STUDIJ U ITALIJI

Tradicije i obrazovne inovacije u kulturnom središtu Europe

SIJEČANJ - TRAVANJ

SIJEČANJ - TRAVANJ

Rok za prijavu

8

8

Sveučilišta

180

180

Studijski programi

Hrvatski studenti

€ 6100 - 20 600

€ 6100 - 20 600

Školarina za preddiplomski studij

ITALIJA KAO OBRAZOVNA DESTINACIJA

Italija je oduvijek bila destinacija iz snova za tisuće stranih studenata koji svake godine dolaze na slikoviti poluotok kako bi studirali na jednom od najstarijih i najprestižnijih sveučilišta na svijetu. Visoki akademski standard i kvaliteta obrazovanja u svim oblicima umjetnosti i dizajna privlače više od 32 000 međunarodnih studenata. Obrazovne institucije u Italiji nude niz preddiplomskih i diplomskih programa na engleskom jeziku koje karakteriziraju srednje visoke školarine i mogućnosti financijske pomoći.
Italija nadahnjuje elegancijom i jedinstvenom paletom povijesne baštine s više od 50 lokacija na UNESCO-vom popisu zaštićene svjetske baštine - više od bilo koje druge zemlje na svijetu. Ugodna mediteranska klima, nasmijani i susretljivi ljudi i autentična kulinarska iskušenja magnet su za sve, a gradovi poput Rima, Venecije, Milana i Firence oduševljavaju svojim znamenitostima i jedinstvenom kulturom.

ŠTO JE VAŽNO ZNATI

 U Italiji možemo razlikovati dvije vrste obrazovnih institucija - sveučilišne i veleučilišne. Sveučilišni sektor uključuje privatna i državna sveučilišta, a veleučilišni - politehničke institute za dizajn, umjetničke akademije i druga veleučilišta sa specifičnim područjima studija. Privatna sveučilišta i veleučilišta akreditirana su od strane talijanskog Ministarstva obrazovanja, a njihove se diplome priznaju s jednakom valjanošću kao i državne. Sve visokoobrazovne ustanove u zemlji su autonomne, tj. pojedinačno određuju svoje uvjete i rokove za prijavu i upis. Akademska godina organizirana je u tromjesečjima, a na kraju svakog od kojih studenti polažu ispite.

Školarine na državnim sveučilištima određuju se na temelju obiteljskog prihoda, a zbog razlike između standarda u Hrvatskoj i Italiji, hrvatski studenti često imaju priliku iskoristiti stipendije ili platiti nisku naknadu - do 1.200 eura godišnje. Na privatnim sveučilištima naknade se kreću između 3.000 i 15.000 eura. Skoro sva sveučilišta studentima nude stipendije i druge načine financijske pomoći koja u cijelosti može pokriti ne samo školarinu, već i troškove smještaja i života.

MOŽETE STUDIRATI U ITALIJI

STUDIJI

Arhitektura

Ekonomija

Filologija

Informatika

Inženjerstvo

Mediji i komunikacije

Politologija

Poslovanje

Medicina

Psihologija

Turizam, ugostiteljstvo & kulinarstvo

Umjetnost i dizajn

ŠTO BI VAS JOŠ MOGLO ZANIMATI?

IELTS pripremni tecajevi

Ispiti profesionalne orijentacije

Motivacijsko pismo

OBRATITE SE NAŠEM SAVJETNIKU

DOGOVORI KONZULTACIJE

Ispuni obrazac i dogovori konzultacije s našim obrazovnim savjetnikom

REZERVIRAJ TERMIN

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka