POSLOVANJE I MENADŽMENT

Priprema za ispravne menadžerske odluke i pristupe.

Poslovanje i upravljanje (ili menadžment) su riječi koje se često koriste kao sinonimi, ali istovremeno imaju vlastite specifičnosti. Kratka definicija poslovanja je obavljanje djelatnosti, često komercijalne, radi profita, a učinkovit način rada za postizanje cilja može se općenito definirati kao menadžment.

U mnogim slučajevima, kao i studijskim programima, dva područja neraskidivo su povezana. Da bi bili uspješni u poslovanju ili organizaciji, moraju posjedovati temeljne elemente kao što su organizacijska kultura, jasna struktura i organizacija, mehanizmi i sustavi upravljanja, poslovni procesi i, posljednje, ali ne manje važno - ljudski resursi koji nose misiju, viziju i ciljeve tvrtke. Poslovno upravljanje obuhvaća i način na koji organizacija upravlja svojim odnosima s drugima, kako na lokalnoj tako i na globalnoj razini. U brzom poslovnom svijetu, vještine menadžera i vođa da brzo razmišljaju i djeluju u velikoj mjeri ključne su za održivi razvoj svake organizacije.

Budući da je bit poslovanja praksa, velik dio studijskih programa uključuje obavezno stažiranje u trajanju od nekoliko mjeseci do cijele godine. Također su moguće kombinacije dvaju smjerova - poslovanje i računala, poslovanje i matematika, upravljanje informacijskim sustavima itd.

Kako izgleda studij u području poslovanja i menadžmenta?

Struktura poslovnih i menadžerskih programa nudi fleksibilnost i raznovrsnost, te razvija studentske vještine prilagođavanja. Uz obvezne teme kao što su osnove menadžmenta, marketing, financije, računovodstvo, statistika, ekonomija, upravljanje ljudskim potencijalima, nakon prve godine studenti imaju priliku birati između niza predmeta. Poduzetništvo i inovacije, digitalni marketing, strateško upravljanje, korporativno financiranje i ekonomija upravljanja samo su neke od opcija. Studiji se mogu podijeliti u stručne (sveučilišta primijenjenih znanosti) s orijentacijom na praktičnu primjenu znanje i na istraživačke studije (sveučilišta, engl. research universities) usmjerene na znanost i istraživanje. Sve više sveučilišta i sveučilišta primijenjenih znanosti nudi međunarodne poslovne programe, orijentirane na trgovinske odnose i poslovno okruženje na globalnoj razini, uključujući učenje dodatnih stranih jezika - francuskog, ruskog, mandarinskog, španjolskog, njemačkog itd. To studentima omogućuje da studiraju jedan semestar ili godinu u zemlji čiji jezik studiraju u programima razmjene na sveučilištu.

Što možeš s diplomom?

Poslovni i menadžerski program spoj je brojnih i raznovrsnih tema - od ekonomije i matematike, preko psihologije i menadžmenta, do proizvodnje i tehnologije. One stvaraju i poboljšavaju kod studenata vještine poput kritičkog i analitičkog razmišljanja, kreativnosti i digitalnih sposobnosti koje su tražene u mnogim profesionalnim područjima. Velika je otvorenost prilika za radna mjesta u širokom rasponu područja. Često zastupljene profesije uključuju: projektni menadžer, menadžer ljudskih potencijala, menadžer marketinga, financijski ili poslovni analitičar, revizor, poduzetnik.

SMJEROVI

Studiji u području poslovanja i menadžmenta

 • International Business Administration
 • Entrepreneurship and Business Innovation
 • Marketing Management – Digital Business Concepts
 • International Business
 • International Business in Food and Flowers
   
 • Finance and Control
 • Econometrics and Operations Research
 • Creative Business
 • Business Analytics
   
 • Marketing Management
 • Equine, Sports and Business
 • International Fresh Business Management
 • International Development Management
   
ZEMLJE U KOJIMA SE MOGU STUDIRATI POSLOVANJE I MENADŽMENT

ZEMLJE

ŠTO BI TE JOŠ MOGLO ZANIMATI?

IELTS pripremni tecajevi

Ispiti profesionalne orijentacije

Motivacijsko pismo

OBRATITE SE NAŠEM SAVJETNIKU

DOGOVORI KONZULTACIJE

Ispuni obrazac i dogovori konzultacije s našim obrazovnim savjetnikom

REZERVIRAJ

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka