STUDIJ U AUSTRIJI

Nezaboravno iskustvo u srcu Europe

SVIBANJ - RUJAN

SVIBANJ - RUJAN

Rok za prijavu

4

4

Sveučilišta

70

70

Studijski programi

Hrvatski studenti

€ 20 - 363

€ 20 - 363

Školarina za preddiplomski studij

AUSTRIJA KAO OBRAZOVNA DESTINACIJA

Nije slučajno što je Austrija među preferiranim zemljama za hrvatske studente koji se nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja prijavljuju na studij u inozemstvu. U zemlji postoji gotovo 80 akreditiranih visokoškolskih ustanova koje nude preko 2400 programa na njemačkom i engleskom jeziku, a troškovi obrazovanja su izuzetno pristupačni - samo 20 eura po semestru na državnim sveučilištima.
Beč je deset godina zaredom proglašen najboljim gradom za život, a u cijeloj se zemlji promiču održivi razvoj, zelena gradnja i zaštita okoliša. Iako nije jedan od najdinamičnijih poslovnih gradova, dom je mnogih popularnih tvrtki, uključujući Red Bull, Swarovski, OMV Group, Vienna Insurance Group te Raiffeisen & Erste Bank. Studenti također cijene središnju lokaciju zemlje koje pruža brojne pogodne mogućnosti putovanja, bogatu kulturnu i povijesnu baštinu. Izbor aktivnosti na otvorenom doista je neograničen - od sporta do posjeta veličanstvenim planinskim vrhovima, preko zadivljujućih alpskih jezera do impresivnih palača i gradova s očuvanom autentičnom atmosferom.

ŠTO JE VAŽNO ZNATI

Jedna od prednosti studiranja u Austriji je pristupačan iznos školarina. Na državnim sveučilištima u Austriji studiranje je besplatno za Hrvate, plaćajući samo administrativne troškove - 20 €. Zauzvrat se dobiva studentska iskaznica koja pruža brojne pogodnosti, uključujući kupnju kartice za javni prijevoz po povlaštenoj cijeni od 75 eura za cijeli semestar te niz studentskih popusta za sport, restorane i drugo.

Mogućnosti smještaja su različite. Postoje brojni studentski domovi za domaće i strane studente koji su neovisni o samim sveučilištima. Prijava za njih odvija se zasebno, a cijene se kreću između 300 i 500 eura mjesečno. Naravno, postoji mogućnost smještaja u privatnim sobama ili zajedničkim stanovima s drugim studentima, pogotovo nakon prve godine studija, kada studenti već poznaju grad, strukturiraju svoj svakodnevni život i sklapaju prijateljstva.

U Austriji postoji 35 sveučilišta - 22 javna i 13 privatnih sveučilišta koja su podijeljena na sveučilišta s klasičnim akademskim obrazovanjem ("die Universität") i specijalizirane za praksu ("die Fachhochschule"). Budućim studentima važno je znati da tamošnje visokoobrazovne ustanove imaju autonomiju, tj. svaka određuje vlastite uvjete, zahtjeve i rokove za prijavu i prijam te ih je potrebno pojedinačno i pažljivo proučiti. Nastava se održava u dva semestra - zimskom (listopad - veljača) i ljetnom (travanj - srpanj), a na nekim se mjestima možete prijaviti za početak školske godine od ljetnog semestra. Preddiplomski programi traju 3 godine, a diplomski 1-2 godine.

MOŽETE STUDIRATI U AUSTRIJI

STUDIJI

Arhitektura

Ekonomija

Filologija

Financije, računovodstvo, bankarstvo

Informatika

Inženjerstvo

Mediji i komunikacije

Politologija

Poslovanje

Prirodne znanosti

Psihologija

Turizam, ugostiteljstvo & kulinarstvo

Umjetnost i dizajn

ŠTO BI VAS JOŠ MOGLO ZANIMATI?

IELTS pripremni tecajevi

Ispiti profesionalne orijentacije

Motivacijsko pismo

OBRATITE SE NAŠEM SAVJETNIKU

DOGOVORI KONZULTACIJE

Ispuni obrazac i dogovori konzultacije s našim obrazovnim savjetnikom

REZERVIRAJ TERMIN

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka