LJETNI JEZIČNI KAMPOVI ZA DJECU

Doživite radost komuniciranja na stranom jeziku

VIŠE OD TEČAJA STRANOG JEZIKA ILI LJETNOG KAMPA

Ovakvi jezični tečajevi idealne su prilike da djeca, osim jezičnih, stječu i društvene vještine te da provedu dva iznimno zabavna i raznolika tjedna. Jezični tečajevi nude i dodatne sadržaje poput priprema za polaganje standardiziranog testa jezika, priprema za upis na sveučilište u inozemstvu, kombinaciju odabranog jezika s određenim akademskim predmetom, sportom ili čak hobijem kojeg djeca dijele s ostalim polaznicima.

 

POJEDINAČNO PUTOVANJE ILI U GRUPI?

INDIVIDUALNO PUTOVANJE

 • Velika fleksibilnost u odabiru razdoblja i trajanja tečaja stranog jezika/dječjeg kampa
 • Izuzetno bogat izbor destinacija u više od 20 zemalja za tečajeve stranih jezika/dječje kampove od početne do napredne razine, s različitim intenzitetom ili fokusom nastave
 • Razne mogućnosti smještaja - kod obitelji domaćina, u studentskom ili učeničkom domu, rezidenciji, apartmanu, hostelu ili hotelu
 • Prilika za specijalizirani program tečaja stranog jezika koji kombinira učenje jezika s omiljenim sportom ili hobijem
 • Suživot i komunikacija isključivo s polaznicima drugih nacionalnosti, bez iskušenja da polaznici govore hrvatski što je preduvjet za još brži napredak u učenju novog jezika
 • Uranjanje u tipično školsko ili studentsko okruženje s vršnjacima iz cijelog svijeta

POJEDINAČNO PUTOVANJE ILI U GRUPI?

GRUPNO PUTOVANJE

 • Preporučena opcija za mlađe, neovisne ili potpune početnike u stranom jeziku
 • Fiksni dvotjedni ljetni period na odabranim lokacijama
 • Iskusni pratitelj grupe iz Hrvatske, koji vodi grupu i brine o desetak polaznika tijekom putovanja i cijelog boravka te je uvijek na raspolaganju polaznicima i roditeljima
 • Organizirani grupni transfer pri dolasku na tečaj stranog jezika/ljetni kamp i pri odlasku 
 • Raspodjela hrvatskih učenika s drugim polaznicima koji ne govore njihov jezik u zasebne grupe prema spolu, razini predznanja stranog jezika i dobi
 • Unaprijed isplanirani bogat sportski, zabavni i izletnički program
 • Mogućnost organizacije dodatnih izleta i aktivnosti na licu mjesta koji se onda dodatno naplaćuju

Pronađite svoj idealni tečaj!

Razna nova otkrića i poznanstva

JEZICI KOJE MOŽETE UČITI

JEZIK TEČAJA

Engleski jezik

Njemački jezik

Francuski jezik

Španjolski jezik

Talijanski jezik

ZEMLJE

ŠTO BI TREBALI ZNATI PRIJE ODABIRA TEČAJA STRANOG JEZIKA

Rezidencije su najbolji smještaj za polaznike koji bi željeli živjeti sa svojim vršnjacima. Također su prikladni za polaznike i do 12 godina, jer nude stalni nadzor i nalaze se u neposrednoj blizini same škole (nekad su i u istoj zgradi), pa putovanja javnim prijevozom do škole nisu potrebna. Ova vrsta smještaja tipična je za ljetne kampove sa svakodnevnim organiziranim izvannastavnim aktivnostima. U rezidencijama su polaznicima osigurani svi obroci, ali i ostale usluge poput pranja rublja, sefa i slično. Osim spavaonica, rezidencije imaju i dnevne sobe za druženje svih polaznika, tzv. tihe sobe za učenje, ali i sobe za grupne radove, laboratorije za pokuse, teretane i umjetničke studije u kojima se mogu vježbati instrumenti.
 

Ako želite da dijete što bolje upozna druge kulture i da bude u obiteljskoj atmosferi, onda je smještaj kod obitelji domaćina izvrsna opcija. Svi domaćini s kojima naši partneri rade pažljivo su odabrani i prolaze kroz stalne provjere. Cilj im je učiniti da se dijete od trenutka dolaska osjeća kao kod kuće te da živi onako kako živi obitelj kod koje je smješteno. Ovakvu vrstu smještaja najčešće se odabire za najmlađe polaznike koji možda još nisu samostalni u oblačenju, buđenju, odlasku na spavanje i slično, ali i one koji se izvrsno snalaze po gradu jer obitelji uglavnom žive u rezidencijalnim dijelovima gradova što kod velikih gradova zna biti i do 90 minuta od škole.
 

Vrijeme izvan školskih aktivnosti i organiziranih aktivnosti možete provesti zabavljajući se s drugim polaznicima s kojima dijelite neke interese. To daje priliku za vježbanje stranog jezika, njegovo slobodnije savladavanje i stvarno učenje kroz aktivno iskustvo.
 

LJETNI JEZIČNI KAMPOVI ZA DJECU

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

Je li moguće ići na tečaj stranog jezika u inozemstvo iako ne znamo dobro taj jezik?

Naravno! Svrha jezičnog tečaja u inozemstvu je da se prevlada strah od govorenja stranog jezika.

Hoće li biti i drugih Hrvata u jezičnom centru?

Neke nama bliže zemlje poput Austrije u svojim centrima znaju imati veći broj djece iz naše regije s kojima bi se vaše dijete moglo sporazumjeti. Zbog toga savjetujemo da se njemački uči u Njemačkoj. Za one roditelje koji žele da im djeca putuju s drugom djecom iz Hrvatske, preporučamo putovanja s grupnim polascima.

Koja je najbolja dob za putovanje na ljetni jezični kamp ili tečaj stranog jezika u inozemstvu?

Najjednostavniji odgovor je: kad je polaznik za to spreman. Većina polaznika imaju od 7 do 17 godina, ali postoje i tečajevi ili ljetni kampovi kako za petogodišnjake tako i za osamdesetpetogodišnjake.

Kako djeca prevladaju putovanje zrakoplovom?

Kabinsko osoblje tijekom putovanja obučeno je za brigu i o djeci. Djeca mlađa od 12 godina dobivaju posebnu pažnju i za njih se brine za vrijeme cijelog boravka u zračnoj luci.

Koje je idealno trajanje tečaja stranog jezika?

To ovisi o polaznikovoj motivaciji, ciljevima i predznanju jezika. Ako je ovo prvi puta da polaznik ide na ovakav tečaj stranog jezika, ne preporučujemo da ide na više od 2 ili 3 tjedna. Ako je polaznik samostalniji, onda može ići i na duže tečajeve. Što je tečaj duži, to se strani jezik intenzivnije usavršava i više nauči.

Što se događa kada djeca slete u zračnu luku?

Predstavnik škole će ih dočekati u zračnoj luci i odvesti u školu ili smještaj. Osim toga, IntegralEdu ima dežurni telefon za sve one koji putuju u našoj organizaciji.

U koje doba godine se može putovati na jezični tečaj u inozemstvu?

Polaznici najčešće biraju ljeto kao vrijeme kada će učiti novi jezik jer tada imaju najviše slobodnog vremena, međutim tečajevi za djecu održavaju se za vrijeme svih praznika – zimskih, ljetnih i proljetnih. Tečajevi za odrasle održavaju se tijekom cijele godine i, ovisno o predznanju stranog jezika, s njima mogu započeti na bilo koji ponedjeljak u godini.

Je li potreban džeparac?

Zavisno o lokaciji jezičnog centra, sugeriramo između 80 i 150 EUR/USD/CHF/GBP tjedno što je dostatno za dodatne izlete, suvenire i ostale stvarčice koje si djeca žele kupiti. Avionska karta se plaća posebno. Svi ostali troškovi su uključeni u cijenu.

OBRATITE SE NAŠEM SAVJETNIKU

DOGOVORI KONZULTACIJE

Ispuni obrazac i dogovori savjetovanje s našim obrazovnim savjetnikom

REZERVIRAJ

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka