STUDIJ U ŠVEDSKOJ

Besplatno obrazovanje s visokim standardima i održivom praksom

15. SIJEČNJA / 15. TRAVNJA

15. SIJEČNJA / 15. TRAVNJA

Rok za prijavu

2

2

Sveučilišta

30

30

Studijski programi

Hrvatski studenti

BESPLATNO

BESPLATNO

Školarina za preddiplomski studij

ŠVEDSKA KAO OBRAZOVNA DESTINACIJA

Skandinavska tradicija besplatnog obrazovanja, inovacija i praktičnosti u punoj je snazi ​​u Švedskoj. U zemlji postoji preko 30 sveučilišta i 1.000 preddiplomskih i diplomskih studija na engleskom jeziku koji privlače gotovo 25.000 stranih studenata, uključujući sve više i više hrvatskih studenata. Kao vođa u inovacijama i dom kompanijama kao što su Spotify, Skype, IKEA i Volvo, Švedska nudi suvremene nastavne metode u skladu s naprednim istraživanjem i poslovnim razvojem. Dinamično i obećavajuće okruženje, grupni rad i mogućnosti stažiranja u međunarodnim tvrtkama potiču studente da razviju svoj potencijal i steknu znanja i vještine vrijedne za profesionalnu karijeru nakon toga.
Mnoge vodeće obrazovne ustanove nalaze se u Stockholmu, jednom od "najzelenijih" i najčišćih prijestolnica Europe, gdje se švedska filozofija sreće i ravnoteže lako primjenjuje u svačijem svakodnevnom životu.

ŠTO JE VAŽNO ZNATI

Prijave na studijske programe u Švedskoj se provode u dva kruga. Prvi krug traje do 15. siječnja, a drugi do 15. travnja. Uvjeti za to šalje li se određena prijava u prvom ili drugom krugu različiti su i mogu biti povezani s vrstom programa, državljanstvom, upisuje li  prijavitelj preddiplomski ili diplomski studij, je li prijavitelj završio svoje trenutno obrazovanje ili ne, itd. Neka sveučilišta, poput Sveučilišta Jönköping, također imaju kasnije rokove. Posebne karakteristike uvjeta za upis mogu biti uvjeti za određeni broj sati/bodova za predmete koji se uče u školi ili na fakultetu.

Iako se nudi više od 1.000 smjerova na engleskom jeziku, njihova distribucija ide u prilog diplomskim programima, gdje je raznolikost mnogo šira i pokriva većinu traženih područja. Na preddiplomskoj razini studenti mogu studirati poslovanje i ekonomiju, europske studije, međunarodne odnose, softversko inženjerstvo, fiziku, medije i web dizajn. Studiji medicine, prava, psihologije i arhitekture dostupni su samo na švedskom jeziku.

Švedska kao skandinavska zemlja je među zemljama s visokim standardom života. Prosječni mjesečni trošak iznosi 700-900 eura (oko 7000-9000 švedskih kruna), a iznos varira ovisno o odabranom gradu i sveučilištu. Najamnine za smještaj kreću se od 350 i dosežu 650 eura mjesečno. Stipendije se ne nude jer je obrazovanje potpuno besplatno. EU studenti mogu raditi 20 sati tjedno.

MOŽETE UČITI U ŠVEDSKOJ

STUDIJI

Ekonomija

Financije, računovodstvo, bankarstvo

Informatika

Inženjerstvo

Mediji i komunikacije

Poslovanje

Umjetnost i dizajn

ŠTO BI VAS JOŠ MOGLO ZANIMATI?

IELTS pripremni tecajevi

Ispiti profesionalne orijentacije

Motivacijsko pismo

OBRATITE SE NAŠEM SAVJETNIKU

DOGOVORI KONZULTACIJE

Ispuni obrazac i dogovori konzultacije s našim obrazovnim savjetnikom

REZERVIRAJ TERMIN

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka