UKiset

Ispitni sustav za upis u britanske škole

UKiset je fleksibilan internetski test osmišljen kako bi pomogao prijaviteljima za engleske srednje škole kroz testiranje znanja i sposobnosti podnositelja zahtjeva te pružanjem standardizirane procjene njihovih prednosti i slabosti, kao i sklonosti učenju. Test je namijenjen učenicima starijim od 12 godina te je prilagođen dobi i akademskoj godini u kojoj se prijavljuju. Rezultati se šalju roditeljima i školama koje su navedene u prijavnici. S obzirom na rezultate testa, neke škole mogu ponuditi izravno mjesto određenom kandidatu, dok ga druge prihvaćaju kao preliminarni test za odabir svojih učenika.

Kako UKiset test izgleda?

Normalno trajanje testa je otprilike dva i pol sata, no za učenike starije od 16 godina trajanje testa može biti i duže zbog veće zahtjevnosti testa. Rezultati vrijede jednu godinu, a kandidati imaju pravo polagati ispit dva puta unutar jedne kalendarske godine u razmaku od 6 mjeseci nakon prvog polaganja. Kandidati mogu polagati ispit u certificiranom ispitnom centru, poput IntegralEdu ureda, u UKisetovom sjedištu u Engleskoj ili putem interneta uz nadzor stručnog osoblja. 

Zašto je ovaj test koristan?

Rezultati testa pružaju korisne informacije o intelektualnim i analitičkim sposobnostima učenika. Na temelju rezultata testa učenici se mogu prijaviti u više od 200 srednjih škola u Velikoj Britaniji koji koriste UKiset kao standardizirani alat za odabir.

Što se testira UKisetom?

Procjenjuju se kvalitete kandidata u pet područja:

1. Neverbalno zaključivanje: procjenjuju se vještine rješavanja problema pomoću dijagrama i grafikona umjesto riječi.

2. Prostorne sposobnosti: provjerava se sposobnost mentalnog rotiranja i pretvaranja figura u dvodimenzionalne i trodimenzionalne koordinatne sustave.

3. Verbalno zaključivanje: provjerava se sposobnost rješavanja problema pomoću značenja pojedinih riječi ili izraza.

4. Kvantitativna procjena: procjenjuje se primjena matematičkog znanja i ocjenjivanju vještine za rješavanje određenih kvantitativnih problema.

5. Engleski jezik: uključuje znanje gramatike, vokabulara, čitanje teksta s razumijevanjem, slušanje i kreativno pisanje eseja na zadanu temu; težina i volumen ocjenjuju se prema dobi kandidata, a esej je jedina komponenta na papiru i piše se 30 minuta.
 

OBRATITE SE NAŠIM OBRAZOVNIM SAVJETNICIMA

DOGOVORI KONZULTACIJE

Ispuni obrazac i dogovori termin za savjetovanje s našim obrazovnim savjetnicima!

ZAKAŽI

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka