TEČAJ KOREJSKOG JEZIKA - SEOUL I BUSAN

Jezični tečaj namijenjen za polaznike starije od 18 godina

SEOUL

Seoul je dinamičan, moderni metropolitanski grad i glavni grad Južne Koreje. Poznat je po svojoj bogatoj kulturi, impresivnoj arhitekturi i izvrsnoj hrani. Grad je prepun povijesnih znamenitosti poput palače Gyeongbokgung i hrama Jogyesa, što pruža polaznicima priliku da istraže bogatu povijest i tradiciju Koreje. Seoul je također domaćin brojnim festivalima, poput svjetski poznatog Seoul Lantern Festivala, koji omogućuju polaznicima da dožive lokalnu kulturu i običaje. Grad nudi živopisnu noćnu scenu s brojnim klubovima, barovima i restoranima, što je idealno za prakticiranje jezika u autentičnom okruženju. Seoul je izvrstan izbor za učenje korejskog jezika jer pruža ne samo intenzivno jezično iskustvo, već i nezaboravno kulturno iskustvo.

KAMPUS SEOUL

Kampus se nalazi samo nekoliko koraka od stanice Gangnam, u srcu jedne od najpoznatijih modnih i zabavnih četvrti u Aziji. Škola jezika zauzima 18 velikih klimatiziranih učionica na tri kata zgrade ANY Tower, sa staklenim prozorima od poda do stropa koji pružaju pogled na užurbane ulice Gangnama. Vrt na krovu nudi polaznicima mirno utočište od gradske vreve.

BUSAN

Busan je drugi najveći grad u Južnoj Koreji i poznat je po svojim prekrasnim plažama, živopisnoj kulturi i bogatoj gastronomiji. Grad je domaćin međunarodnog filmskog festivala Busan International Film Festival, pružajući polaznicima priliku za sudjelovanje u kulturnim događanjima i susret s ljudima iz cijelog svijeta. Busan nudi i dinamičnu noćnu scenu, s mnoštvom barova, klubova i restorana, što omogućuje polaznicima da prakticiraju svoj korejski jezik u opuštenom okruženju. Grad je savršeno odredište za tečaj korejskog jezika jer kombinira intenzivno učenje korejskog s raznolikim kulturnim i zabavnim aktivnostima.

KAMPUS BUSAN

Škola jezika se nalazi na 6. katu znamenitog DS Towera i polaznicima pruža inovativno i moderno okruženje za učenje. Škola se nalazi u studentskom području Busana Seomyeon, i odmah nasuprot najpoznatije ulice Jeonpo Cafe.

GENERAL INFORMATION

Dob: 18+
Smještaj: Studentski dom, obitelji domaćini ili mini studio
Nastava: 15 ili 25 šk.sati nastave tjedno
Putuje se: Nedjelja - subota
Datumi održavanja: Cijela godina
Datumi početka: Svaki ponedjeljak u godini
Trajanje: 1 - 52 tjedana

 

TEČAJ KOREJSKOG JEZIKA

INTENZIVNI TEČAJ 25 šk. sati

Namijenjeno za sve razine znanja.

Broj školskih sati tjedno: 25


Intenzivni tečaj korejskog je cjelodnevni tečaj, pogodan za polaznike koji žele brzo napredovati. Nastavni plan i program omogućuje polaznicima da nauče korejski jezik na brz, ali zabavan način, pokrivajući sve aspekte govora, slušanja, čitanja i pisanja.

Nastava počinje u 9 sati ujutro, te traje do 15:30, a u međuvremenu će biti i kratke pauze i pauza za ručak. Uz osnovnu nastavu ujutro, polaznici će tijekom popodneva imati priliku sudjelovati u programima u kojima će se moći fokusirati na svoja ključna područja interesa.

 

Osim sudjelovanja na nastavi, od polaznika se očekuje i izvan nastavni angažman, odnosno samostalno učenje i pisanje domaćih zadaća. U program učenja korejskog jezika su uključeni i niz kulturnih programa koji će polaznicima pomoći u upoznavanju korejske kulture, tradicije i povijesti.

 

INTENZIVNI TEČAJ 15 šk. sati

Namijenjeno za sve razine znanja.

Broj školskih sati tjedno: 15

 

Ovaj jezični tečaje pokriva samo osnovni kurikulum koji je osmišljen da ubrza vještine govora, slušanja, čitanja i pisanja u kratkom vremenskom razdoblju. Namijenjen je za polaznika koji žele naučiti korejski jezik iz osobnih interesa. Nastava počinje u 9 sati te traje do 12:15.

SMJEŠTAJ

Polaznici će biti smješteni u prostranim i visokokvalitetnom kompleksu studentskih soba koje se spajaju u studentske stanove, a koji  uključuju opcije s jednim, dva ili četiri kreveta sa vlastitom kupaonicom i balkonom. Stanovi su kompletno opremljeni s osnovnim namještajem (radni stol, televizor), besplatnim internetom, kuhinjom (mikrovalnom pećnicom, hladnjakom) i privatnom praonicom rublja. Također, u stanu se nalazi i klima uređaj.

Studentski dom je udaljen svega nekoliko minuta hoda od škole i sat vremena od zračne luke Incheon.

Smještaj kod obitelji domaćina omogućuje polaznicima da žive s lokalnom obitelji, iskuse svakodnevni život u Koreji i uživaju u izvrsnoj domaćoj korejskoj hrani. Ovo pruža idealnu priliku da polaznici razviju svoje jezične vještine i nauče više o ovoj zemlji i urone u kulturu domaćina. Neke obitelji žive u stanovima u središtu grada, druge u većim kućama u predgrađu, ali bez obzira na to polaznici će biti srdačno primljeni u kuću kao gost i imat će priliku iskusiti gostoljubivost po kojoj su Korejci nadaleko poznati.

Kod obitelji domaćina polaznici imaju opciju birati između  polupansiona (koji uključuje doručak i večeru od ponedjeljka do petka, a vikendom sva 3 obroka) i samo doručka svim danima u tjednu.

Polaznici mogu odabrati i smještaj u nizu mini studija u Gangnamu i Seomyeonu. Mini-studiji, ili poznatiji kao 'goshiwon' lokalnom stanovništvu, jeftiniji su smještaj koji inače koriste studenti. Sobe su samostojeće, s osnovnim namještajem i vlastitom kupaonicom. Kuhinja i praonica su zajedničke, a većina nudi besplatnu rižu, rezance i kimchi.


Mini studio je najjeftiniji mogući privatni smještaj, ali su sobe vrlo male (5 – 7 m2)!
Uobičajeno se nalaze unutar petnaest minuta hoda od škole jezika, te su kratkom šetnjom udaljeni od gotovo beskonačnog izbora trgovina, restorana i barova.

IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI

Za mnoge polaznike, vrhunac njihovog boravka je Lexis Meet Up. Ovaj događaj koji se održava svaka dva tjedna u lokalnom kafiću pruža gostoljubivu i prijateljsku atmosferu u kojoj svi mogu uživati. To stvara prekrasnu priliku da postanete prijatelji s Korejcima i drugim polaznicima iz cijelog svijeta radi razmjene jezika i kulture.

Korejci jako cijene užitak ručka s prijateljima. Lexis Student Night je mjesečno društveno okupljanje koje okuplja međunarodne i lokalne studente i polaznike na sjajnoj večeri uz korejsku hranu, pivo i soju. Ne postoji bolji način za probijanje leda i sklapanje prijateljstava, čineći Lexis Student Night vrhuncem društvenog kalendara.

Kako bi polaznici maksimalno iskoristili svoje vrijeme u Koreji, bilo u Seoulu ili Busanu, škola  organizira redovite poslijepodnevne aktivnosti i jednodnevne izlete kako bi bolje upoznali zemlju i njezinu kulturu.

CIJENE

CIJENE TEČAJA
Upisnina 156 €
Intenzivni tečaj korejskog jezika 25 šk.sati  230 € tjedno
Intenzivni tečaj korejskog jezika 15 šk.sati 177 € tjedno
Nastavni materijali 7 € tjedno
Seoul - zračna luka Incheon - povratni transfer 177 €
Busan - zračna luka Incheon - povratni transfer* 652 €


* Moguć je i transfer zračna luka Gimhae - Busan (cijena na upit)

 

SMJEŠTAJ
Nakanada za pronalazak smještaja - 136 €
VRSTA SMJEŠTAJA SEOUL BUSAN
Obitelji domaćini polupansion 257 € tjedno 257 € tjedno
Obitelji domaćini doručak 200 € tjedno 200 € tjedno
Mini studio 123 € tjedno 105 € tjedno
Studentski dom jednokrevetna soba 357 € tjedno 280 € tjedno
Studentski dom dvokrevetna soba 217 € tjedno 182 € tjedno
Studentski dom četverokrevetna soba 154 € tjedno 140 € tjedno
Polog za studentski dom ₩ 200,000 ₩ 200,000
Naknada za čišćenje (mini studio i studentski dom) 55 € 55 €

 

GALLERY

OBRATITE SE NAŠEM SAVJETNIKU

ZAKAŽI SAVJETOVANJE

Ispuni obrazac i zakaži termin za savjetovanje s našim obrazovnim savjetnikom.

ZAKAŽI SAVJETOVANJE

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka