STIPENDIJE

Stipendije za privatno srednjoškolsko obrazovanje u inozemstvu

Većina privatnih srednjih škola u inozemstvu nudi stipendije prijaviteljima koji su posebno nadareni u nekom području. Takve stipendije mogu biti u vidu smanjenja školarine, a iznosi se razlikuju  od učenika do učenika te ovise o godišnjem fondu koji je škola izdvojila za stipendije. Prema tome, stipendije se dodjeljuju za: akademsku izvrsnost,  sportska dostignuća te za posebne talente u glazbenim ili drugim umjetničkim područjima.

Za stipendije se mogu prijaviti samo oni učenici koji su se već prijavili za određenu školu. Za prijavu je najčešće potrebno sljedeće: prijavnica, koja se često može preuzeti s web stranica škole, ovjereni prijevodi svjedodžbi zadnje tri godine školovanja (bila to osnovna ili srednja škola) te razne diplome ili certifikati kojima se može dokazati izvrsnost u nekom području. Nakon zaprimanja prijave i pregleda obavezne dokumentacije škole uglavnom zahtijevaju polaganje dodatnih ispita za stipendiju.

ST. BEES SCHOOL
ST. BEES SCHOOL

Saint Bees, Engleska

 • GCSE i A-levels
 • do 40% smanjenje školarine i troškova smještaja

Stipendija u iznosu od 40% školarine

St. Bees School škola je s preko 430 godina tradicije i jedna od najstarijih engleskih škola. Kroz program pod nazivom „Global Awareness“, svi učenici uče najbitnije životne vještine kako bi razvili samopouzdanje, prezentacijske vještine, rješavanje problema i timski rad – nešto što mnoge škole ne pokrivaju u svom obrazovnom programu. Također, škola se ponosi jedinstvenim konceptom podučavanja matematike – spajanje akademskog britanskog kurikuluma sa zapadnjačkim i istočnjačkim načelima rada i učenja. Ova škola nudi stipendije koje mogu smanjiti troškove školarine i smještaja u iznosu do 40%, a stipendije se dodjeljuju učenicima s izvanrednim prosjekom ocjena te s posebnim rezultatima u području glazbe, umjetnosti, izvedbenih umjetnosti, sporta te učenicima s interesom u području robotike, kodiranja i inženjeringa.

Academic Scholarships
Učenici mogu biti pozvani na zasebni prijemni ispit. 

Creative Arts Scholarships
Stipendije se dodjeljuju izvanrednim učenicima u području glazbe, umjetnosti i izvedbenih umjetnosti. 

Sports Scholarships
Stipendije se dodjeljuju izvanrednim sportašima s jakim sportskim sposobnostima.  

Engineering Scholarships
Stipendije se dodjeljuju učenicima s interesom u STEM području, posebno u području robotike, kodiranja i inženjeringa. 

The Full Circle Scholarship for exceptional students
Stipendija se dodjeljuje samo jednom učeniku svake godine, s obzirom na to da je jedna od najvećih stipendija koje škola dodjeljuje. Iznos stipendije je 30% smanjenje školarine i dostupna je za međunarodne učenike. 

Saznaj više
ACS INTERNATIONAL SCHOOL COBHAM
ACS INTERNATIONAL SCHOOL COBHAM

Portsmouth, Engleska

 • GCSE, A-levels, IB i Advanced Placement (AP) programi
 • do 8000 funti smanjenja školarine i smještaja

ACS Cobham Colleges od 1986. do danas postala je jedna od vodećih međunarodnih IB srednjih škola u Velikoj Britaniji, nudeći učenicima iz više od 70 zemalja programe za stjecanje srednjoškolske diplome prema britanskom kurikulu, ali i programe za polaganje IB mature te napredni američki kurikul Advanced Placement (AP) koji je koristan učenicima koji svoje obrazovanje žele nastaviti na američkim sveučilištima.​

 

Premier International Award 

Premier International Award stipendija dostupna je svim učenicima koji se upišu u školu ACS Cobham International. U sklopu ove stipendije učenici mogu poslati besplatnu prijavu i ostvariti stipendiju u iznosu od 40% na cijenu smještaja (tzv. boarding fees) čime ostvaruju smanjenje školarine do 8000 funti. Više na linku.

Saznaj više
OXFORD INTERNATIONAL EDUCATION GROUP
OXFORD INTERNATIONAL EDUCATION GROUP

Oxford, Engleska

 • Sastavnice: D’Overbroeck’s College, Oxford International College i Oxford Sixth Form College

d’Overbroecks International School 

Friendship Ambassador Award (pre-IGCSE, IGCSE)
Stipendija se dodjeljuje za programe pre-IGCSE i IGCSE u iznosu do 6000 funti. 
A-levels: najviše 25% školarine. Stipendije su dostupne za sljedeća područja: akademska, umjetnost, kazalište, mediji, glazba, sport, tenis. Rok za prijavu: listopad 2021.

Škola d’Overbroecks International School ima izvrsnu akademsku reputaciju i pogodna je za neovisne, visoko motivirane i ambiciozne studente s ciljem prijavljivanja na prestižna sveučilišta kao što su Oxford i Cambridge, Imperial, LSE, UCL, Newcastle, Leeds itd. Akademska razina nastave, neslužbeno prijateljsko ozračje, odnosi učenika i nastavnika temeljeni na povjerenju i aktivno sudjelovanje učenika u procesu učenja temelj su dobrih rezultata na završnim ispitima. Škola d’Overbroecks nudi stipendiju Friendship Ambassador Award u iznosu do 6000 funti učenicima koji su primljeni na IGCSE/pre-IGCSE program i koji žele imati aktivnu ulogu u školskom životu. Stipendije ponuđene za program A-levels iznose do 25% sniženja školarine i dostupne su za sljedeća područja: umjetnost, kazalište, mediji, glazba, sport, tenis. Prijave se primaju do listopada 2021.
 

Oxford International College

Oxford International College je selektivna privatna srednja škola. U ovoj školi učenici se pripremaju za studije na najboljim svjetskim sveučilištima. Od 2019. godine škola se nalazi pri samom vrhu britanskih privatnih srednjih škola kad su u pitanju najbolji rezultati na završnim ispitima A-levels. Nastavljajući takve rezultate, od 2020. škola se nalazi u top 3 u istoj kategoriji.

Oxford International College svojim učenicima nudi otvorenu i poticajnu okolinu u gradu koji je svjetski poznat po akademskoj izvrsnosti već skoro 1000 godina. Škola nudi velikodušne stipendije nadarenim i izvrsnim učenicima. 

Stipendije

Škola dodjeljuje stipendiju baziranu na akademskoj izvrsnosti u iznosu do 50% smanjenja iznosa školarine. Učenici polažu prijemne ispite za predmete koje žele polagati na A-levels razini te se na temelju rezultata ispita i uspješnosti na selekcijskom intervjuu donosi odluka o iznosu stipendije koja će se dodijeliti. 

Oxford Six Form College

Osnovana 1988., Oxford Sixth Form College je jedna od vodećih škola za učenike od 15 do 19 godina. Ova privatna srednja škola nudi veliku fleksibilnost u usporedbi s državnim školama s preko 20 školskih predmeta. Tijekom godina su izgradili odličnu reputaciju pripreme učenika za završne ispite, a odabrane metode su slične onima na Cambridge i Oxford sveučilištima. Akademski pristup je neformalan i interaktivan. Savjetovanje koje nude profesori i ostalo osoblje škole je fokusirano na individualne potrebe učenika i načine učenja. 

Stipendije

Dostupne su stipendije koje pokrivaju do 40% iznosa školarine za ambiciozne učenike u području medicine, stomatologije, veterine, inženjerstva, prava, umjetnosti i ekonomije.

Svi prijavitelji za stipendiju kojima engleski nije materinji jezik će biti obvezani polagati ispit engleskog jezika ili predati potvrdu o položenom IELTS Academic ispitu s ukupnim rezultatom od minimalno 6.5.

Što se tiče ispitivanja, potrebno je položiti ispite predmeta određenih prema učenikovom željenoj karijeri – kemija, matematika, engleski jezik (pisanje eseja), projektni rad ili portfelj. Akademske stipendije se dodjeljuju isključivo na temelju akademskog uspjeha i potencijala. Ako su rezultati učenika izvrsni, učenik će imati intervju o čijem ishodu će ovisiti i finalna odluka o dodjeljivanju stipendije.

Saznaj više
CATS COLLEGES
CATS COLLEGES

Cambridge, Canterbury i London, Engleska; Boston, Massachusetts, SAD

 • GCSE, A-levels, IB i Foundation program
 • u potpunosti pokriven trošak školarine
   

Od osnutka škole 1952., CATS Colleges postala je jedna od najinovativnijih i najuspješnijih privatnih srednjih škola u Velikoj Britaniji i SAD-u.
Osoblje je iskusno u brizi i savjetovanju međunarodnih učenika kako bi im pomogli  ispunili puni potencijal unutar britanskog ili američkog obrazovnog sustava. CATS nudi srednjoškolske programe na 4 kampusa u Cambridgeu, Canterburyju, Londonu u Velikoj Britaniji i u Bostonu, Massachusettsu u SAD-u. Program i sami kampus su dizajnirani prema potrebama međunarodnih učenika. CATS učenici mogu birati između GCSE (prva dva razreda srednje škole), A-levels (zadnja dva razreda srednje škole), IB (međunarodno priznati International Baccalaureate) program i Foundation program.

 

Oxbridge Scholarship

Stipendija CATS College Oxbridge usmjerena je prema izvrsnim učenicima koji su jaki kandidati za uspješnu prijavu na University of Oxford ili University of Cambridge. Ova stipendija je osmišljena kako bi omogućila obrazovanje u školi CATS Colleges učenicima koji si to inače ne bi mogli priuštiti.

Iznos: dostupne su 3 stipendije koje u potpunosti pokrivaju trošak školarine i smještaja.

Uvjeti: Učenici ispunjavaju uvjete ako se prijavljuju na jedan od tri britanska kampusa za A-levels ili IB program.

 

Ivy Scholarship

Ova stipendija je namijenjena učenicima koji si inače ne bi mogli priuštiti školovanje na CATS Academy u Bostonu. Također je namijenjena učenicima koji su jaki kandidati za uspješnu prijavu na Ivy League sveučilištima.

Uvjeti: Kandidati za stipendiju se prijavljuju za minimalno dvogodišnje obrazovanje na CATS Academy u Bostonu. Stipendija u potpunosti pokriva trošak školarine, smještaj i obroke.

Saznaj više
Abbey DLD Colleges
Abbey DLD Colleges

Cambridge, London i Manchester, Engleska

Od 1931. škola Abbey DLD Colleges je postala sinonim za kvalitetno obrazovanje, upis učenika na vrhunska sveučilišta i bogate izvannastavne aktivnosti.  Grupacija Abbey DLD sastoji se od tri privatne srednje škole u Cambridgeu, Londonu i Manchesteru. 

Sve škole imaju sličan pristup i primjenjuju iste principe podučavanja kako bi postigli glavni cilj za učenike - odabir najboljeg studija s izvrsnim akademskim rezultatima. Učenici to postižu inovativnim metodama podučavanja prilagođenim njihovim individualnim potrebama. Nastava se održava u malim grupama s redovitim provođenjem ispita kako bi se procijenio njihov napredak. Profesori su stručnjaci u svom području i sami su završili vrhunska sveučilišta te imaju veliko iskustvo u podučavanju prema britanskom kurikulumu.

Stipendije

Kroz program Alpha Scholars, škola Abbey DLD Colleges nudi stipendije do 50% popusta na školarinu. Dva smjera studija za koje se dodjeljuju stipendije: Hume Pathway (fokus na ekonomiji i politici) i Faraday Pathway (znanstveni fokus).
Maksimalna vrijednost stipendije bit će ponuđena učenicima s iznimnim uspjehom u prethodnoj školi i na prijemnim ispitima u Abbey DLD -u.
Uz program Alpha Scholars, škola Abbey DLD Colleges nudi stipendije od 20-40% popusta na školarinu, ovisno o uspjehu koji su učenici ostvarili na prijemnim ispitima. Ove se stipendije nude svim školama koje su dio Abbey DLD Colleges grupe.

Kings Colleges

Škola Kings Colleges jedna je od vodećih skupina međunarodnih škola u Velikoj Britaniji koja nudi specijalizirane programe za uspješnu integraciju u britanski obrazovni sustav i upis na elitna britanska sveučilišta. Škola Kings Colleges sa svoja tri kampusa u Bournemouthu, Londonu, Oxfordu i Brightonu pruža toplu i prijateljsku atmosferu, gdje studenti zauzimaju središnje mjesto i dobivaju podršku u svakoj fazi razvoja. Zbog toga ne čudi da preko 75% učenika bude primljeno na vrhunska sveučilišta u Engleskoj i Škotskoj. Fakulteti nude akademske programe: GCSE (1 godina), GCSE (2 godine), A-levels (2 godine), ubrzani A-levels program  (1 godina), pripremna godina (1 godina).

Stipendije se dodjeljuju u iznosu od najviše 50% popusta na školarinu za programe GCSE i A-levels. Stipendije se dodjeljuju na temelju akademske izvrsnosti te učenici moraju odraditi test engleskog jezika, priložiti svjedodžbe zadnja dva razreda škole i prisustvovati intervjuu s predstavnikom škole. 

Posebna stipendija (približno 60%) se dodjeljuje i EU studentima koji se odluče za program Foundation Year, odnosno za pripremnu godinu u području prirodnih znanosti, STEM-a i inženjeringa, prava, umjetnosti i dizajna te međunarodnog poslovanja. Ovaj program namijenjen je učenicima 4. razreda ili onima koji su već završili srednjoškolsko obrazovanje, ali ne ispunjavaju uvjete za direktan upis na željeno sveučilište te ovu pripremnu godinu koriste kako bi poboljšali svoj engleski jezik i unaprijedili akademsko predznanje potrebno za upis na sveučilište. 

Saznaj više
DUKES EDUCATION
DUKES EDUCATION

Cardiff, Wales; Folkestone, Engleska; Rochester, Engleska

 • GCSE i A-levels

 • Sastavnice: Cardiff Sixth Form College, Earlscliffe, Rochester Independent College

 • do 50% smanjenje školarine

Cardiff Sixth Form College 

Cardiff Sixth Form College smješten je u glavnom gradu Walesa, Cardiffu. Škola ima izvrsnu akademsku reputaciju i nalazi se na prvom mjestu kad su u pitanju rezultati završnih ispita srednje škole u Velikoj Britaniji.

Glavni cilj je osigurati sigurno okruženje u kojem svaki učenik razvija svoj puni potencijal i najbolje rezultate. Škola se najviše ponosi akademskim razvojem svojih učenika koja su primljeni na neke od najpoželjnijih studija na najprestižnijim sveučilištima, poput Oxbridgea. Dodatni programi  i profesionalno iskustvo koje učenici stječu tijekom pripravništva su preduvjeti za pravi odabir profesije i uspješne karijere.

 

Nastava se održava u malim grupama, a zagarantirani su individualni pristup i mnoge izvanškolske aktivnosti. Tijekom procesa učenja, učenike se savjetuje kako efektivno koristiti vrijeme pripreme. Potrebno je steći vještine pregovaranja i kritičkog razmišljanja, priprema za ispite, kako voditi bilješke i pisati sažetke, čitati i pamtiti. Na kraju svakog predmeta, učenici rješavaju preliminarne ispite, a teme su povezane s gradivom što doprinosi konačnom uspjehu.

Učenici u dobi od 15 do 18 godina iz preko 40 zemalja pohađaju IGCSE (prva dva razreda srednje škole) i A-levels (zadnja dva razreda srednje škole) program.

 

Stipendije

Stipendija do 50% smanjenja školarine je dostupna za međunarodne učenike te se dodjeljuje na temelju akademske izvrsnosti.  

S obzirom na to da je Cardiff Sixth Form College  jedna od selektivnih škola, proces prijave za stipendiju uključuje prijemne ispite te se uzima u obzir i akademski rezultat koje je učenik imao do vremena prijave te potrebne diplome i certifikati. 

Učenici će biti pozvani na intervju te će trebati položiti 4 ispita za predmete koje bi željeli učiti na A-levels razini. Također je potreban IELTS certifikat.
 

Rochester Independent College  

Rochester Independent College jedan je od najboljih privatnih internata u Engleskoj koja priprema svoje učenike za najbolja sveučilišta i  profesije. Škola se specijalizirala za pripremu učenika u području matematike, znanosti te kreativnih i vizualnih umjetnosti tako da bez obzira želi li učenik biti liječnik, redatelj, znanstvenik ili umjetnik bit će okružen učenicima koji dijele njegove interese.

Zbog povezanosti s grupacijom Dukes Education, Rochester Independent College ima najbolje pripreme za učenike koji se prijavljuju na Oxford, Cambridge, sveučilišta Russel Grupe, Ivy Leaguea ili za medicinu, stomatologiju i druge srodne studije.

Učenici ne nose uniforme, a odnos s profesorima je prijateljski. Prosječni broj učenika u grupi je 8. Profesori su iskusni i razumiju tinejdžere, stoga je ova škola odlična alternativa tradicionalnom načinu podučavanja.

 

Stipendija

Mali broj stipendija se dodjeljuje uspješnim i nadarenim učenicima koji inače ne bi imali priliku pohađati školu kao Rochester Independent College.

Stipendija za umjetnost i dizajn dodjeljuje se na temelju prezentacije portfelja, ispita crtanja i intervjua. Učenici mogu pokazati talent u jednom od navedenih područja: umjetnost, grafički dizajn, fotografija ili 3D dizajn.

Stipendije do 20% smanjenja školarine dodjeljuju se u sljedećim područjima:

 • matematika i prirodne znanosti;

 • društvene znanosti;

 • film i mediji;

 • kreativne i izvedbene umjetnosti.

Ralph Steadman stipendija za umjetnosti i dizajn

Ralph Steadman stipendija za umjetnosti i dizajn je dvogodišnja stipendija za program A-levels namijenjena učenicima koji polažu min. 3 A-levels predmeta od kojih jedan predmet mora biti  u području vizualnih umjetnosti. Stipendija pokriva 100% troška školarine i smještaja te je tvorena za sve prijave zaprimljene do ožujka 2022. godine.

 

St. Andrews College, Cambridge 

Škola St. Andrew's College Cambridge (jedna od školi obrazovne grupe Dukes) nudi britanskim i međunarodnim studentima mogućnost studiranja u centru grada Cambridgea, u blizini prestižnih sveučilišta. Fakultet se ponosi svojim akademskim osobljem, koje je predano pomaganju studentima u postizanju njihovih osobnih i akademskih ciljeva te nudi i dodatnu podršku učenicima koji se žele prijaviti na vrhunska sveučilišta (Oxbridge). Škola nudi širok raspon programa kao što su GCSE i A-levels, te pripremne godine (Foundation Year) za učenike koji žele studirati u području kao što su: arhitektura, inženjering, poslovanje, pravo, međunarodni odnosi, humanističke znanosti, umjetnost, mediji, itd. 

Škola St. Andrew’s College, Cambridge nudi stipendije u iznosu od 75% popusta na godišnju školarinu učenicima koji pohađaju program A-levels te do 35% popusta na godišnju školarinu učenicima koji polažu GCSE program ili pripremnu godinu (Foundation Year). 

Saznaj više
TAUNTON SCHOOL INTERNATIONAL
TAUNTON SCHOOL INTERNATIONAL

Taunton, Engleska

 • GCSE i A-levels

 • do 25% smanjenje školarine

Međunarodna škola Taunton ponosi se svojom dugom tradicijom od preko 100 godina obrazovanja međunarodnih studenata, kao i kvalitetnim programima koji pokrivaju pregršt obrazovnih puteva kojima učenici mogu krenuti.

Inspirativan koncept obrazovanja u školi Taunton teško je ne primijetiti – školskim hodnicima mogu se vidjeti i čuti filozofske rasprave, debate, glazbene probe, kazališne predstave,  oživljavanje povijesnih bitki kroz glumu na satu povijesti, lansiranje raketa na predmetima poput dizajna i tehnologije.

Misija škole je izazvati, potaknuti i omogućiti učenicima uspjeh u budućem obrazovanju i karijeri. Dobrobit učenika je u središtu djelovanja škole te se sve odluke temelje na njihovim ambicijama i željama. Naglasak se stavlja na pripremanje učenika na život izvan škole i dinamičnu svakodnevicu te funkcioniranje u multikulturalnoj sredini, što se postiže kvalitetnim obrazovnim programom te inovativnim pristupom koji je usmjeren na globalno. Taunton School International smatra kako je uravnoteženo obrazovanje ključno za cjeloviti razvoj mladih ljudi te da se ljubav prema učenju koju usade učenicima zadržava kroz njihov cijeli život.

Stipendije

Program stipendiranja dostupan je za sve učenike u dobi od 14 do 18 godina s posebnim intelektualnim, umjetničkim, glazbenim ili sportskim talentom. Krajnji rok za prijave je 30. lipanj ove godine, a savjet je da se učenici za iste prijave što prije budući da je brojka ograničena na deset stipendija. Kako bi se prijavili za stipendiju, kandidati moraju položiti test engleskog jezika i predati tekst od 300 do 500 riječi u kojemu opisuju zašto baš oni zaslužuju stipendiju škole Taunton.

Saznaj više

OBRATITE SE NAŠIM OBRAZOVNIM SAVJETNICIMA

DOGOVORITE KONZULTACIJE

Ispunite obrazac i dogovorite termin za savjetovanje s našim obrazovnim savjetnicima!
 

ZAKAŽI

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka