ARHITEKTURA

Sjecište kreativnosti i matematičke perspektive

Arhitektura je kompleksno područje koje zahtijeva i kreativno razmišljanje i vještine crtanja, kao i poznavanje matematike i fizike. Dobar arhitekt je dobar dizajner i umjetnik, vješt vođa, snalažljivi inženjer, uvjerljiv izlagač. Ovisno o zemlji, usavršavanje u ovom području može trajati između 3 i 4 godine za stjecanje diplome preddiplomskog studija, te između 1 i 2 godine za stjecanje diplome magisterija. Diploma s akreditiranog sveučilišta, zajedno s uspješno položenim ispitima i dokazanim određenim razdobljem studija, potrebna je kako bi se dobila obvezna dozvola nadležnog državnog tijela za legalno prakticiranje profesije ili struke. Nešto što se ne može osporiti jest da studij arhitekture može biti ključ smislene i zadovoljavajuće uloge u društvu u poboljšanju okoliša kroz planiranje, oblikovanje i stvaranje.

Kako izgleda studij arhitekture?

Tijekom studija arhitekture, stječu se znanja iz povijesti i teorije dizajna, kao i praktična iskustva u izgradnji građevina. Budući prvostupnici uče o dizajnu, planiranju i gradnji, za što su važni kreativnost, preciznost i matematičke vještine. Tijekom sljedeće faze, diplomski programi usmjereni su na procese unaprjeđenja gospodarskog i društvenog okruženja gradova. Primjeri obrazovnih modula su: projektne studije; digitalna ilustracija; građevinska tehnologija; elementi građevinskog projekta; napredna građevinska tehnologija; učinkovitost ekološke zgrade; istraživanje i planiranje zemljišta; modernizam; modeliranje održive arhitekture; proučavanje europske prakse; evaluacija i razvoj projekta; građevinske tehnologije i inovacije; rekonstrukcija i adaptacija zgrada.

Što možeš s diplomom?

Diplomirani arhitekti mogu započeti svoju karijeru kao vježbenici, voditelji projekata, dizajneri arhitekture, CAD specijalisti i drugi. Postoji područje za realizaciju u inženjerskim i arhitektonskim tvrtkama, kao freelanceri ili velikim organizacijama koje nastoje proširiti svoje poslovanje na nova područja, u građevinskim tvrtkama i dizajnerskim tvrtkama na području urbanizma, krajobraznog i urbanog planiranja, studija izvedivosti, dizajna, realizacije modela, pripreme i koordinacije tehničkih specifikacija i dokumentacije, znanstvenih i nastavnih aktivnosti.

Arhitektura je usko specijalizirana struka, ali sama specijalizacija pruža niz mogućnosti za realizaciju, jer studij razvija složene vještine. Najtraženiji nakon srodnih zanimanja su grafički dizajn, vizualizacija, dizajn proizvoda, softverski inženjering.

SMJEROVI

Studiji u području arhitekture

 • Architecture
 • Architectural Technology
 • Architecture and Planning
 • Architecture and Interior Design 
   
 • Landscape Architecture
 • Landscape Architecture and Urban Design
 • Built Environment
   
 • Architecture, Urbanism and Building Sciences
 • Spatial Planning and Design
 • Landscape Architecture and Planning
ZEMLJE U KOJIMA SE MOGU PROUČAVATI PROGRAMI POVEZANI S ARHITEKTUROM

ZEMLJE

ŠTO BI TE JOŠ MOGLO ZANIMATI?

IELTS pripremni tecajevi

Ispiti profesionalne orijentacije

Motivacijsko pismo

OBRATITE SE NAŠEM SAVJETNIKU

DOGOVORI KONZULTACIJE

Ispuni obrazac i dogovori konzultacije s našim obrazovnim savjetnikom

REZERVIRAJ

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka