STUDIJ U ŠVEDSKOJ

Besplatno obrazovanje s visokim standardima i održivom praksom

15. SIJEČNJA / 15. TRAVNJA

15. SIJEČNJA / 15. TRAVNJA

Rok za prijavu

2

2

Sveučilišta

30

30

Studijski programi

Hrvatski studenti

BESPLATNO

BESPLATNO

Školarina za preddiplomski studij

Zašto odabrati studij u Švedskoj?

Studiranje u Švedskoj nudi visoko kvalitetno obrazovanje u sigurnom i modernom okruženju, a Švedska se nalazi na petom mjestu na Indeksu ljudskog razvoja (HDI). Čak 39 sveučilišta pruža raznolike studijske programe, posebno u području poslovanja i inovacija, s naglaskom na praktično učenje kroz bliske veze s lokalnim tvrtkama za stažiranje i prakse. Engleski je široko korišten, a dostupno je više od 1,000 studijskog programa na engleskom jeziku, primarno na diplomskoj razini studija. Za građane EU studiranje u Švedskoj je besplatno što je čini privlačnim izborom za oko 40,000 međunarodnih studenata.

Što je potrebno znati o prijavi na studij u Švedskoj?

Prijave za studijske programe u Švedskoj odvijaju se u dva kruga - prvi krug traje do 15. siječnja, dok je drugi rok do 15. travnja. Uvjeti za prijavu u svakom krugu mogu se razlikovati, ovisno o vrsti programa, državljanstvu te o tome upisuje li prijavitelj preddiplomski ili diplomski studij, ili je li završio svoje trenutno obrazovanje. Unatoč tome, jako je važno prijaviti se što ranije s obzirom na to da dio sveučilišta zatvara prijave i ranije ako popune kvotu. Također, treba biti oprezan s finalnim datumom predaje dokumentacije jer za dio studijskih programa hrvatski studenti moraju pauzirati godinu.

Kako Vam IntegralEdu može pomoći?

Zbog razlika u obrazovnom sustavu Švedske i Hrvatske, naši obrazovni savjetnici pomažu vam u odabiru sveučilišta koji omogućuju upis hrvatskim učenicima bez pauziranja godine i studijskih programa za koje se ispunjavaju uvjeti broja sati te savjetuju kako mogući nedostatak broja sati nadoknaditi. Naši obrazovni savjetnici također administriraju proces prijave i prijavu na smještaj te brinu o svim rokovima prijave. Uz to pružaju pomoć pri izradi sve dokumentacije poput motivacijskog pisma i priprema za intervju.

OSNOVNE INFORMACIJE

Unatoč tome što nema školarina, građani EU-a koji studiraju u Švedskoj mogu se osloniti na razne stipendije, beneficije i studentske kredite koje nude vlada, sveučilišta i neovisne institucije. Možete započeti s prijavom za financijsku pomoć odmah nakon što dobijete svoj švedski OIB (sv. personnummer). EU studenti također mogu raditi 20 sati tjedno.

U Švedskoj su opcije studentskog smještaja raznolike i prilagođene različitim preferencijama i budžetima. Mnoge sveučilišta nude namjenski studentski smještaj, koji je često smješten u blizini kampusa. Alternativno, studenti mogu iznajmiti stan ili sobu od stanodavaca, što im pruža veću neovisnost, iako obično po višoj cijeni. Zajednički smještaj također je popularan, omogućujući studentima smanjenje troškova stanovanja.

Iako se nudi više od 1.000 programa na engleskom jeziku, njihova distribucija je povoljnija za diplomske programe, gdje je raznolikost znatno veća i pokriva većinu traženih područja. Na preddiplomskoj razini, studenti mogu birati između studija poslovanja i ekonomije, europskih studija, međunarodnih odnosa, softverskog inženjerstva, medija i web dizajna. Studiji medicine, prava, psihologije i arhitekture dostupni su isključivo na švedskom jeziku.

Švedska sveučilišta koja su unutar World Education Networka

  • Jönköping University
  • University West
  • BI Norwegian Business School
  • IBA International Business Academy
  • University of Southern Denmark (samo Mechatronics/Electronics/Engineering, Innovation and Business)
MOŽETE UČITI U ŠVEDSKOJ

STUDIJI

Ekonomija

Financije, računovodstvo, bankarstvo

Informatika

Inženjerstvo

Mediji i komunikacije

Poslovanje

Umjetnost i dizajn

ŠTO BI VAS JOŠ MOGLO ZANIMATI?

IELTS pripremni tecajevi

Ispiti profesionalne orijentacije

Motivacijsko pismo

OBRATITE SE NAŠEM SAVJETNIKU

DOGOVORI KONZULTACIJE

Ispuni obrazac i dogovori konzultacije s našim obrazovnim savjetnikom

REZERVIRAJ TERMIN

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka