STUDIJ U INOZEMSTVU: Evo za koje je studije u Nizozemskoj rok za prijavu 15. siječnja!

14.12.2021

Studij u Nizozemskoj / studiranje u inozemstvu / stipendije za studiranje u inozemstvu – sve informacije o studiju u inozemstvu na jednom mjestu.


Nizozemska je trenutno najpopularnija destinacija za studiranje u inozemstvu, a razloga je mnogo. Studij u Nizozemskoj usko se veže uz mogućnost dobivanja stipendije za studiranje u inozemstvu u obliku zajmova i dodatnih državnih subvencija koje omogućuju međunarodnim studentima obrazovanje na najboljim europskim sveučilištima.

Studij u Nizozemskoj – najbolji omjer cijene i kvalitete obrazovanja 

S kvalitetom obrazovanja odmah nakon Amerike i Velike Britanije te pristupačnim cijenama školarine i troškovima studiranja, Nizozemska je svakako destinacija koju moraš razmotriti ako želiš na studij u inozemstvo.

Uz to, Nizozemska ima dugu tradiciju obrazovanja na engleskom jeziku, a samim time i širok izbor studija te vrhunski opremljena sveučilišta s modernim oblikom nastave koji se temelji na individualnom pristupu.

Numerus Fixus studiji u Nizozemskoj

Numerus Fixus studijski programi oni su s ograničenim brojem upisnih mjesta. Ovo su ujedno jedni od najkvalitetnijih, popularnijih, ali i konkurentnijih studija u Nizozemskoj pa, uz klasični prijavni proces, uključuju i dodatni selekcijski postupak; najčešće u obliku online ispita znanja za koje oni koji se za ove programe prijave unaprijed dobiju materijale koje trebaju naučiti.

Neki od Numerus Fixus studija su: Artificial Intelligence, Psychology, Computer Science and Engineering, Biology, International Business Administration, International Relations i Physiotherapy. 


Krajnji rok za prijavu je 15. siječnja, a do tog datuma prijavitelji u većini slučajeva moraju dostaviti svu prijavnu dokumentaciju, uključujući zadovoljavajuće rezultate standardiziranog ispita znanja engleskoga jezika – IELTS ili TOEFL.

Zanimaju te Numerus Fixus studiji u Nizozemskoj? Krajnje je vrijeme da se javiš svom obrazovnom savjetniku i intenzivno kreneš s procesom prijave.

Zašto se odlučiti za studij u Nizozemskoj?

1.    Veliki napredak rezultat je velikih izazova

Tvoja odluka o odlasku na studij u inozemstvu prihvaćanje je velikog izazova. Ovim se korakom odlučuješ postati potpuno neovisan/na te izlaziš iz granica poznatog i započinješ studentski život u novoj državi i kulturi, a upravo to čini ovo iskustvo vrijednim i nezaboravnim! Studij u Nizozemskoj pružit će ti jedinstvena internacionalna iskustva, upoznavanje svijeta izvan granica lokalnog i snalaženje u novim situacijama. Uz obrazovni i karijerni napredak, studiranje u inozemstvu vrijedno je upravo zbog osobnog napretka.

2.    Multikulturalno iskustvo

Jedna od velikih prednosti koju steknu studenti koji se odluče za obrazovanje u inozemstvu jest razumijevanje različitih kultura. Studiranje u inozemstvu multikulturalno je iskustvo koje će ti omogućiti da doživiš stvari, mjesta i ljude potpuno različitih kulturnih pozadina, hranu, glazbu i događaje različitih tradicija te da usvojiš koncept interkulturalne komunikacije što će biti vrijedan alat u tvojoj budućoj karijeri.

3.    Vrhunsko obrazovanje

Sveučilišta u Nizozemskoj nude širok izbor područja za početak visokog obrazovanja, usmjerena su na potrebe i ambicije studenata, a praktičnim metodama učenja i mogućnostima za stjecanje znanja u realnom poslovnom okruženju kroz studij pripremaju studenta za tržište rada. Širok izbor studijskih programa na engleskom jeziku daje ti slobodu i priliku da pronađeš studij u Nizozemskoj koji u potpunosti odgovara tvojim željama, ambiciji i karijernim planovima.

4.    Usavršavanje stranoga jezika

S obzirom na dugu tradiciju obrazovanja na engleskom jeziku kao i fantastično služenje engleskim jezikom među stanovništvom, studiranje u Nizozemskoj bez dvojbe doprinijet će usavršavanju tvojih jezičnih vještina. Kroz period studiranja, engleski jezik postaje ti primaran, kako u studijskom tako i u društvenom životu, te nije potrebno isticati da ga do kraja studija maksimalno usavršiš. Uz engleski jezik, odabirući studentske destinacije poput Nizozemske, imaš priliku naučiti i dodatan jezik što je vrlo vrijedna crtica u životopisu!

5.    Prilike za karijerni razvoj

Studij u Nizozemskoj, upravo zbog svoga pristupa orijentiranog na praksu, umrežavanje, dodatne aktivnosti, rad u timu, prilike za stažiranjem i slično, stvara puno prilika koje možeš iskoristiti kako bi započeo/la karijeru u željenom području. Usavršen strani jezik, razumijevanje različitih kultura, visokokvalitetno obrazovanje i snalaženje u neočekivanim društvenim situacijama kvalitete su koje prepoznaju i traže sve vrhunske tvrtke!

6.    Nova prijateljstva

Kroz svoje iskustvo studiranja u inozemstvu steći ćeš brojna poznanstva s ljudima iz svih krajeva svijeta, a neka od tih poznanstava pretvorit će se u prijateljstva za cijeli život. Prijateljstva i uspomene obilježit će tvoj studij u inozemstvu i pamtit ćeš ih cijeli život. 

Od ovoga trenutka imaš samo mjesec dana za pripremanje svih dokumenata koji su ti potrebni za prijavu na Numerus Fixus studij u Nizozemskoj. Kontaktiraj Ivu ili Filipa, naše više obrazovne savjetnike, koji će te uputiti u cijeli proces i sve informacije koje trebaš znati. Prijavi se za besplatne konzultacije, požuri!

Iva: 091 468 3385, i.kuzina@integraledu.hr
Filip: 091 468 3383, f.cirkvencic@integraledu.hr

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka