Zašto sam se odlučila prijaviti na program stručne prakse u SAD-u?

18.07.2019

Dobro pitanje! Prije no što odgovorim na ovo pitanje, želim vam se predstaviti.


Pa, krenimo otpočetka (točnije, vratimo se unazad nekoliko mjeseci): u siječnju sam diplomirala na fakultetu “Nova School of Business and Economics”, u Lisabonu, na smjeru “Master of Finance” (točnije, bankarstvo).

Tijekom studija, odradila sam praksu u centralnoj banci Indije, u Mumbaiju, gdje sam stekla određeno praktično znanje. Pred kraj studija, shvatila sam da me najviše zanima područje komunikacija/marketinga/PR-a u bankarskoj industriji. Istovremeno, imala sam osjećaj da bi mi prije stvaranja karijere u Hrvatskoj dobro došao jedan dinamičan trening u zemlji koja je “tata-mata” u mojoj branši. Izbor je pao na stručnu praksu u SAD-u.

U početku sam sama istraživala po internetu, slala desetke i desetke životopisa, prijavljivala se na oglase te se nadala da će se netko napokon smilovati i pozvati me na intervju. Dodatno sam istraživala uvjete i kriterije odlaska na program stručne prakse, kako on funkcionira, gdje se mogu prijaviti i slično. Nažalost, konačan rezultat je izostao. A onda mi je jednog dana prijateljica u razgovoru spomenula IntegralEdu i Internship USA program. Malo je reći koliko sam joj sada zahvalna! Stupila sam u kontakt s vašim savjetnikom, koji me počeo voditi kroz proces pronalaženja poslodavca, prijave, viziranja. Na stranici CIEE-a, na kojoj su pregledno izlistane moguće prakse, ubrzo sam pronašla poslodavca! Obavila sam nekoliko Skype razgovora te dobila praksu u organizaciji IFERS, u kojoj ću imati ulogu PR/communication naučnice za partnerstva s vodećim američkim bankama, kao što su Bank of America i Wells Fargo. Zatim je krenuo onaj “dosadni”, administrativni dio – ispunjavanje online aplikacije za prijavu na program, izrada Plana obuke, kojeg je ispunjavao poslodavac, odobravanje prakse od strane CIEE-a, te naposljetku viziranje. Inače bi mi taj proces bio mukotrpan, ali zbilja ste mi ga maksimalno olakšali, potrudili se oko mene, predano odgovarali na moja brojna pitanja (a bilo ih je poprilično mnogo), te mi detaljno objašnjavali kako sve funkcionira i koji su daljnji koraci.

IntegralEdu, hvala vam od srca što ste mi omogućili da ostvarim svoj san i provedem sljedećih godinu dana stječući stručno iskustvo u meni famoznoj Americi. Usluga koju sam ja doživjela s vaše strane je izvanredna! Zbilja sam imala osjećaj da se više o ničemu ne moram brinuti. Stvarno ste mi puno pomogli!! 😊

Uskoro se pakiram za L.A. i mogu reći da sam jako optimistična u vezi ove prakse - očekujem da ću puno naučiti od probitačnih i poduzetnih Amerikanaca, što o samoj industriji, što o tehnikama komunikacije s velikim bankama. Jedva čekam! 😬

Svima koji su zainteresirani dodatno izbrusiti svoje vještine prije izlaska na tržište rada preporučujem da istraže program stručne prakse u SAD-u. Osobno sam sve relevantne informacije pronašla OVDJE.

Ključne riječi:
internship usa

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka