Medicina, stomatologija, veterina, farmacija, fizioterapija, biomedicina – upiši top studije u inozemstvu!

14.06.2022

Kompetitivni studiji u inozemstvu podrazumijevaju izvrsne rezultate, rane pripreme i prijave, ali prije svega detaljno informiranje.


Studij medicine na vrhunskim sveučilištima u inozemstvu s razlogom je rezerviran samo za one koji se pripremaju za upis već od ranih razreda srednje škole. 

Savjeti za upis kompetitivnih studija u inozemstvu

Uspješan upis kompetitivnih studija, pod koje spadaju i veterina, stomatologija, biomedicinske i zdravstvene znanosti, podrazumijeva ranu odluku, skupljanje potrebnog iskustva i znanja, odlične rezultate te rano pripremljenu dokumentaciju za apliciranje na željeni studij u inozemstvu.

1.    Rana odluka

Oni koji imaju ambiciju i dobri su u područjima potrebnima za upis navedenih studija u inozemstvu, vrlo rano dobiju ideju da bi se u daljnjem obrazovanju mogli usmjeriti upravo na ta područja. Ako u prvom i drugom razredu srednje škole imate misao da ćete studirati medicinu, veterinu, biomedicinske znanosti ili srodne studije – započnite s procesom informiranja!

2.    Cjelovito informiranje 

Upis studija, posebice u inozemstvu, velika je i važna odluka koja podrazumijeva istraživanje, potpune i detaljne informacije, kao i cjelovito predstavljanje karijere za koju se želite obrazovati. Učenici vrlo često nisu svjesni svih elemenata posla, ali i studija koji ih zanima; primjerice, žele studirati psihologiju, a ne vole matematiku.

Odluku o obrazovanju u inozemstvu uvelike otežava nedovoljna informiranost, ali i velik broj informacija među kojima je teško pronaći onu potrebnu. Primjerice, za medicinske studije vrlo su važni rokovi za prijavu, kao i uvjeti koje je potrebno zadovoljiti, a upravo zbog neupućenosti u ove informacije i prekasne reakcije učenici često ne mogu upisati studije koje žele.

Na sreću, postoje stručnjaci čiji je posao upravo to – informiranje učenika, pronalazak najboljeg obrazovanja s obzirom na njihove želje, ambicije i mogućnosti, praćenje rokova i priprema potrebne dokumentacije! Javi se našim obrazovnim savjetnicima i zajedničkim snagama dođite do najbolje opcije za nastavak tvoga obrazovanja.

3.    Rane prijave

Naš savjet je da početkom četvrtog razreda učenici imaju pripremljenu dokumentaciju za upis na željeni studij u inozemstvu. Koje su prednosti rane prijave?

  • Kvalitetno pripremljena dokumentacija! Učenici u trećem razredu mogu imati osigurana pisma preporuke od profesora, imaju cijelo ljeto za pisanje motivacijskog pisma kao jednog od najvažnijih dokumenata za prijavu na sveučilišta u inozemstvu te za prijevode postojećih dokumenata poput svjedodžbi prva tri razreda.
  • Četvrti razred bez dodatnog stresa! Uz školske obaveze i pripreme za maturu, učenicima nije potreban dodatan stres pripreme dokumentacije za prijavu na studij, već se mogu posvetiti državnoj maturi i ostvariti izvanredne rezultate koji su im potrebni za upis kompetitivnih studija u inozemstvu.
  • Pronalazak smještaja i priprema za život u inozemstvu! Rane prijave podrazumijevaju raniji odgovor sveučilišta, a samim time i više vremena za pronalazak smještaja, planiranje budžeta te pripremu za život u drugoj državi.
  • Moguća promjena odabira studija! U slučaju da učenik ne dobije mjesto na željenom sveučilištu ili se predomisli u odabiru, rane prijave omogućuju dovoljno vremena za nove odluke.

 

Pročitaj više o prednostima rane prijave i iskoristi mogućnost za besplatnu radionicu motivacijskog pisma koju darujemo svima onima koji s pripremama za studij u inozemstvu krenu na vrijeme.

INFORMIRAJ SE – posjeti Study Medicine virtualni događaj

Posjeti virtualni događaj Study Medicine koji će se održati u četvrtak 23. lipnja od 14 do 17 sati i saznaj kako se studiranje medicine, ali i veterine, stomatologije, biomedicinskih i ostalih zdravstvenih znanosti u inozemstvu razlikuje od studiranja u Hrvatskoj, koje su ti opcije dostupne te kako upisati željeni studij na sveučilištima naprednih programa i impresivne opremljenosti. 

Poslušaj informativne prezentacije i razgovaraj s obrazovnim savjetnicima koji će ti predstaviti sve dostupne opcije! 

Neka od pitanja na koja ćeš dobiti odgovore su:
 
1.    Kada treba početi s pripremama za prijavu na studij medicine ili srodne studije?
2.    Što je potrebno za prijavu?
3.    Koje je uvjete potrebno zadovoljiti za upis željenog studija?
4.    Moram li polagati dodatne provjere znanja?
5.    Koji su rokovi?
6.    U čemu se razlikuju studiji medicine u inozemstvu od onog u Hrvatskoj?
7.    Koje su alternative za studij medicine?

Upiši studij u inozemstvu, odluči se za vrhunsko obrazovanje koje će ti omogućiti širinu, rad u malim grupama, kvalitetne prilike za praktičnu primjenu znanja, ali i neprocjenjivo iskustvo upoznavanja novih ljudi, kultura i mjesta.

Naši obrazovni savjetnici za tebe su tu od ideje do realizacije, ali ističu važnost ranog informiranja i prijava kako proces upisa željenog studija u inozemstvu ne bi bio stresno, već uzbudljivo i pozitivno iskustvo. Javi nam se!

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka