stipendiju u maksimalnom iznosu od 20% na godišnju školarinu

 

Rok za prijavu: 31. ožujka 2023. 

Saznaj više
St Bees School
St Bees School

Saint Bees (Cumbria)

St. Bees School škola je s preko 430 godina tradicije i jedna od najstarijih engleskih škola. Smještena na rubu UNESCO-vog Nacionalnog parka Lake District, St Bees podučava učenike u dobi od 11 do 18 godina. Programi dostupni međunarodnim studentima su: GCSE (dvogodišnji i jednogodišnji program) i A-levels. Kroz program pod nazivom „Global Awareness“, svi učenici uče najbitnije životne vještine kako bi razvili samopouzdanje, prezentacijske vještine, rješavanje problema i timski rad – nešto što mnoge škole ne pokrivaju u svom obrazovnom programu. Također, škola se ponosi jedinstvenim konceptom podučavanja matematike – spajanje akademskog britanskog kurikuluma sa zapadnjačkim i istočnjačkim načelima rada i učenja. 

 

Ova škola nudi akademske stipendije koje mogu smanjiti troškove školarine u iznosu do 40%. Uz to, svi prijavitelji koji se prijave u siječnju 2023. ne moraju platiti trošak upisnine koji inače iznosi 100 funti. 
 

Saznaj više
Sv. Andrews College
Sv. Andrews College

Cambridge

Škola St. Andrew's College Cambridge (jedna od školi obrazovne grupe Dukes Education) nudi britanskim i međunarodnim studentima mogućnost studiranja u centru grada Cambridgea, u blizini prestižnih sveučilišta. Fakultet se ponosi svojim akademskim osobljem, koje je predano pomaganju učenicima u postizanju njihovih osobnih i akademskih ciljeva te nudi i dodatnu podršku učenicima koji se žele prijaviti na vrhunska sveučilišta (Oxbridge). Škola nudi širok raspon programa kao što su GCSE i A-levels, te pripremne godine (Foundation Year). 

 

Škola St. Andrew’s College, Cambridge nudi stipendije u iznosu od 75% popusta na godišnju školarinu učenicima koji pohađaju program A-levels te do 35% popusta na godišnju školarinu učenicima koji polažu GCSE program ili pripremnu godinu (Foundation Year). 

Saznaj više
David Game College
David Game College

Liverpool

Novi kampus koji je u Liverpoolu otvorila škola David Game College  koristi više od 65 godina iskustva istoimene škole u Londonu. David Game College Liverpool u partnerstvu sa Steven Gerrard Academy, nudi učenicima mogućnost polaganja ispita na A-levels razini i istovremeno upis u elitnu Nogometnu akademiju Steven Gerrard. Učenici imaju nekoliko opcija za smještaj, uključujući smještaj unutar obitelji domaćina, rezidencije na Akademiji Steven Gerrard ili rezidenciji udaljenoj 15 minuta od škole, u kojoj inače borave međunarodni učenici i studenti. 

 

Škola David Game College, kampus Liverpool, nudi stipendije u maksimalnom iznosu od 50% popusta na školarinu za A-levels razinu.

Saznaj više
MPW Colleges
MPW Colleges

London/Cambridge/Birmingham

MPW Group osnovala su 1973. godine tri diplomanta sa sveučilišta Cambridge. Grupacija se sastoji od 3 privatne srednje škole smještene u Londonu, Cambridgeu i Birminghamu koje nude fleksibilne i raznolike obrazovne programe. Sve tri škole dijele zajedničke principe i metode učenja, te izvrsne rezultate postižu zahvaljujući individualnoj metodi učenja koja je u skladu s konkretnim potrebama i ciljevima učenika; učenju u malim grupama od maksimalno 8 učenika; praktičnoj usmjerenosti programa; uravnoteženom i fleksibilnom školskom kurikulumu s velikim izborom predmeta i mogućnostima kombiniranja; praćenju napredovanja svakog učenika; stručnom vodstvu i podrški tijekom upisnog postupka. Posebna pozornost posvećuje se usvajanju ispitnih tehnika.

 

MPW izdaje vlastite udžbenike i nastavne materijale za većinu predmeta koje predaju, a većina profesora su ujedno i doktori znanosti i dio su ocjenjivačkih povjerenstava za predmete koje predaju. Ugodna i opuštena atmosfera doprinosi razvoju kreativnosti, samodiscipline, kao i formiranju istraživačkih, analitičkih vještina i vještina potrebnih za rad u timu.

 

Škola MWP Colleges nudi akademsku stipendiju i stipendiju u kreativnim područjima (umjetnost, kazalište, glazba). Obje stipendije se mogu dodijeliti u maksimalnom iznosu od 40% popusta na godišnju školarinu.

Saznaj više

OBRATITE SE NAŠIM OBRAZOVNIM SAVJETNICIMA

DOGOVORITE KONZULTACIJE

Ispunite obrazac i dogovorite termin za savjetovanje s našim obrazovnim savjetnicima!
 

ZAKAŽI

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka