STUDIJ U ŠPANJOLSKOJ

Iberijska boja i moderno obrazovanje na španjolskom i engleskom jeziku

1. SRPNJA

1. SRPNJA

Rok za prijavu

2

2

Sveučilišta

50

50

Studijski programi

Hrvatski studenti

€ 2100 - 13 000

€ 2100 - 13 000

Školarina za preddiplomski studij

ŠPANJOLSKA KAO OBRAZOVNA DESTINACIJA

Nema mjesta u Španjolskoj koje ne plijeni uzbudljivom atmosferom, ugodnom klimom i lokalnim specijalitetima. Barcelona, ​​Madrid, Valencia, Bilbao - lako je prihvatiti da je život u zemlji s beskrajnim plažama, legendarnim nogometašima, azurnim morem i spektakularnim festivalima neprestana zabava.
Međutim, Španjolska je mnogo više od toga - ona je i vodeći tehnološki centar za više od 1700 start-up tvrtki i poduzetnika iz cijelog svijeta, kao i atraktivna destinacija za obrazovanje u inozemstvu. Također, studiranje u Španjolskoj ima pristupačne školarine i životni standard, kao i mogućnosti da savršeno naučite drugi najčešći jezik na svijetu - španjolski. Većina tamošnjih studijskih programa nudi se na španjolskom, a neki su tečajevi čak i na regionalnom jeziku, poput katalonskog. Međutim, zbog popularnosti destinacije, posljednjih godina raste broj mogućnosti za učenje na engleskom jeziku na preddiplomskim i diplomskim studijima. To je uglavnom zbog prestižnih međunarodnih sveučilišta s naglaskom na poslovnu domenu u Madridu i Barceloni.

ŠTO JE VAŽNO ZNATI

U Španjolskoj postoji 50 državnih i 29 privatnih sveučilišta. Nastava na njima usmjerena je na inovacije i praktično obrazovanje. Postoje mogućnosti za upis preddiplomskog i diplomskog studija koji se u potpunosti održavaju na engleskom jeziku, na privatnim i državnim sveučilištima. Preddiplomski program traje 4 godine, a diplomski studij između 1 i 2 godine. 

Prosječna školarina za jednu godinu preddiplomskog studija na državnim sveučilištima u Španjolskoj varira između 750 i 2.100 eura, a određuje je svaka autonomna regija za sebe. Za diplomski studij i doktorat rang cijena je od 900 do 3300 eura godišnje. Očekivano, najskuplji su studiji u području medicine i inženjeringa. Na privatnim sveučilištima školarina se kreće između 5.200 i 12.900 eura godišnje za preddiplomski studij, a za diplomski studij ili doktorat može doseći i do 20.000 eura godišnje. Neka španjolska sveučilišta nude različite stipendije temeljene na akademskom uspjehu ili primanjima roditelja. 

Najpopularnije mogućnosti smještaja za strane studente u Španjolskoj su studentski dom, privatni dom ili privatni smještaj, a cijene se uvelike razlikuju ovisno o području, vrsti sobe, veličini sobe i ostalim dodatnim troškovima. Prema nedavnom istraživanju provedenom u 86 domova u 17 glavnih gradova autonomnih regija Španjolske, prosječna cijena privatne sobe s punim pansionom i uključenim režijama iznosi u prosjeku 900 eura. Najskuplje mogućnosti nalaze se u Madridu i Barceloni, a jeftinije iznose od 350 eura mjesečno na više. Najam stana iznosi od 450 do 700 eura, a u većim gradovima može doseći i 1200 eura mjesečno. Studenti imaju priliku živjeti u lokalnim obiteljima, a u tom slučaju mjesečna stanarina iznosi 700-800 eura i uključuje 3 obroka dnevno. 

MOŽETE STUDIRATI U ŠPANJOLSKOJ

STUDIJI

Ekonomija

Financije, računovodstvo, bankarstvo

Mediji i komunikacije

Poslovanje

Pravo

Turizam, ugostiteljstvo & kulinarstvo

Umjetnost i dizajn

ŠTO BI VAS JOŠ MOGLO ZANIMATI?

IELTS pripremni tecajevi

Ispiti profesionalne orijentacije

Motivacijsko pismo

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

Moram li govoriti španjolski da bih studirao u Španjolskoj?

Ne! Iako u Hrvatskoj još uvijek postoji mit da na španjolskim sveučilištima ne postoje programi engleskog jezika, to je daleko od istine.

Koji su glavni dokumenti koje svakako moram ponijeti sa sobom pri odlasku?

Osobna iskaznica (ili putovnica)
ISIC kartica za studentske popuste
Europska kartica zdravstvenog osiguranja
Polica dopunskog zdravstvenog osiguranja, ako se za to odlučite

Koliko novca će mi trebati mjesečno?

Iznos ovisi o tome hoćete li odabrati relativno mali grad poput Tarragone ili Murcije ili ćete se uputiti u Barcelonu, Bilbao ili Madrid. U prvom slučaju, za smještaj će vam trebati između 150-250 eura, oko 100 eura za račune i oko 200 eura za džeparac. Međutim, ako odaberete jedan od velikih gradova, mjesečni troškovi su gotovo dvostruko veći.

Mogu li se prijaviti za stipendiju?

Da. Neka španjolska sveučilišta nude stipendije temeljene na akademskom uspjehu ili primanjima roditelja.

Moram li ići na prijemni razgovor? Hoće li biti na španjolskom?

Ovisi o sveučilištu. Mnoga sveučilišta u Španjolskoj nemaju ovaj korak u procesu prijave. Što se jezika tiče - ako ste odabrali program na španjolskom, intervju će se voditi na španjolskom, no ako je željeni studij na engleskom, bit će i intervju na engleskom.

OBRATITE SE NAŠEM SAVJETNIKU

DOGOVORI KONZULTACIJE

Ispuni obrazac i dogovori konzultacije s našim obrazovnim savjetnikom

REZERVIRAJ TERMIN

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka