Novosti o putovanju u Sjedinjene Američke Države

25.10.2021

Ove subote američko je veleposlanstvo u Zagrebu objavilo da državljani RH od danas mogu putovati u SAD bez vize putem prijave u Elektronički sustav za odobravanje putovanja (ESTA) za turistička i poslovna putovanja u trajanju od 90 dana.


U SAD turistički i poslovno bez vize i kontrole na graničnim prijelazima

Hrvatska je tako ušla u program izuzeća od viza (VWP), koji uključuje sveobuhvatno sigurnosno partnerstvo SAD-a i zemalja sudionica programa, a omogućuje putovanje u SAD u poslovne ili
turističke svrhe
u trajanju do 90 dana.

Hrvatska će tako, uz Njemačku, Švicarsku i Veliku Britaniju, biti 4. europska zemlja koja će ući u Global Entry, što znači da će državljani RH moći prolaziti granične prijelaze u SAD-u bez kontrole.
 

Work and Travel i Internship USA

Work and Travel i Internship USA programi i dalje zahtijevaju dobivanje J1 vize! Razlog je taj što studentima koji žele sudjelovati u navedenim programima J1 viza dozvoljavaju da legalno rade i žive u Americi u periodu trajanja programa.

Svima onima koji nakon završetka trajanja programa, odnosno rada u SAD-u, požele provesti još neko vrijeme putujući, program izuzeća od turističkih viza uvelike će olakšati realizaciju te želje. Dakle, po završetku programa elektroničkim je putem moguće prijaviti se za turističku vizu te provesti do 90 dodatnih dana u SAD-u. Turistička viza ne dopušta nastavak rada, već samo života i putovanja.

Prijave za ulazak u SAD putem ESTA-e mogu se podnijeti u bilo koje vrijeme prije putovanja, no Ministarstvo domovinske sigurnosti preporučuje putnicima da zahtjev podnesu što prije moguće, a najmanje 72 sata prije puta.

Uvjet za ulazak u SAD – putnici cijepljeni s dvije doze

Od studenog ove godine, SAD će od svih međunarodnih putnika koji ulaze u Sjedinjene Američke Države zahtijevati da budu potpuno cijepljeni protiv COVID-19 virusa.

Jednake uvjete prati i CIEE, američka sponzorska agencija koja omogućuje ponudu poslodavaca za program Work and Travel USA, koja će od svih studenata koji žele raditi i živjeti u Americi u sklopu ovoga programa zahtijevati da budu potpuno cijepljeni kako bi mogli dobiti posao na željenom radnom mjestu.

Potpuno ste cijepljeni:

  • dva tjedna nakon primljene druge doze cjepiva koja zahtijevaju primanje dvije doze, primjerice Pfizer, Moderna ili AstraZeneca, ili
  • dva tjedna nakon cijepljenja jednom dozom s cjepivima poput Johnson & Johnson’s Janssen,
  • ove se smjernice primjenjuju na cjepiva koja su u potpunosti odobrena od Svjetske zdravstvene organizacije.

 

Za sve dodatne informacije i pitanja o programima Work and Travel i Internship USA kontaktirajte nas. Također, podsjećamo da promotivne cijene za prijavu na programe traju do 31. listopada zato požurite i provedite ljeto radeći, a zatim putujući po cijeloj Americi!

 

Ključne riječi:
vijesti

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka