POLITIČKE ZNANOSTI

Razumijevanje moći i otvaranje vrata različitim mogućnostima karijere

Političke znanosti jedan su od najpopularnijih studija posljednjih godina, i to ne bez razloga. Političke znanosti su disciplina društvenih znanosti koja se bavi sustavima za upravljanje i analizu političkih aktivnosti. Usredotočuje se na proučavanje teorije i prakse upravljanja te politike upravljanja na lokalnoj, državnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini. Studenti političkih znanosti istražuju moć iz domaće, međunarodne i komparativne perspektive. To uključuje razumijevanje političkih ideja, ideologija, institucija, politika, procesa i ponašanja, kao i grupa, klasa, vlade, diplomacije, prava, strategije i rata. Analiza i predviđanje kritičnih pitanja u našim životima također je sastavni dio političke znanosti.

Kako izgleda studij političkih znanosti?

Cilj politologije je kod studenata razviti sposobnost samostalnog, kritičkog i racionalnog razumijevanja političkih procesa i pojava u društvu. Koristeći različite alate i metodologije, politolozi proučavaju procese, sustave i političku dinamiku zemalja i regija u svijetu te kako oni utječu na društvo i svjetsku scenu. Prve godine proučavaju se discipline kao što su povijest političkih ideja, osnove politike, ustav i politika, usporedni politički sustavi i institucije, teorije međunarodnih odnosa, političke komunikacije. Osim toga, uključeni su strani jezici, opće teorije iz područja sociologije, filozofije i prava, uvod u ekonomiju i javna uprava.

Obično se u posljednjoj godini fokus stavlja na stažiranje i razvoj te obranu prvostupničkog ili diplomskog rada.

Što možeš s diplomom?

Diploma iz političkih znanosti može voditi do karijere politologa, stručnjaka i analitičara političkih procesa u državnim institucijama, te rada u međunarodnim vladinim i nevladinim organizacijama. Politolozi se mogu ostvariti u širokom spektru područja, uključujući odnose s javnošću, istraživanje tržišta, zakonodavstvo, javnoj upravi itd.

SMJEROVI

Studiji u području političkih znanosti

  • Political Science
  • Comparative Politics
  • International Relations
  • Political Economy
     
  • European Studies
  • Peace and Conflict Research
  • American Politics
  • Public Policy
ZEMLJE KOJE NUDE STUDIJSKE PROGRAME POLITIČKIH ZNANOSTI

ZEMLJE

ŠTO BI TE JOŠ MOGLO ZANIMATI?

IELTS pripremni tecajevi

Ispiti profesionalne orijentacije

Motivacijsko pismo

OBRATITE SE NAŠEM SAVJETNIKU

DOGOVORI KONZULTACIJE

Ispuni obrazac i dogovori konzultacije s našim obrazovnim savjetnikom

REZERVIRAJ

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka