Učenje engleskog u Londonu: Spoj zabave i neformalnog obrazovanja

01.03.2024

Otkrijte zašto je London među najpopularnijim destinacijama za učenje jezika


Ljetni kampovi za djecu sve češći su odabir onih koji traže drugačiji način za provesti praznike, žele kvalitetnu referencu u životopisu, traže idealan način za istraživanje novih mjesta i kultura, željni su upoznavanja novih ljudi, stvaranja novih iskustava ili izgradnju kvalitetnih cjeloživotnih vještina.


Brojne su destinacije i škole koje nude jezične kampove, kako za djecu, tako i za odrasle, no London i Velika Britanija godinama se izdvajaju kao najpopularnija destinacija među Hrvatima. Razlog tomu je prvenstveno engleski jezik kao najtraženiji i najrašireniji jezik u poslovnom i akademskom svijetu, ali i bogata multikulturalna raznolikost te kulturna i zabavna ponuda. 


Izdvojili smo nekoliko najtraženijih i najpopularnijih kampova koji nude priliku za učenje engleskog u Londonu.

Ljetni kamp na Goldsmiths University of London

Jezični centar Dusemond smješten je na prestižnom u centru Londona, na Goldsmiths Sveučilištu u Londonu koje ljeti iznajmljuje svoje prostore polaznicima ljetne škole. Ovo grupno putovanje nudi polaznicima jedinstveno iskustvo boravka u srcu Londona. Sveučilište je smješteno u umjetničkom kvartu New Cross na jugoistoku Londona, a poznato je po studijima filma, dizajna, arhitekture i umjetničkih studija. Zgrade fakulteta odražavaju kreativnost bivših studenata.


Polaznici su smješteni u jednokrevetnim sobama studentskog doma Surrey House, udaljenom 5 minuta pješke od predavaonica i menze. Četiri sobe dijele jednu kupaonicu, a prizemlje domova nudi prostore za druženje i učenje. Grupni polazak na ovaj kamp organiziramo u čak dva termina - srpanj i kolovoz. Više informacija i cijelu ponudu potražite na linku.


Academic Summer DLD London ljetni kamp engleskog


DLD College London smješten je u srcu Londona i sudionicima pruža bogat program koji kombinira intenzivno učenje engleskog jezika s raznolikim akademskim aktivnostima. Učenici imaju priliku poboljšati svoje jezične vještine dok istražuju jedinstvenu kulturnu baštinu Londona. Profesionalni mentori prate svakog učenika, pružajući individualiziranu podršku i poticaj za postizanje izvrsnosti. Kamp nudi nekoliko različitih modula – Academic Adventurers koji nudi učenje stvarnih školskih predmeta, ali na engleskom jeziku s ciljem osamostaljenja u govorenju i pisanju engleskog, Academic Explorers koji nudi učenje akademskog engleskog te djeca imaju priliku prezentirati i debatirati na engleskom jeziku te Academic Engagers za nešto stariju djecu koja sama biraju predmete u kojima se žele usavršavati.


DLD College raspolaže bazenom za plivanje, sportskom dvoranom, plesnim studijem, dvoranom za fitnes i teniskim terenima. Vikendom se organiziraju cjelodnevni izleti do destinacija kao što su Oxford, Cambridge, Windsor, Winchester, Brighton, Canterbury. Kamp je namijenjen djeci u dobi od 7 do 17 godina te može trajati od jednog do osam tjedana. Više informacija i ponuda nalazi se na linku.

Predstavnici ovog kampa predstavit će se na World Education Fairu u Zagrebu, 9. ožujka u hotelu Dubrovnik besplatnom sajmu obrazovanja gdje posjetitelji mogu saznati više informacija i pitati sve što ih zanima. 


Kamp engleskog u centralnom Londonu


Smješten u samom centru Londona, u poznatoj londonskoj četvrti South Bank i istoimenom prestižnom sveučilištu, ovaj kamp nudi intenzivan program učenja engleskog jezika koji je kombiniran s raznolikim kulturnim i rekreacijskim aktivnostima. Polaznici će imati priliku potpuno se uroniti u engleski jezik kroz interaktivne satove koji se fokusiraju na sve aspekte jezika - govor, slušanje, čitanje i pisanje. Nastavu vode iskusni i stručni nastavnici koji prilagođavaju svoj pristup individualnim potrebama svakog polaznika.


Osim nastave, polaznici će moći istražiti bogatu kulturnu i povijesnu baštinu Londona kroz organizirane posjete znamenitostima poput Tower of London, Buckingham Palacea i British Museuma. Također će imati priliku uživati u različitim rekreacijskim aktivnostima poput šetnji po Hyde Parku, vožnji brodom Temzom i posjetama brojnim trgovinama i tržnicama. Više informacija nalazi se na linku.
 

Tečajevi jezika na University of East London


London Docklands je dinamično područje smješteno na istočnom dijelu Londona, koje nudi izvanredno okruženje za učenje stranih jezika. Tečajevi su dizajnirani kako bi omogućili polaznicima da razviju svoje jezične vještine kroz interaktivne lekcije i prilagođeni pristup učenju. Tečajevi se održavaju na kampusu Sveučilišta East London, a polaznici su smješteni u studentskom domu što im omogućuje da iskuse kako izgleda studentski život. Tjedni raspored uključuje 20 školskih sati poduke engleskog jezika, a nastava se može održavati i ujutro i popodne, u grupama do najviše 15 polaznika.


London Docklands, kao moderno poslovno i trgovačko središte, nudi bogatu kulturnu i profesionalnu atmosferu koja dodatno obogaćuje iskustvo učenja jezika. Polaznici će imati priliku upoznati se s različitim kulturama i jezicima, kao i da istraže brojne atrakcije i aktivnosti koje ovaj dio Londona nudi. Cijela ponuda nalazi se na linku.

Ljetni kamp karijera u srcu Londona


Ovaj kamp nudi jedinstveno iskustvo koje omogućuje polaznicima da iskuse karijere iz snova u glavnom gradu Velike Britanije. Tijekom 2 tjedna polaznici će imati priliku surađivati i učiti od vodećih stručnjaka u odabranoj industriji kroz širok raspon specijalizacija. Polaznici će posjećivati tvrtke kako bi dobili praktično iskustvo, imat će priliku razviti poznanstva sa stručnjacima iz inozemstva i posjetiti kultne lokacije u Londonu.


Polaznici su smješteni na UCL kampusu, a mogu birati između nekoliko modula. Doctor Summer Experience ljetni je kamp za buduće doktore. Polaznici ovog modula mogu iskusiti kako je to raditi kao liječnik u Londonu, a cijeli tečaj obuhvaća posjete bolnicama i razgovor s najvećim stručnjacima iz područja. Computer Scientist Summer Experience obučava buduće računalne znanstvenike i uključuje učenje programiranja i rada u brojnim digitalnim alatima. Engineer Summer Experience polaznicima omogućuje ekskluzivni pristup nizu komercijalnih zrakoplova uz zrakoplovne inženjere i pilote na aerodromu, dizajniranje mosta, benzinskog motora, itd. Investment Banker Summer Experience namijenjen je pak onima koji žele zaviriti u svijet investicijskog bankarstva, dok Psychologist Summer Experience omogućuje polaznicima da uđu u kožu psihologa kroz niz impresivnih simulacija karijere i ekskluzivnih profesionalnih posjeta.

Kamp je namijenjen djeci od 12 do 18 godina te uključuje 30 školskih sati nastave tjedno. Više informacija na linku.
 

Rezervirajte svoj termin za besplatne konzultacije ovdje i saznajte sve informacije i odgovore na pitanja o ljetnim jezičnim kampovima u inozemstvu.

Povezane vijesti

Velika Britanija uvrstila Hrvatsku na zelenu listu...

Ranije ove godine Velika Britanija uvela je sustav kontrole naziva traffic light system koji svrstava zemlje u tri kategorije – zelenu, narančastu i crvenu. Ova je kategorizacija dio smjernica k...
16.07.2021 Vidi više

Ljetni jezični tečajevi u inozemstvu održat će se...

Trenutna pandemija u velikoj je mjeri utjecala na način na koji ljudi uče, rade i žive. Nedostatkom socijalnog kontakta mnogi su učenici izgubili osjećaj pripadnosti školskoj zajednici te motiv...
18.06.2021 Vidi više

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka