FILOLOGIJA I LINGVISTIKA

Moć govora i trajna vrijednost književnosti

Kao disciplina, filologija je sjecište književne kritike, povijesti i lingvistike. Znanost proučava književne tekstove, kao i usmene i pisane povijesne izvore, čime se prati razvoj jezika i pojedinih jezičnih skupina. Istodobno, lingvistika razmatra jezik s tehničkog stajališta - njegov zvuk, strukturu i utjecaj na ljudsko mišljenje. Suvremena lingvistika uključuje i širi pogled na našu jezičnu kulturu u cjelini. Lingvisti proučavaju intelektualne dimenzije jezika, komunikacije i njihov značajan utjecaj na naš svakodnevni život. Proučavanjem odgovarajućeg jezika upoznaju se kulturne i povijesne tradicije države, društveni odnosi među ljudima i neke specifičnosti njihove povijesne baštine.

Kako izgleda studij filologije i lingvistike?

Različite vrste filologije imaju za predmet proučavanja područje određenog jezika - bugarski, engleski, njemački; srodni jezici- slavenska i romanska filologija, ili skupine jezika- klasična filologija (starogrčki i latinski), orijentalistika itd. Lingvistika uključuje predmete poput psihologije, povijesne lingvistike, sociolingvistike, opisne lingvistike, jezika i spoznaje, usporedne lingvistika itd. Budući da su te specijalnosti uglavnom akademske, nastavni planovi i programi uključuju i pojačanu pripremu za provođenje istraživanja, akademsku analizu, prezentaciju i pisanje znanstvenih tekstova. Praktična strana programa može uključivati ​​prevođenje, tumačenje i pisanje kreativnih tekstova, te učenje drugog stranog jezika.

Što možeš s diplomom?

Diplome iz filologije i lingvistike nude mogućnosti za realizaciju u sektorima poput obrazovanja, istraživanja, informatike, komunikacija, u raznim vladinim i nevladinim organizacijama, upravljanju informacijama, poslovnim uslugama i drugima. Magistri također mogu započeti akademsku karijeru u obrazovanju i/ili znanosti.

SMJEROVI

Studiji iz područja filologije i lingvistike

  • Applied linguistic language education
  • Modern languages
  • Philology
  • Modern languages ​​and business
  • Linguistic
  • Modern languages and European studies
     
ZEMLJE U KOJIMA SE MOGU STUDIRATI FILOLOGIJA I LINGVISTIKA

ZEMLJE

ŠTO BI TE JOŠ MOGLO ZANIMATI?

IELTS pripremni tecajevi

Ispiti profesionalne orijentacije

Motivacijsko pismo

OBRATITE SE NAŠEM SAVJETNIKU

DOGOVORI KONZULTACIJE

Ispuni obrazac i dogovori konzultacije s našim obrazovnim savjetnikom

 

REZERVIRAJ

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka