Ovo su najpopularniji studiji u Hrvatskoj 2022. – gdje ih studirati u inozemstvu?

26.05.2022

I dalje stigneš upisati neke od studija u inozemstvu!


Maturanti su jučer proslavili kraj svog srednjoškolskog obrazovanja, a za kraj ih čeka najvažniji dio – državna matura i finalni odabir studija. Objavljene su i orijentacijske rang-liste za upise na studijske programe, navodi srednja.hr, te vam prenosimo neke od najpoželjnijih studija ove godine.

Privlači vas studiranje u inozemstvu ili očekujete nedovoljno dobre rezultate državne mature i tražite druge opcije? Za vas smo pripremili najpopularnije studije u Hrvatskoj te njihove alternative u inozemstvu. Neke od ovih studija i dalje možete prijaviti i započeti svoj studij ovoga rujna! Javite nam se.

Grafički dizajn i vizualne komunikacije:

Sveučilišta u inozemstvu idealan su odabir za one usmjerene na karijeru u kreativnim područjima jer nude zanimljive studijske programe, sveučilišta usmjerena na praktično učenje, brojne projekte, kvalitetne studentske prakse, razmjene na sveučilišta diljem svijeta te umrežavanje s onima koji dijele slične ili iste interese. 

BSc Communication and Multimedia Design, NHL Stenden University of Applied Sciences 
New Media Design, Jönköping University
User Experience Design, The Hague University of Applied Sciences

Animirani film i novi mediji:

Također, studiji u inozemstvu logičan su odabir za sve one koji žele studirati na vrhunski opremljenim sveučilištima koja im omogućuju razvoj interesa i realizaciju svih željenih projekata.

Do sredine kolovoza možete upisati neki od ovih programa:

Creative Media and Game Technologies, Saxion University of Applied Sciences
Creative Business, Media Management, NHL Stenden University of Applied Sciences
Creative Media and Game Technologies, Breda University of Applied Sciences

 

Psihologija: 

Studij psihologije jedan je od najkompetitivnijih studija u inozemstvu. Primjerice, na sveučilištu Tilburg studij psihologije je 43. najbolji na svijetu i ima čak 9 specijalizacija, dok je na sveučilištu Radboud u 50. najboljih na svijetu te ima sjajno razvijen istraživački dio u područjima: brain & cognition, language & communication, children & parenting, and behaviour & health.

Psihologija spada u takozvani numerus fixus program, odnosno onaj s ograničenim brojem mjesta, a krajnji rok za prijavu ovih studija je 15. siječnja jer uključuju dodatne selekcije.

Ali, ako zaista želite studirati psihologiju, isplati se uzeti slobodnu godinu i konkurirati za studij psihologije na ovim sveučilištima!

Psihologiju na engleskom jeziku i dalje možete upisati na privatnom austrijskom sveučilištu Webster, a krajnji rok je 31. srpnja.
Psychology, Webster Vienna Private University

Radiološka tehnologija:

Sveučilište Fontys UAS ima otvorene prijave do 1. kolovoza, a poznato je po vrhunskim studijskim programima usmjerenim na primjenu znanja i učenje kroz praktično iskustvo! Ovi studiji oblikovani su u skladu sa željama studenata koji nakon preddiplomske razine žele imati dovoljno znanja za stupanje na tržište rada.

Medical Imaging and Radiation Therapy, Fontys University of Applied Sciences

Postoji i zanimljiva opcija za sve one koji žele studirati na njemačkom jeziku, a studij planiraju započeti iduće akademske godine.

Radiologic Technology, Carinthia University of Applied Sciences 

Izobrazba trenera (kondicijska priprema sportaša):

Nakon završetka ovih zanimljivih studijskih programa, moguće je ostvariti karijeru u brojnim područjima – od sportskog marketinga, preko osobnog trenera, do stručnjaka za sportsku politiku ili pak organizaciju sportskih događaja.

Sport Studies, The Hague University of Applied Sciences
Sport Studies, Hanze University of Applied Sciences

 

Ovo su samo neki od brojnih studija koje možeš upisati u Nizozemskoj – trenutno najpopularnijoj studentskoj destinaciji zbog omjera cijene i kvalitete obrazovanja, raznovrsnih studija na engleskom jeziku i prilika za sve koji imaju želju za studijem u inozemstvu!

Brineš se kako ćeš napisati državnu maturu? Brojna sveučilišta u inozemstvu ne stavljaju naglasak na ocjene ili rezultate državne mature, već im je bitnija tvoja motivacija i želja da u rujnu započneš studij na njihovom sveučilištu! Javi nam se kako bismo ti predstavili studije u području tvoga interesa te ti pomogli da upišeš željeni studij.

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka