SREDNJA ŠKOLA U NJEMAČKOJ

Ekonomska stabilnost, multikulturalno i sigurno okruženje

RUJAN

RUJAN

Početak školske godine

10-19 GODINA

10-19 GODINA

Dob učenika 

20 - 240

20 - 240

Međunarodnih studenata

€ 29 – 47 000

€ 29 – 47 000

Godišnja školarina 

6

6

Partnerskih škola
 

Zašto odabrati program razmjene u Njemačkoj?

Osim po disciplini, Njemačka je poznata po svojoj ekonomskoj stabilnosti, multikulturalnom društvu, sigurnom okruženju i dinamičnoj kulturnoj i kreativnoj sceni.
Srednjoškolsko obrazovanje u Njemačkoj odlikuje specifičan sustav u kojem profiliranje i specijalizacija započinju u vrlo ranoj fazi kako bi se olakšala buduća realizacija učenika. Strani učenici biraju srednju školu u Njemačkoj zbog prvoklasnog obrazovanja, modernih kampusa i prijateljske atmosfere. Većina srednjih škola nudi njemački program Abitur ili međunarodno priznati International Baccalaureate.

Razmjene

DID Deutsch-Institut

Učenici koji se odluče sudjelovati u srednjoškolskoj razmjeni u njemačkoj školi, imaju priliku priliku upoznati njihov obrazovni sustav, zemlju i jezik. 

Na programu je moguće sudjelovati u trajanju od 2 do 11 mjeseci, a namijenjen je djeci od 14 do 17 godina koja su tijekom boravka u Njemačkoj smještena kod njemačke obitelji. Program zahtijeva poznavanje njemačkog jezika na razini B1/B2.

Privatne srednje škole

Humboldt-Institut

Program "Iskustvo u internatu" kombinacija je tečaja njemačkog na Humboldt-Institutu i boravka u internatu u jednom od odabranih partnerskih internata diljem Njemačke. Učenici najprije pohađaju intenzivni tečaj njemačkog jezika u tečajnom centru u Lindenbergu, a nakon toga nastavljaju svoj boravak u školi koju odaberu kako bi skusili svakodnevni život u njemačkom internatu.

 

Ovo posebno osmišljeno iskustvo kratkog boravka omogućuje međunarodnim učenicima da unaprijede svoje aktivno znanje njemačkog jezika te da se upoznaju s njemačkom kulturom, znamenitostima i tradicijom.

 

Iako školske ocjene nisu u prvom planu ovog programa, učenici imaju priliku poboljšati i svoje akademske vještine.

 

Humboldt nudi osnovni program koji se sastoji od kratkotrajnog tečaja njemačkog jezika (3 do 5 tjedana) i kasnijeg kratkotrajnog posjeta srednjoj školi (4 do 12 tjedana) u odabranim partnerskim školama.

 

Prošireni program (produženi tečaj njemačkog plus produženi posjet srednjoj školi) može se prilagoditi onim učenicima koji se odluče na duži boravak u Njemačkoj (do jedne godine). Učenici koji planiraju maturirati u njemačkoj školi mogu pronaći školu po svom izboru uz naš sveobuhvatni program "Njemački + Internat".

OBRAZOVNI SUSTAVI U SREDNJIM ŠKOLAMA U NJEMAČKOJ

OBRAZOVNI SUSTAVI

International Baccalaureate (IB)

Njemački obrazovni sustav

OBRATITE SE NAŠEM SAVJETNIKU

ZAKAŽI SAVJETOVANJE

Ispuni obrazac i zakaži termin za savjetovanje s našim obrazovnim savjetnikom

ZAKAŽI

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka