EKONOMIJA

Široka opća kultura i praktično osposobljavanje

Gospodarstvo proučava kako vlade, tvrtke i ljudi koriste i izdvajaju ograničena sredstva kako bi zadovoljili svoje potrebe, kako te odluke utječu na društvo i zašto se određene alternative biraju umjesto drugih. Ekonomske specijalizacije omogućuju kombiniranje s drugim srodnim programima kao što su marketing, menadžment, ljudski potencijali. Ekonomisti su neophodni za državne institucije i velike korporacije zbog njihove široke opće kulture, osnovnog znanja u mnogim područjima i praktične izobrazbe. Njihov savjet često se traži za procjenu mjera o temama kao što su oporezivanje, minimalni zakoni o plaćama, kontrola najamnina, tarife, promjene kamatnih stopa itd.

Kako izgleda studij ekonomije?

Studenti ekonomije stječu vještine za analitičko i kritičko vrednovanje politika različitih organizacija i identifikaciju mehanizama na kojima se temelje različiti gospodarski fenomeni u zemlji, regiji ili organizaciji. Analiziraju se glavne gospodarske grane, mikroekonomija i makroekonomija, u kombinaciji sa specijaliziranim područjima kao što su javne financije, novac i bankarstvo, međunarodna trgovina, ekonomija rada, poljoprivredna ekonomija, industrijska organizacija i dr. Program uključuje i napredno teorijsko usavršavanje utemeljeno na ekonomskim teorijama, razvoju, konceptima, metodama rješavanja složenih slučajeva i upravljačkih odluka, tumačenju specifičnih podataka, analizi i mišljenjima.

Što možeš s diplomom?

Gospodarstvo oblikuje svijet u kojem živimo i stoga je njegovo pravilno upravljanje izuzetno važno za cijelo društvo, a prilike za ostvarenje na terenu su raznolike. Diplomirani studenti mogu birati karijeru stručnjaka u poslovnim organizacijama, državnim institucijama, na području investicija, fiskalne i monetarne politike, monetarnog i financijskog poslovanja, gospodarskog predviđanja, stručnjaka i menadžera u istraživačkim i konzultantskim organizacijama, specijaliziranim agencijama, financijskim i bankarskim institucijama, vladinim, nevladinim i međunarodnim gospodarskim organizacijama.

SMJEROVI

Studiji u području ekonomije

 • Economics
 • Economics and Business Economics
 • Economics and Finance / International Finance
 • Economics with Politics
   
 • Economics and Mathematics
 • Economics and Geography
 • Economics and Foreign Language
 • Economics and Law
 • Economics and Psychology
 • Governance, Economics and Development
 • Politics and Economics
   
ZEMLJE U KOJIMA SE MOŽE STUDIRATI EKONOMIJA

ZEMLJE

ŠTO BI TE JOŠ MOGLO ZANIMATI?

IELTS pripremni tecajevi

Ispiti profesionalne orijentacije

Motivacijsko pismo

OBRATITE SE NAŠEM SAVJETNIKU

DOGOVORI KONZULTACIJE

Ispuni obrazac i dogovori konzultacije s našim obrazovnim savjetnikom

REZERVIRAJ

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka