Kako do stipendije za srednje škole u Velikoj Britaniji?

Obrazovani sustav u Velikoj Britaniji opisuje se kao najbolji u Europi, a stipendije za srednje škole omogućuju učenicima obrazovanje u najboljim školama za njihov budući karijerni razvoj. Britanski školski kurikul kombinira klasičan pristup i inovacije pa tako djeca uz engleski jezik, matematiku i književnost imaju prilike obrazovati se u području digitalnih tehnologija, novinarstva, poduzetništva ili umjetnosti i dizajna, a sve to dostupno im je uz pomoć stipendija za srednje škole koje ih zanimaju.Obrazovanje u Velikoj Britaniji i dalje najbolje u Europi


Privatne srednje škole u Velikoj Britaniji omogućuju učenicima da se specijaliziraju za akademska područja koja ih zanimaju ranije nego što to rade u drugim zemljama. Takav pristup osigurava jači obrazovni angažman i ostavlja učenicima više vremena za otkrivanje interesa ili usavršavanje u željenim područjima.


Još jedna prednost školovanja u Velikoj Britaniji jest otvorenost: roditelj iz bilo koje zemlje može svoje dijete poslati u englesku školu te mu tako uz potporu stipendije za srednje škole pružiti mogućnost za vrhunsko visoko obrazovanje, svijetlu profesionalnu budućnost, ali i mnoga poznanstva i korisne kontakte u budućnosti.Mogućnosti nakon Brexita?


Iako su se uvjeti za obrazovanje u Velikoj Britaniji nakon Brexita u određenoj mjeri promijenili za učenike iz EU, ono je i dalje dostupno - uz pomoć stipendija za srednje škole!

Većina privatnih srednjih škola nudi stipendije onim učenicima koji se prijave, a svojim se talentom ističu u nekom području. Takve stipendije smanjuju troškove školarine, a postoci se razlikuju od učenika do učenika i ovise o godišnjem fondu koji je škola izdvojila za stipendije. Stipendije za srednje škole dodjeljuju se učenicima na temelju izvrsnosti, sportskih dostignuća te posebnih talenata u umjetničkim područjima kao što su glazba, ples, gluma i slično.Kako do stipendije za srednju školu u inozemstvu


Stipendije za srednju školu u inozemstvu dostupne su samo onim učenicima koji su već poslali prijavu za samu školu, a one će biti dodijeljene najboljim učenicima u određenim područjima.


Prijava za stipendiju za srednju školu mora uključivati: prijavnicu (koja se često može preuzeti s web stranica škole), službeno prevedene školske svjedodžbe za zadnje tri godine školovanja te diplome ili certificate koji potvrđuju izvrsnost učenika u određenom području. Nakon pregledane prijave škole uglavnom zahtijevaju i polaganje ispita za stipendiju.Neke od srednjih škola koje nude stipendije za učenike iz Hrvatske


St. Bee’s School


St. Bee’s School škola je s preko 430 godina tradicije i jedna od najstarijih engleskih škola. Kroz program pod nazivom „Global Awareness“, svi učenici uče najbitnije životne vještine kako bi razvili samopouzdanje, prezentacijske vještine, rješavanje problema i timski rad – nešto što mnoge škole ne pokrivaju u svom obrazovnom programu. Također, škola se ponosi jedinstvenim konceptom podučavanja matematike – spajanje akademskog britanskog kurikuluma sa zapadnjačkim i istočnjačkim načelima rada i učenja. Ova škola nudi stipendije koje mogu smanjiti troškove školarine i smještaja u iznosu do 30%, a stipendije se dodjeljuju učenicima s izvanrednim prosjekom ocjena te s posebnim rezultatima u području glazbe, umjetnosti, izvedbenih umjetnosti, sporta te učenicima s interesom u području robotike, kodiranja i inženjeringa.


Oxford International Education Group - Oxford International College i Oxford Sixth Form College


Oxford International Education Group, u koju spadaju Oxford International College i Oxford Sixth Form College, private su srednje škole u Oxfordu koje učenike pripremaju za studije na najboljim svjetskim sveučilištima. Oxford International College nudi stipendiju koja iznosi do 50% smanjenja školarine, temeljeno na samoj prijavi i akademskoj izvedbi učenika. Učenici trebaju polagati ispite za sve A-levels predmete te se na temelju rezultata ispita i izvedbe tijekom online intervjua donosi odluka o dodjeli stipendije. Oxford Sixth Form College stipendije pokrivaju do 40% iznosa školarine za ambiciozne učenike u području medicine, stomatologije, veterine, inženjerstva, prava, umjetnosti i ekonomije. Učenici moraju položiti ispite iz predmeta vezanih za željenu karijeru učenika, a to mogu biti kemija, matematika, engleski jezik (pisanje eseja), projektni rad ili portfelj. Akademske stipendije dodjeljuju se isključivo na temelju akademskog uspjeha i potencijala. Ako su rezultati učenika izvrsni, učenik će imati in-tervju o čijem ishodu će ovisiti i finalna odluka o dodjeljivanju stipendije.


Dukes Education - Cardiff Sixth Form College, Earlscliffe, Rochester Independent College


Cardiff Sixth Form College škola je koja ima izvrsnu akademsku reputaciju i nalazi se na prvom mjestu kad su u pitanju rezultati završnih ispita srednje škole u Velikoj Britaniji. Škola nudi stipendije do 50% za smanjenje školarine za međunarodne učenike. S obzirom na to da je ovo jedna od selektivnih škola, proces prijave za stipendiju uključuje prijemne ispite te se uzima u obzir i akademski rezultat koje je učenik imao do vremena prijave te potrebne diplome i certifikati.


Earlscliffe je mala privatna srednja škola u kojoj će svaki učenik dobiti podršku i okvirni plan za snažan razvoj. Škola nudi najbolje od britanskog obrazovnog sustava. Broj stipendija je ograničen, a maksimalan iznos je ukupno 50% za smanjenje školarine, smještaja i obroka. Odgovarajući iznos stipendije koji se učeniku ponudi ovisi o rezultatima ispita matematike i engleskog jezika te intervjua.


Rochester Independent College jedan je od najboljih privatnih internata u Engleskoj koja priprema svoje učenike za najbolja sveučilišta i ključne profesije. Škola se specijalizirala za pripremu učenika u području matematike, znanosti te kreativnih i vizualnih umjetnosti tako da bez obzira želi li učenik biti liječnik, redatelj, znanstvenik ili umjetnik bit će okružen s učenicima koji dijele njegove interese. Mali broj stipendija dodjeljuje se uspješnim i nadarenim učenicima koji inače ne bi imali priliku pohađati školu kao Rochester Independent College. Stipendija za umjetnost i dizajn dodjeljuje se na temelju prezentacije portfelja, ispita crtanja i intervjua. Učenici mogu pokazati talent u jednom od navedenih područja: umjetnost, grafički dizajn, fotografija ili 3D dizajn. Stipendije do 30% smanjenja školarine dodjeljuju se u sljedećim područjima: matematika i prirodne znanosti, društvene znanosti, film i mediji, kreativne i izvedbene umjetnosti.


Zanimaju vas i ostale stipendije? Provjerite ih na našoj web stranici.Obratite nam se za pomoć i savjetovanje; sudjelujte na World Education Fairu!


Kako su potrebe i dobrobit vaše djece na prvom mjestu, nesumnjivo je da vam je želja saznati sve detalje o obrazovnom sustavu u Velikoj Britaniji. Primjerice, kakva je kvaliteta privatnih škola u odnosu na državne? Koja škola je najprikladnija za vaše dijete s obzirom na njegove interese? Što je sa sveučilištima? Koji su najbolji i kakve su naknade? Kako biste dobili odgovore na sva pitanja, sada više nego ikada, korisno je konzultirati se s obrazovnim savjetnicima koji su u kontaktu sa školama koje vas zanimaju te vam mogu pružiti informacije o najnovijim promjenama u procesu upisa, kao i najprikladnija rješenja za troškove povezane s obrazovanjem u Velikoj Britaniji!


18. ožujka organiziramo virtulani World Education Fair gdje možete saznati više o srednjoškolskom obrazovanja, a na smaom događaju sudjeluje i renomirana privatna srednja škola Cardiff Sixth Form. Prijavite se putem linka.


Za besplatno savjetovanje o privatnim srednjim školama i mogućnostima za vaše dijete, ispunite sljedeću prijavnicu.


Adresa: Pierottijeva 5, 10000 Zagreb, Hrvatska

E-mail: info@integraledu.hr

Broj telefona: +385 (0)1 468 3381

Online radno vrijeme: Od ponedjeljka do petka od 9 do 17 sati. Subotom, nedjeljom i praznicima zatvoreno.

Posjetite nas i na:

  • FB
  • Instagram
  • you-tube

©2020 INTEGRAL GROUP

Kod agencije: HR-AB-01-080953041