King's College School, Cascais: Vrhunsko obrazovanje i mediteranski šarm

12.04.2024


U srcu slikovitog Cascaisa, portugalskog bisera Atlantika, smjestila se vrhunska privatna srednja škola King's College School. Ovo nije samo obrazovna ustanova, već pravo središte izvrsnosti i raznolikosti. Škola s ponosom nastavlja tradiciju visokokvalitetnog obrazovanja koju promoviraju King's College škole, donoseći bogato iskustvo i najnovije pedagoške pristupe u prekrasan mediteranski okoliš.


Kurikulum koji potiče razvoj


King's College škola u Cascaisu pruža sveobuhvatan i uravnotežen kurikulum koji nadilazi samo akademske potrebe.  Učenje se odvija kroz poznati nastavni program Cambridge International (do 15 godina), a kasnije kroz IB Diploma Programme. Škola nudi obrazovne programe za djecu već od najranije dobi. Kroz kombinaciju tradicionalnih predmeta i suvremenih metoda poučavanja, škola potiče razvoj ključnih vještina poput kritičkog razmišljanja, komunikacije i suradnje, a poseban naglasak stavlja na učenje jezika. Tako djeca, osim engleskog uče španjolski, francuski i portugalski, a dodatno, ako žele, mogu birati između cijelog niza stranih jezika.


Na King’s College School u Cascaisu učenici ne samo da svakodnevno koriste tehnologiju, već imaju pristup raznim tehnološkim alatima koji mogu proširiti učenje na različite načine.


Razumijevajući da je svaki učenik jedinstven, King's College škola u Cascaisu pruža individualiziranu podršku kako bi svaki učenik postigao svoj puni potencijal. Nastavnici su angažirani i stručni, te su uvijek spremni podržati učenike na njihovom putu učenja i osobnog razvoja.

 

Internacionalni duh i aktivnosti u zajednici


Jedna od najistaknutijih karakteristika King's College škole u Cascaisu je njezina izrazita međunarodna zajednica. Učenici dolaze iz različitih dijelova svijeta, donoseći sa sobom bogatstvo kultura, jezika i perspektiva. Ova multikulturalnost ne samo da obogaćuje iskustvo učenja, već i priprema učenike za globalni svijet u kojem će se suočiti.


Kako bi izgradili širi osjećaj zajednice, škola redovito održava događaje na kojima učenici i obitelji mogu upoznati jedni druge i školsko osoblje u neformalnijem i zabavnijem okruženju. Događaji uključuju sportske dane, godišnji školski sajam, umjetničke priredbe i predstave i slične.


Život u King's College školi u Cascaisu nije samo ograničen na učionice. Škola nudi širok spektar izvanškolskih aktivnosti, uključujući umjetnost, sport, glazbu i društvene klubove što omogućuje učenicima da istraže svoje interese i strasti i izvan akademskog okvira.


Također, škola vjeruje u važnost angažmana s lokalnom i globalnom zajednicom pa tako različite inicijative i projekte, škola potiče učenike da budu aktivni članovi društva i da doprinose pozitivnim promjenama u svijetu oko sebe.

Kampus i smještajni kapaciteti


Škola radi i na izgradnji novog kampusa i vrhunskog internata koji će biti spreman u rujnu 2024. i nudit će vrhunske sadržaje na prostranoj parceli od 40.000 kvadratnih metara. Kampus će nuditi najkvalitetnije moderne prostore, učenici će uživati u velikom rasponu dodatnih nastavnih aktivnosti, elitnim sportskim programima, te smještajnim kapacitetima za 50 učenika.


Sadržaji uključuju dvije dvorane za tjelovježbu, terene za nogomet i ragbi, terene za tenis i padel, bazen, kao i prostorije za izvedbene umjetnosti za ples i dramu s glazbenim sobama i sobama za instrumentalne vježbe. Tu će također biti najsuvremeniji znanstveni laboratoriji, višenamjenska dvorana, slušaonica i mnogo zelenih površina i sjenovitih područja za studente da mogu uživati na otvorenom.


IntegralEdu u suradnji s Inspired Education nudi ekskluzivni popust od 15% prvom učeniku koji upiše King's College School Cascais.

Ako tražite više informacija o ovoj ili sličnim privatnim srednjim školama u inozemstvu, pozivamo vas da se pridružite našem događaju Međunarodno srednjoškolsko obrazovanje i ljetni kampovi  20. travnja, u hotelu Sheraton ili kontaktirajte naš ured te će vam naši savjetnici rado odgovoriti na sva vaša pitanja.
 

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka