PROGRAM PROFESIONALNE ORIJENTACIJE

Pronađite svoju idealnu karijeru i studij i stvorite viziju svoje budućnosti

SAZNAJ VIŠE INFORMACIJA!

Prijavi se za besplatne konzultacije.

Profesionalno usmjeravanje je ključan korak u odabiru odgovarajućeg studija i upoznavanje s karijerama kako bi učenici lakše stvorili viziju svoje budućnost. Preporuka je programu pristupiti tijekom trećeg razreda, kako bi učenici imali dovoljno vremena istražiti studije sukladno rezultatima ispita profesionalne orijentacije.

 

Profesionalna orijentacija u IntegralEdu obuhvaća cijeli proces mentorstva i vođenja učenika od preliminarnog razgovora do odabira studija, a program uključuje i rješavanje dvaju ispita profesionalne orijentacije. Samo pisanje ispita nije dovoljno kako bi učenici srednje škole odredili svoj životni put, ipak je potreban dodatan trud od strane samoga učenika, ali i vođenje procesa otkrivanja od strane mentora.

 

U Integral Edukacijskim Programima, cjelokupni program sastoji se od pet koraka:

 

1.    preliminaran razgovor s učenikom o viziji buduće karijere
2.    rješavanje ispita profesionalne orijentacije putem online platforme
3.    analiza i tumačenje rezultata s obrazovnim savjetnicima
4.    vlastito dodatno istraživanje prema unaprijed objašnjenim uputama 
5.    izrada strategije o budućem obrazovanju s obrazovnim savjetnicima – odabir karijere i/ili studija.

 

Prvi korak je upoznavanje s učenicima, procjena njihovih kompetencija i ambicija te razumijevanja određenih ciljeva. S 18 godina učenici su upoznati s raznolikim poslovima i temama, ali većinom površno te s dosta općenitim shvaćanjem što koja uloga obuhvaća i jesu li spremni na određene vrste rada. 

 

Dakle, na prvim besplatnim konzultacijama upoznajemo učenika, njegove vještine i potencijale te objašnjavamo proceduru pisanja ispita profesionalne orijentacije. 

 

Drugi korak je rješavanje dvaju ispita profesionalne orijentacije na online platformi. Ispite je razvio tim stručnjaka Cabirdge Occupational Analysts (MyFuture Choice) te vodeći britanski psiholozi, a trenutno su najbolji ispiti profesionalne orijentacije u Velikoj Britaniji. Učenik zatim samostalno, online, rješava ispite.

 

Jedan ispit testira interese i želje učenika te razumijevanje određenih karijera, a drugi ispit testira sposobnosti učenika u 6 različitih domena:

 

 • govorno izražavanje,
 • brojevno razmišljanje,
 • apstraktno razmišljanje,
 • prostorno razmišljanje,
 • aritmetički izračun,
 • pravopis i jezik,
 • brzina i točnost rada.

 

Treći korak započinje nakon što učenici riješe ispite, a odnosi se na proces u kojem naši obrazovni savjetnici detaljno prolaze i tumače rezultate riješenih ispita s učenikom i, najčešće, roditeljima.

 

U većini slučajeva tijekom ovih konzultacija istaknu se dvije do tri domene interesa u kojima bi se učenik mogao uspješno ostvariti. 

 

Poslije konzultacija učenici dobiju niz zadataka i uputa za samostalan rad i istraživanje što obuhvaća četvrti korak programa profesionalne orijentacije.

 

Samoprocjena i samostalno prikupljanje informacija omogućuju učeniku aktivno sudjelovanje u procesu, za razliku od pasivnog primanja informacija o različitim poslovima ili studijima. 

 

Kad učenik završi samostalno istraživanje na temelju dobivenih upute, prelazi na peti korak programa gdje zajedno sa svojim obrazovnim savjetnikom izrađuje strategiju o budućem obrazovanju i odabiru studija i/ili karijere. Obrazovni savjetnik učeniku predlaže idealne studijske karijere koji mu omogućuju ostvarivanje željene karijere.

 

Odabir i preporuka odgovarajućih sveučilišta, zemalja i studija provodi se u skladu s:

 

 • postavljenim budžetom,
 • zajedničkim preferencijama,
 • osobnom akademskom razinom,
 • rang ljestvicom obrazovnih ustanova,
 • sadržajem studija.

 

Nakon odabira studijskih programa koje će učenik prijaviti, s obrazovnim savjetnikom dogovara daljnje korake za sam upis studija u inozemstvu. 

Cijena programa je 979,49 HRK ili 130 EUR

PRIJAVI SE!

ŠTO UKLJUČUJE PROGRAM PROFESIONALNE ORIJENTACIJE?

PRELIMINARNI RAZGOVOR I UPOZNAVANJE S UČENIKOM
PRELIMINARNI RAZGOVOR I UPOZNAVANJE S UČENIKOM

Na besplatnim konzultacijama savjetujemo koji je ispit profesionalne orijentacije najbolje izabrati.

POTPUNO ONLINE
POTPUNO ONLINE

Rješavanje ispita u udobnosti doma putem online platforme. 

TUMAČENJE REZULTATA
TUMAČENJE REZULTATA

Izrada strategije o budućem obrazovanju s obrazovnim savjetnicima – odabir karijere i/ili studija.

SAZNAJ VIŠE INFORMACIJA!

Prijavi se za besplatne konzultacije.
MyCareerChoices + MyAptitude

Alat za samoanalizu i provjeru izbora karijere

Profesionalna orijentacije odličan je alat za samoanalizu i provjeru izbora karijere za učenike koji već okvirno znaju što bi željeli studirati kako bi bili sigurni u svoj odabir. Uz pravi ispit profesionalne orijentacije učenici mogu pronaći svoju idealnu karijeru i studij te lakše stvoriti viziju svoje budućnosti. Ispit profesionalne orijentacije pomoći će učeniku i pri usmjeravanju i razvoju vještina.

 

Ispit profesionalne orijentacije MyCareerChoices pomaže ti donijeti pravu odluku za budući studij i zanimanje!

Ispit je razvio tim stručnjaka Cambridge Occupational Analysts (MyFutureChoice) i vodeći britanski psiholozi, a trenutno su najbolji ispiti profesionalne orijentacije u Velikoj Britaniji. Sastoji se od raznolikih pitanja, a na temelju odgovora, dosadašnjeg obrazovanja, interesa i sposobnosti istaknut će najbolje studijske programe i zanimanja. 

Ponosni smo što je IntegralEdu jedina obrazovna agencija u Hrvatskoj i Sloveniji koja je ovlaštena provoditi program profesionalne orijentacije. Profesionalna orijentacija u IntegralEdu obuhvaća cijeli proces mentorstva i vođenja učenika od preliminarnog razgovora do odabira studija u inozemstvu. 

MyCareerChoices
MyCareerChoices

Specijalizirani test za pronalazak buduće karijere

MyCareerChoices ispit pomaže učenicima da identificiraju područja i zanimanja koji im odgovaraju, otkriju kako mogu razviti vještine i dobiju detaljne informacije o određenim akademskim i profesionalnim područjima koja ih zanimaju. Uz pomoć ispita učenici mogu donijeti odluke o svojoj budućnosti i razumiju važnost grane i karijere koju žele. Ispit se sastoji od dva dijela. 

 

Uz sam MyCareerChoices ispit dolazi i Cambridge Aptitude Test Score. Uz to, on pruža pristup MyCareersRoom, odnosno personaliziranoj internetskoj platformi na kojoj će učenik moći detaljno istražiti rezultate ispita te dobivati korisne linkove na web stranice. 

Saznaj više
MyAptitude
MyAptitude

Britanski psihometrijski test za učenike

 

MyAptitude mjeri kako učenici konkuriraju svojim vršnjacima u sljedećim kategorijama: verbalno rasuđivanje, numeričko rasuđivanje, apstraktno rasuđivanje, prostorna orijentacija, aritmetičke kalkulacije, pravopis i rad u kratkom vremenskom roku. Za čitavo vrijeme analize rezultata, ispit se referira i na gore spomenute vještine i koliko su iste potrebne u određenim profesijama.

Saznaj više

Sustav mentorstva

Uz tebe smo od ideje do realizacije!

Želje o kvalitetnom obrazovanju te nastavku akademskog razvoja u inozemstvu ostvarujemo kroz sustav mentorstva i obrazovna rješenja prilagođena individualnim potrebama i mogućnostima svakoga klijenta.

 

Specifičnost naših usluga odnosi se upravo na savjetovanje i podršku na svakom koraku procesa upisa obrazovnog programa u inozemstvu – od želje i ideje, preko usmjeravanja, sustava podrške i pomoći pri odabiru odgovarajućeg programa do vođenja prijave te osiguravanja svih potrebnih kriterija za upis.

 

Program profesionalne orijentacije svakako je jedan od koraka koji vodi do uspješne realizacije obrazovnih i karijernih planova, posebice za one učenike koji su neodlučni ili ih jednostavno zanimaju različita područja te profesije koje u potpunosti odgovaraju njihovom profilu!

OBRATITE SE NAŠEM SAVJETNIKU

ZAKAŽI SAVJETOVANJE

Ispuni obrazac i zakaži termin za savjetovanje s našim obrazovnim savjetnikom
 

ZAKAŽI

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka