STUDIJ U IRSKOJ

"Novo" odredište u obrazovnoj karti Europe

1. VELJAČE

1. VELJAČE

Rok za prijavu

2

2

Sveučilišta 

50

50

Studijski programi

500 - 8000 €

500 - 8000 €

Školarina za preddiplomski studij

FINANCIRANJE

FINANCIRANJE

Mogućnost stipendiranja i financiranja

Zašto odabrati studij u Irskoj?

Studiranje u Irskoj nudi niz prednosti, uključujući visokokvalitetni obrazovni sustav i razvijeni studentski život. Irska je dom nekoliko svjetski priznatih sveučilišta koja se dosljedno nalaze visoko na globalnim rang listama. Studenti mogu birati između raznovrsnih programa u različitim disciplinama s obzirom na to da se svi izvode na engleskom jeziku, što ih čini dostupnima međunarodnim studentima. Zemlja je poznata po svojoj prijateljskoj i gostoljubivoj kulturi, što olakšava integraciju međunarodnih studenata. Da je riječ o snažnoj i rastućoj ekonomiji, osobito u sektorima kao što su tehnologija i financije, pokazuje činjenica da je Irska dom tehnoloških divova kao što su Google, Apple, Facebook, Twitter, HP i IBM koji usko surađuju s irskim sveučilištima čime studenti imaju priliku steći praktično iskustvo u nekim od najvećih kompanija na svijetu.

Što je potrebno znati o prijavi na studij u Irskoj?

Prijave na irska sveučilišta u pravilu se odvijaju putem centralnog prijavnog portala s rokom predaje dokumentacije 1. veljače. Presudni faktor prijave na irska sveučilišta je svakako državna matura s kojom se mogu nadomjestiti lošiji akademski rezultati tijekom srednjoškolskog obrazovanja. S obzirom na kasno donošenje odluke o upisu irskih sveučilišta, prednost je potrebno dati sveučilištima koji nude mogućnost direktnih prijava i ranijih odgovora. Ta sveučilišta obično imaju drugačije rokove prijave i nude posebne stipendije.

Kako Vam IntegralEdu može pomoći?

IntegralEdu savjetnici nude sveobuhvatnu pomoć pri prijavi na studij u Irskoj. Pomažemo vam odabrati strano sveučilište koje odgovara vašim ciljevima, vodimo vas kroz registraciju i ispunjavanje prijave, te pomažemo u pripremi potrebne dokumentacije. Također, pružamo u  komunikaciji sa sveučilištem te prijavi na smještaj. Naša sveobuhvatna podrška uključuje nadzor cjelokupnog procesa prijave, osiguravajući vam glatko i uspješno iskustvo upisa i prijave na subvencioniranje studija.

OSNOVNE INFORMACIJE

U skladu s Free Fees inicijativom, irska vlada sufinancira pola školarine za EU-državljane čime školarina iznosi 3 000 EUR. EU državljani mogu se prijaviti i na tzv. SUSI-grant te u slučaju da ispunjavaju uvjete mogu dodatno umanjiti iznos školarine. Privatni fakulteti na kojima školarina iznosi oko 7 do 8 tisuća eura nude stipendije na osnovu školskog uspjeha i ranih prijava.

Pronalazak odgovarajućeg smještaja za studente u Irskoj ključan je za ugodno iskustvo studiranja. Opcije uključuju smještaj na kampusu, privatni najam i posebno izgrađeni studentski smještaj (PBSA). Smještaj na kampusu nudi pogodnosti i društvene prilike, a iznosi od 5.000 do 8.000 eura po akademskoj godini. Privatni najam i dijeljenje stanova mogu koštati od 400 do 1.200 eura mjesečno, ovisno o lokaciji i pogodnostima. PBSA nudi moderne sadržaje, s najamninama između 600 i 1.500 eura mjesečno. Dublin je najskuplji grad, dok su Cork, Galway i Limerick pristupačniji.

Irska sveučilišta koja su unutar World Education Networka

  • Trinity College Dublin
  • Dundalk Institute of Technology
  • Galway Business School and Galway Cultural Institute
  • Griffith College Dublin
MOŽETE STUDIRATI U IRSKOJ

STUDIJI

Arhitektura

Ekonomija

Filologija

Financije, računovodstvo, bankarstvo

Informatika

Inženjerstvo

Poslovanje

Prirodne znanosti

Turizam, ugostiteljstvo & kulinarstvo

Umjetnost i dizajn

ŠTO BI VAS JOŠ MOGLO ZANIMATI?

IELTS pripremni tecajevi

Ispiti profesionalne orijentacije

Motivacijsko pismo

OBRATITE SE NAŠEM SAVJETNIKU

DOGOVORI KONZULTACIJE

Ispuni obrazac i dogovori konzultacije s našim obrazovnim savjetnikom

REZERVIRAJ TERMIN

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka