STUDIJ U FRANCUSKOJ

Izbor frankofona. Neusporediva jezična i kulturna tradicija

11. OŽUJKA

11. OŽUJKA

Rok za prijavu

4

4

Sveučilišta 

80

80

Studijski programi

Hrvatski studenti

€ 190 - 32 000

€ 190 - 32 000

Školarina za preddiplomski studij

FRANCUSKA KAO OBRAZOVNA DESTINACIJA

Očekuje se da će bogat kulturni život, nepogrešiv stil i visoka akademska kvaliteta uz pozadinu pristupačnih školarina učiniti Francusku jednom od najpopularnijih destinacija za strane studente. Godine 2020., šesti su u svijetu nakon SAD-a, Velike Britanije, Australije, Njemačke i Rusije - više od 300 000 stranaca odlučilo se steći visoko obrazovanje na jednoj od više od 3500 visokoobrazovnih ustanova u zemlji.
Također, Francuska je jedna od vodećih zemalja u pogledu ulaganja u istraživanje i razvoj visokog obrazovanja. Velika količina sredstava koja država ulaže u ova područja jamstvo su visoke kvalitete njihovih diplome. Nacionalna politika države da pokrije veliki dio troškova školarine svakog studenta (od 10.000 do 14.000 eura godišnje) na državnim sveučilištima omogućuje da školarina bude na jednoj od najnižih razina u svijetu, a kvaliteta - zajamčeno visoka.

VRSTE OBRAZOVNIH USTANOVA

Sveučilišta su visokoobrazovne institucije koje u cijelosti financira država. Raštrkani po cijeloj Francuskoj nude tri razine studijskih programa - preddiplomskie, diplomske i doktorske. Studiji koji se nude pokrivaju sva područja obrazovanja, od inženjerstva i humanističkih znanosti do umjetnosti, zdravlja i sporta.

Ecoles spécialisées specijalizirane su visokoobrazovne ustanove s naglaskom na profesionalni razvoj u područjima poput umjetnosti i dizajna, trgovine, turizma, novinarstva, kulinarstva i drugih. Nastava traje od dvije do pet godina i dobije se državno priznata obrazovna diploma.

Les Grandes écoles državne su ili privatne visoke škole s više od 200 godina povijesti. Nude programe iz područja inženjeringa, umjetnosti, politike, arhitekture, veterine, menadžmenta. Odlikuje ih visokokvalitetno obrazovanje, mogućnosti stažiranjan i partnerstva s organizacijama iz različitih industrija što je preduvjet za visok postotak zapošljivosti. Iako u Francuskoj postoji više od 230 najelitnijih škola, osim diplome, selektivni upis može uključivati ​​pripremnu nastavu (class prépas) i postignuti visok rezultat na odgovarajućim ispitima.

MOŽETE STUDIRATI U FRANCUSKOJ

STUDIJI

Ekonomija

Filologija

Financije, računovodstvo, bankarstvo

Informatika

Mediji i komunikacije

Politologija

Poslovanje

Psihologija

Turizam, ugostiteljstvo & kulinarstvo

Umjetnost i dizajn

ŠTO BI VAS JOŠ MOGLO ZANIMATI?

IELTS pripremni tecajevi

Ispiti profesionalne orijentacije

Motivacijsko pismo

OBRATITE SE NAŠEM SAVJETNIKU

DOGOVORI KONZULTACIJE

Ispuni obrazac dogovori konzultacije s našim obrazovnim savjetnikom

REZERVIRAJ TERMIN

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka