RAČUNALNE ZNANOSTI

Put do novih i obećavajućih mogućnosti karijere

Računarstvo je jedno od najbrže rastućih područja posljednjih desetljeća. To uključuje razumijevanje hardvera i softvera te njihovu upotrebu za obradu informacija, kao i učenje algoritama, korištenje i obradu baza podataka, projektiranje i modeliranje računalnih i mrežnih sustava te stvaranje umjetne inteligencije. Opseg računalnog polja proteže se od malih komponenti procesora, preko programskih jezika, računalnih simulacija, vizualnih i grafičkih slika, povezivanja uređaja i objekata u globalnoj internetskoj mreži do cloud prostora i virtualne stvarnosti.

Kako izgleda studij računalnih znanosti?

Računalstvo je specijalnost s mnogim disciplinama koje se preklapaju, poput programiranja, matematike, informacijske tehnologije (IT), logike, inženjerstva. U osnovi, razvoj softvera služi za rješavanje složenih problema u različitim područjima kao što su elektronika, fizika, biologija, kemija, financije, psihologija i drugo. U informacijskoj tehnologiji naglasak je na prijenosu i pohrani informacija, dok softverski inženjering kombinira programiranje s upotrebom inženjerskih tehnika i vještina. Vještine komunikacije i timskog rada tražene su kvalitete, a mnogi programi uključuju slične module. Uz neke od najčešće korištenih programskih jezika - C #, Java, JavaScript, Python, HTML, CSS, Oracle, studenti imaju mogućnost proučavanja predmeta kao što su Cyber ​​Security, razvoj softvera otvorenog koda, virtualna stvarnost i programiranje umjetne inteligencije, te web programiranje. Obično u prvoj godini studija program uključuje obvezne module, dok prelazak na više godine studija nudi veću slobodu studentima u odabiru profila ili specijalizacije u tom području. Stažiranje je često obavezan element studija.

Što možeš s diplomom?

Kao jedna od industrija koje se najdinamičnije razvija, IT područje neprestano pruža nove i obećavajuće mogućnosti za karijeru. Diplomirani studenti ostvaruju se kao inženjeri softvera i hardvera, programeri softvera i aplikacija, arhitekti softvera, voditelji IT projekata, analitičari podataka, kreatori računalnih igara i IT poduzetnici.

SMJEROVI

Studiji u području računarstva

 • IT systems
 • Design and development of computer games
 • Business informatics
 • Cyber ​​security and ethical hacking
 • Computer Security
   
 • Mathematics and Computer Science
 • Computer and business systems modeling
 • Information technology and software engineering
 • AI
 • Embedded systems design and programming (MA)
ZEMLJE U KOJIMA SE MOGU STUDIRATI RAČUNALNE ZNANOSTI

ZEMLJE

ŠTO BI TE JOŠ MOGLO ZANIMATI?

IELTS pripremni tecajevi

Ispiti profesionalne orijentacije

Motivacijsko pismo

OBRATITE SE NAŠEM SAVJETNIKU

DOGOVORI KONZULTACIJE

Ispuni obrazac i dogovori konzultacije s našim obrazovnim savjetnikom

REZERVIRAJ

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka