Međunarodno srednjoškolsko obrazovanje i ljetni kampovi

Powered by: Inspired Education & IntegralEdu

travanj 20 sub.
20.04.2024
10:00 - 14:00 sati
Hotel Sheraton

Tražite najbolji akademski put za svoje dijete?


Pozivamo vas na ekskluzivni događaj posvećen srednjoškolskom obrazovanju u najprestižnijim privatnim srednjim školama diljem svijeta i vrhunskim ljetnim kampovima jezika. Naši partneri, Inspired Education, čije škole spadaju među najcjenjenije u svijetu obrazovanja, dolaze u Zagreb kako bi zainteresiranoj djeci i roditeljima ispričali sve o vrhunskim obrazovnim programima koje nude njihove škole. 

 

 • Doživite interaktivne prezentacije
 • Razgovarajte s predstavnicima škola i kampova
 • Otkrijte kako vaše dijete može ostvariti svoj puni potencijal, istražiti svoje interese i dobiti kvalitetno obrazovanje koje će ga pripremiti za prestižne fakultete

 

Ovaj događaj pružit će vam jedinstvenu priliku da upoznate predstavnike škola, postavite pitanja i istražite sve aspekte programa i kampova koji su dostupni vašem djetetu. Bez obzira jeste li u potrazi za međunarodnim iskustvom, akademskom izvrsnosti ili posebnim programima prilagođenim individualnim potrebama, naši partneri imaju širok raspon mogućnosti koje će zadovoljiti sve standarde.

 

 

Inspired Education

Vodeća globalna mreža škola

Inspired Education grupa krenula je sa svojim djelovanjem 2013.godine te je u kratkom roku postala vodeća grupa za obrazovanje u svijetu. Inspired Education obrazuje preko 80.000 učenika u 111 škola u 24 zemlje koje se protežu preko čak 5 kontinenata.

 

Škole u Europi se nalaze u Švicarskoj, Portugalu, Španjolskoj, Italiji, Belgiji i Ujedinjenom Kraljevstvu te se nalaze na jedinstvenim, prekrasnim lokacijama.

 

Inspiredu njeguje tri stupa obrazovanja: akademsku izvrsnost, sport i umjetnosti, te potiče svoje učenike da razvijaju svoje interese i talente unutar i izvan učionice. Inspiredu obrazovanje je posebno jer nudi nov i suvremen pristup obrazovanju, uvodi nove metode učenja i stvara dinamičan i relevantan obrazovni model. Škole nude inovativne akademske, umjetničke i sportske programe koji potiču izvanredne rezultate, samopouzdanje i čvrst stav kod naših učenika. Kroz fokus na vještinama javnog govora, upravljanja vremenom i različitim metodama učenja, pripremamo ih za izazove globalnog konkurentnog svijeta.

 

Inspired Education u brojkama

 

 • 72% učenika polažu A Levels s najvišom ocjenom
 • 52% učenika postižu ocjene između 7 i 9 na IGCSE ispitima
 • 60% učenika završavaju školu sa dvojezičnom diplomom
 • 30% učenika upisuju sveučilišta Ivy League i Russel Group
 • 90% učenika budu primljeni na sveučilište koje im je prvi izbor

 

Upustite se u avanturu vrhunskog obrazovanja u inozemstvu!

PRIJAVA

Švicarska

St. George's International School

St. George’s International School vrhunska je privatna međunarodna škola u Montreuxu u Švicarskoj, rangirana kao najbolja u zemlji po rezultatima u IB diplomi 2023. i najbolja IB škola u Švicarskoj.

 

Škola je smještena na izvrsnoj lokaciji u Montreuxu, a sam kampus je smješten među jezerima i planinama, nudeći jedinstveno okruženje za djecu do 18 godina da uživaju u inovativnom iskustvu učenja. Ova škola nudi pravo internacionalno okruženje koje okuplja djecu iz cijelog svijeta. Jedinstvena je i po tome što su djeca koja borave u internatu tijekom dana na nastavi s djecom koja borave izvan područja internata. Švicarska nudi i multilingualno iskustvo te sjajne prilike za networking.

 

Profesori su u potpunosti predani razvoju potencijala svakog učenika, nastava je zanimljiva i personalizirana, kako u učionici, tako i izvan nje. Učenici ove škole postižu izvanredne akademske rezultate te upisuju najbolja sveučilišta u svijetu, a čak 90% učenika upisuje svoj prvi izbor sveučilišta. Učenici IB diplome se potiču da istražuju, misle, komuniciraju, te da budu otvoreni, brižni i uravnoteženi kako u svijetu obrazovanja tako i u životu.

Španjolska

Sotogrande International School Cadiz

Sotogrande International School u španjolskom Cadizu je najveća međunarodna škola u Španjolskoj te je rangirana kao jedna od najboljih 75 IB škola u svijetu. Škola je opremljena modernim STEM laboratorijima, umjetničkim studijima i prostranim igralištima na otvorenom. Sve učionice su visoke kvalitete što znači da su opremljene naprednom tehnologijom (bijele ploče, računala, programi za glazbu i dizajn…) te posebno odabranim školskim namještajem koji pruža udobnost tijekom cijelog dana.

 

Škola se smjestila u elitnom području Španjolske, na samo 5 minuta udaljenosti od plaže te nudi brojne sportske objekte i razvoj u području sporta. Mnogi učenici nakon završetka ove škole ostvaruju vrhunske inozemne prilike i sportske stipendije u SAD-u.Kroz IB program profesori ove škole osnažuju učenike trajnim vrijednostima te imaju otvoren način razmišljanja. Učenici imaju veliku podršku tijekom svih razina obrazovanja, a međunarodno priznato obrazovanjem otvara vrata sveučilištima i karijerama diljem svijeta.


IB program je dostupan za učenike od 11 do 16 godina (Middle Years Programme) i za učenike od 16 do 19 godina (IB Diploma Programme).

 

Ovaj vrhunski internat pruža sjajne sadržaje u ugodnoj rezidenciji, opremljenoj visokom tehnologijom, prvoklasnim sadržajima, 24-satnim video nadzorom i iznimnom akademskom podrškom u jedinstvenom međunarodnom okruženju, u kojem se učenici osjećaju kao kod kuće.

King’s College, Soto de Viñuelas vrhunska je privatna britanska škola i internat, najveća je škola u mreži King’s Collegea te je izvorno je otvorena 1969. Škola se nalazi u zelenom predgrađu samo 30 minuta od središta Madrida.

 

Škola obrazuje više od 1600 učenika u dobi od 4 mjeseca do 18 godina te je dom za oko 45 učenika iz cijelog svijeta tijekom školske godine. Časopis Forbes smatra King's College jednom od najboljih škola u Španjolskoj i jedna je od vodećih škola u Španjolskoj više od 50 godina. Škola slijedi britanski nacionalni kurikulum i nudi IB diplomu te je jedina škola u Madridu koja nudi obje opcije. Posebna je jer pomaže mladim ljudima da razviju svoje ambicije, osiguraju cjeloživotne vještine i vrijednosti, priprema ih za uspješan život izvan škole.

 

Svake godine 90 % učenika nastavlja studirati na raznim elitnim sveučilištima i ističu se u raznim područjima, uključujući STEM, umjetnost i sport. Položaj škole je odlično povezan cestom, željeznicom i s međunarodnom zračnom lukom Madrid Barajas Adolfo Suarez. Obrazovna filozofija usmjerena je na pružanje kontinuirane akademske izvrsnosti, u bilo kojim okolnostima i prilagođavanje potrebama učenika.


SMJEŠTAJ


Učenici su raspoređeni u spavaće sobe s vlastitom kupaonicom, grijanjem i klima uređajem te bežičnim internetom. Osim toga u učeničkom domu se nalazi i blagovaonica, dnevna soba, kino dvorana, kuhinja i praonica rublja. Tijekom večeri i vikenda učenici imaju potpuni pristup ovim sadržajima, a također mogu uživati u mnogim školskim sportskim i vanjskim sadržajima. Dječaci će biti smješteni na jednom katu, djevojčice na drugom katu, a većina učenika će dijeliti sobu s učenicima iste dobi.

Međunarodna škola San Patricio smještena u srcu Španjolske u gradiću Toledu te je udaljena samo 10 minuta od centra grada.  Tek je 20 minuta udaljena od Madrida te na taj način učenici mogu iskoristiti sve pogodnosti glavnog grada.

 

Kao dio Inspired mreže, škola koristi inovativne metode podučavanja i dinamičan kurikulum kako bi osigurala vrhunsko obrazovanje za učenike od 1 do 18 godina. Školski kurikulum prati poznati međunarodni IB program na španjolskom i engleskom jeziku te učenici imaju mogućnost dobiti službeni certifikat Sveučilišta u Cambridgeu (Alliance Française i Goethe Institut).

 

Kroz akademsko obrazovanje fokus će biti na kritičkom razmišljanju, poticanju kreativnosti i vještinama rješavanja problema kako bi učenici bili spremni za sve izazove budućnosti. Škola se ponosi poznavanjem i brigom za svakog učenika pojedinačno, te je opremljena vrhunskim sportskim i akademskim sadržajima: 

 • 2 vanjska sportska igrališta
 • 2 zatvorene sportske dvorane
 • Znanstveni laboratorij (biologija, fizika, kemija)
 • Foto studio
 • Unutarnji grijani bazen
 • Glazbena škola
 • Moderne učionice

Belgija

St. John's International School

St. John's je privatna međunarodna škola, osnovana 1964. u povijesnom gradu Waterloo u Belgiji. Lokacija škole u slikovitom području nadomak Brisela što ju čini dostupnom lokalnim i međunarodnim obiteljima koje žive u Belgiji.

 

Škola obično slijedi ili program međunarodne mature (IB) ili britanski kurikulum, pružajući učenicima globalno priznato obrazovanje. Škola je jedna od prvih korisnika međunarodne mature (IB) u Belgiji te ima dugogodišnju reputaciju pružatelja akademske izvrsnosti uz koju su učenici potaknuti da istražuju, rastu i uče na uzbudljiv, privlačan i dinamičan način.

 

Škola se može pohvaliti da učenici ostvaruju rezultate IB diplome iznad svjetskog prosjeka, imaju najveći postotak dvojezičnih diploma u Belgiji te čak 1/3 učenika upisuje Russel Group i Ivy League sveučilišta. Također, škola ima vrhunsko opremljeno kazalište u kojem profesori i učenici organiziraju 5 velikih produkcija godišnje.

Ujedinjeno Kraljevstvo

Reddam House School se nalazi u veličanstvenoj vili u grofoviji Berkshire, okružena šumom i parkovima te pruža učenicima priliku da iskuse inovativan pristup obrazovanju.

 

Čak je 75% učenika ove škole iz Velike Britanije što internacionalnim učenicima omogućuje pravo britansko iskustvo! Tijekom nastave naglasak je na kritičkom razmišljanju, vještinama rješavanja problema i kreativnosti, a sve to priprema učenika za uspjeh u daljnjem visokom obrazovanju i kasnije u karijeri. Škola se može pohvaliti najsuvremenijim objektima i resursima za podršku nastavu i učenju. To uključuje moderne učionice, znanstvene laboratorije, tehnološke centre, knjižnice, sportske objekte i sl.

 


Kurikulum: svi učenici pohađaju nastavu matematike, engleskog, fizike, kemije i biologije na GCSE razini (8 razred te 1. i 2. razred srednje škole prema britanskom obrazovnom sustavu). Nakon toga na zadnje dvije godine srednje škole tijekom A levels programa učenici započinju pohađajući 4 predmeta po vlastitom izboru (koje uče najmanje jedan trimestar). Nakon toga većina učenika nastavlja učiti samo 3 predmeta koji će im dati izvrsne temelje za upis na fakultet.
 

Fulham School u Londonu je škola za djecu od 3 do 18 godina te vodeća privatna škola u Londonu.

 

Škola pruža visokokvalitetno obrazovanje koje učenicima omogućuje da otkriju svoj puni potencijal u poticajnom i inspirativnom okruženju. Učenicima je pružen personaliziran pristup, podrška oko buduće karijere i jedinstvene prilike za suradnju kako bi mogli postići sve svoje ciljeve.

 

Škola nudi uravnoteženo okruženje usmjereno na zdravlje i tjelesni odgoj. Učenike se potiče na sudjelovanje u sportskim aktivnostima koje promoviraju timski rad, prijateljstvo i disciplinu, kao što su nogomet, hokej, joga, tenis… Učenici pohađaju i specijaliziranu glazbenu nastavu kao dio školskog kurikuluma te imaju priliku sudjelovati na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima.

Portugal

King’s College School

King’s College School je jedna od najprestižnijih obrazovnih institucija na svijetu te je otvorila svoja vrata u predivnom Cascaisu u Portugalu. Škola se može pohvaliti kombinacijom 50-godišnjeg nasljeđa akademske izvrsnosti škola King’s Collegea i globalnim iskustvom i stručnošću Inspireda.

 

Učenje se odvija kroz poznati nastavni program Cambridge International (do 15 godina) pa kroz IB Diploma Programme. Jezici su važan dio nastavnog plana i programa, a kroz ovaj jedinstveni pristup također će proučavati kulturu, vrijednosti i baštinu Portugala. Škola radi i na izgradnji novog kampusa i vrhunskog internata koji će biti spreman u rujnu 2024. i nudit će vrhunske sadržaje na prostranoj parceli od 40.000 kvadratnih metara.

Italija

International School of Milan

Škola nudi International Baccalaureate (IB) kurikulum, koji pruža vrhunsko obrazovanje uz podršku stručnog nastavničkog te tako stvara idealno okruženje za učenje.

 

Program je namijenjen za učenike od 14 do 18 godina

 

IB program je osmišljen da temeljito pripremi učenike za upis na sveučilište. Kurikulum se sastoji se od 6 grupa predmeta temeljenih na nekoliko disciplina (jezici i književnost, usvajanje jezika, pojedinci i društvo, znanost, matematika i umjetnosti).

 

U ovoj školi IB program se dijeli u dvije skupine: 

 • Middle Years Programme (MYP) za djecu od 14 do 16 godina, koji su ekvivalent prva dva razreda srednje škole prema hrvatskom školskom sustavu
 • Diploma Programme (IB DP) za učenike 3. i 4. razreda srednje škole


U Middle Year Programmu učenici imaju 8 predmeta iz isto toliko skupina predmeta. Uz te predmete koji se ocjenjuju učenici imaju dodatni završni projekt.

 

U IB Diploma programu učenici imaju 6 predmeta iz 6 skupina predmeta te dodatnih 3 predmeta – Theory of Knowledge (TOK), Extended Essay (EE) i Creativity, Activity, Service (CAS) koji se ne ocjenjuju ali se moraju proći. U IB DP-u tri predmeta biraju se na višoj razini (HL), ostali na standardnoj razini (SL).

 

Predmeti više razine izučavaju se dublje i opsežnije od onih na standardnoj razini. Učenici mogu sami birati i odlučiti koje će predmete dublje proučavati s obzirom na to što žele kasnije studirati. Na obje razine razvijaju se različite vještine, posebice one kritičkog mišljenja i analize. Na kraju programa, postignuća učenika ocjenjuju se putem međunarodne mature.
 

Učenici će biti smješteni na kampusu gdje škola nastoji stvoriti osjećaj "doma daleko od kuće" kroz tematske večere, međunarodna putovanja, izlete i razne kulturološke, akademske i poslovne prilike.

Škola potiče učenike da sudjeluju u izvannastavnim aktivnostima te da kroz strast prema glazbi, sportu i kazalištu usavršavaju razne vještine.


Aktivnosti koje su dostupne

 • tenis
 • ples
 • plivanje
 • nogomet
 • košarka
 • glazba
 • talijanski jezik
   
Natječaj za stipendije

Inspired Education stipendija

Nsouli Scholarship

Nsouli program stipendija pruža 50 izvanrednih učenika priliku da pohađaju bilo koju od Inspired prestižnih škola uz punu stipendiju tijekom trajanja njihovog obrazovanja.

 

Nsouli Scholars Programme je ulaganje u obrazovanje i u oblikovanje lidera sutrašnjice. Ova velikodušna donacija odaje počast Nadimu Nsouliju, koji je osnovao Inspired 2013.godine.

 

Koji su sve uvjeti za prijavu za Nsouli stipendiju?

 • učenik mora imati najmanje 13 godina
 • učenici koji nemaju sredstava za pristup Inspired školama bez ove stipendije
 • učenik koji pokazuje izvrsnost u najmanje 2 od 3 Inspired stupa (akademska izvrsnost, sport i umjetnost), dok je akademska izvrsnost obavezan uvjet

 

Što je sve pokriveno stipendijom?

 • školarina pokriva 100 % troškova – školarinu i smještaj. Primjer cijene za školu u Portugalu je 20900 € za školarinu i 24 000 € za smještaj.

 

Kako izgleda proces prijave za stipendiju?

 

 • pripremiti dokumentaciju
 • verbalni, neverbalni, kvantitativni i IQ test
 • kandidati koji će uspješno riješiti sve navedene testove će biti pozvani na razgovor s ravnateljem škole

 

Do kada se mogu prijaviti za stipendiju?

 • do kraja travnja 2024.

 

Kada ću saznati koji su rezultati natječaja za stipendiju?

 • svi kandidati će saznati rezultate njihove prijave 30.5.2024.

 

Više informacija o stipnediji i uvjetima sudjelovanja u natječaju moguće je saznati izravno na događaju, 20. travnja.
 

LJETNI KAMPOVI

Odaberite ljetne kampove sa ili bez učenja stranog jezika

LJETNI KAMP SPORTSKIH AKTIVNOSTI U PORTUGALU
LJETNI KAMP SPORTSKIH AKTIVNOSTI U PORTUGALU
Vidi više
LJETNI KAMP SPORTSKIH AKTIVNOSTI U PORTUGALU
INTERNATIONAL SCHOOL OF MILAN - LJETNI KAMP MODE I JEZIKA
INTERNATIONAL SCHOOL OF MILAN - LJETNI KAMP MODE I JEZIKA
Vidi više
INTERNATIONAL SCHOOL OF MILAN - LJETNI KAMP MODE I JEZIKA
LJETNI KAMP JEZIKA, STEAM-A I TENISA U ŠVICARSKIM ALPAMA
LJETNI KAMP JEZIKA, STEAM-A I TENISA U ŠVICARSKIM ALPAMA
Vidi više
LJETNI KAMP JEZIKA, STEAM-A I TENISA U ŠVICARSKIM ALPAMA
KAMP JEZIKA, STEAM-A, SPORTA I ISTRAŽIVANJA PRIRODE U ENGLESKOJ
KAMP JEZIKA, STEAM-A, SPORTA I ISTRAŽIVANJA PRIRODE U ENGLESKOJ
Vidi više
KAMP JEZIKA, STEAM-A, SPORTA I ISTRAŽIVANJA PRIRODE U ENGLESKOJ
KAMP JEZIKA, STEAM-A I REAL MADRID NOGOMETNA AKADEMIJA
KAMP JEZIKA, STEAM-A I REAL MADRID NOGOMETNA AKADEMIJA
Vidi više
KAMP JEZIKA, STEAM-A I REAL MADRID NOGOMETNA AKADEMIJA
KAMP JEZIKA I ELITNIH SPORTOVA U SUNČANOJ ANDALUZIJI
KAMP JEZIKA I ELITNIH SPORTOVA U SUNČANOJ ANDALUZIJI
Vidi više
KAMP JEZIKA I ELITNIH SPORTOVA U SUNČANOJ ANDALUZIJI
KAMP JEZIKA, ROBOTIKE, UMJETNOSTI I SPORTOVA U ŠPANJOLSKOJ
KAMP JEZIKA, ROBOTIKE, UMJETNOSTI I SPORTOVA U ŠPANJOLSKOJ
Vidi više
KAMP JEZIKA, ROBOTIKE, UMJETNOSTI I SPORTOVA U ŠPANJOLSKOJ

Sudjelovanje je besplatno

PRIJAVA

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka