Odgovori na pitanja zbog kojih se dvoumiš oko odlaska na ovogodišnji Work and Travel USA program!

22.02.2022

Work and Travel USA – Work and Travel obavijesti / Work and Travel poslovi / Work and Travel cijena / Work and Travel agencije / Work and Travel Hrvatska / Work and Travel iskustva – sve informacije na jednom mjestu!


Vjerujemo da postoje određena pitanja zbog kojih se dvoumiš oko toga hoćeš li se prijaviti na ovogodišnji Work and Travel USA program. Putovanja kao takva promijenila su se, ali su i dalje moguća uz zadovoljavanje određenih kriterija, a Work and Travel nije iznimka. 

Osjećaš se nesigurno? Pročitaj odgovore na ovogodišnja velika Work and Travel pitanja i uvjeri se da ne postoji razlog za brigu. Razmišljaš o Americi? Posjeti ju ovoga ljeta!

Održava li se program Work and Travel USA kao i obično, s obzirom na COVID?

Da! Work and Travel, program ljetne kulturne razmjene posjetitelja postoji dugi niz godina i na temelju dogodišnjeg iskustva prilagodio se novonastalim uvjetima. Unatoč pandemiji i svim povezanim ograničenjima, 2020. i 2021. studenti su normalno putovali u SAD i sudjelovali u programu. Sponzorske organizacije i poslodavci ulažu mnogo truda u osiguravanje sigurnog radnog i životnog okruženja za sve one koji se odluče na Work and Travel USA program.

Hoću li moći otputovati u SAD na ljeto 2022. ako situacija s pandemijom ostane nepromijenjena?

Da! Iako u početku nitko nije bio spreman za globalnu pandemiju, svijet se prilagodio novoj stvarnosti, posao i život odvijaju se normalnim tempom, ali uz nova pravila i mjere sigurnosti. Program se provodi u ljetnim mjesecima, kada je situacija s pandemijom puno bolja, a primjena iznimno strogih ograničenja vrlo je malo vjerojatna.

Ima li uopće smisla sudjelovati u Work and Travel USA programu?

Naravno! Vrlo je vjerojatno da ćemo sljedećih nekoliko godina morati nastaviti živjeti s novim pravilima. Ali student si samo sada, što znači da samo sada možeš sudjelovati u programu! Prilagodi se novim uvjetima i pravilima i iskoristi svoje studentske godine najbolje što možeš!

Hoću li imati dovoljno posla za željenu zaradu?

Iako su zbog pandemije međunarodna putovanja dramatično pala posljednjih mjeseci, ljetovališta i turistička mjesta u Sjedinjenim Američkim Državama ne mogu se požaliti na nedostatak posjetitelja. Amerikanci obično putuju unutar svoje zemlje i to ljeto nisu prestali, pa je posla bilo za sve.

Osim toga, Work and Travel nije samo posao – on vam daje priliku biti u nekim od najljepših i najpopularnijih turističkih destinacija i upoznati ljude iz cijelog svijeta!

Nije li bolje pričekati razvoj situacije prije nego što potpišem program?

Izbor kada ćeš se prijaviti za Work and Travel program u potpunosti je tvoj. Međutim, dobro je znati da i američke sponzorske organizacije i Veleposlanstvo SAD-a funkcioniraju s ograničenim kapacitetom i ne mogu jamčiti da će imati resurse za nastavak prijava svih studenata zainteresiranih za sudjelovanje u programu.

Također, sponzorske agencije imaju rok do kojega je moguće prijaviti se za poslove u Americi, a on je do kraja ovoga mjeseca! Tako da, ako imaš želju otići na program, krajnje je vrijeme da se prijaviš i počneš s procesom.

Mogu li proći kroz potrebne procese programa iako ne mogu posjetiti ured Work and Travel agencije IntegralEdu?

Apsolutno! Sve pripreme za tvoje putovanje možemo organizirati na daljinu, u slučaju da situacija to zahtijeva. Kao naš klijent imat ćeš osobni profil na kojem možeš pratiti i upravljati svakom fazom programa. Počevši od inicijalnog savjetovanja, prijave, razgovora za posao, popunjavanja i predaje potrebnih dokumenata, plaćanja programa i slično, sve je moguće odraditi na daljinu i bez posjeta našem uredu. Naravno, ako više voliš komunikaciju uživo, rado ćemo te primiti u našem uredu!

Što će se dogoditi ako se zarazim virusom COVID-19 dok sam u SAD-u?

U cijenu našeg programa uključeno je zdravstveno osiguranje. Također pokriva troškove PCR testiranja i liječenja od virusa COVID-19. Naši partneri CIEE i InterExchange najveći su i najpouzdaniji sponzori Work and Travel poslova i nude 24/7 kontakt i pomoć u svakoj situaciji.

Kakva je trenutna situacija s vizama?

Što se tiče intervjua za Work and Travel USA vize, prijedlog veleposlanstva je da razgovori počnu u travnju. No, Work and Travel agencija IntegralEdu sugerirala je da je to kasno jer postoji veliki interes za ovogodišnjim Work and Travel USA programom.  Također, spomenuli su da će za sve studente J-1 Work and Travel USA programa biti osigurani posebni termini i prostori. 

Više informacija iz Veleposlanstva pročitajte ovdje.


Ostalo ti je još samo nekoliko dana za prijavu na ovogodišnji Work and Travel program. Tu smo da ti pomognemo sa svim dvojbama, obrati nam se za pomoć i kreni u proces prijave što prije.

Ključne riječi:
work and travel usa

Povezane vijesti

Nove informacije o izdavanju viza za Work and Trav...

Predsjednička proklamacija koja je stupila na snagu 22. lipnja 2020., a koja je onemogućila izdavanje J-1 viza potrebnih za odlazak na radni program, nije produžena te je ukinuta 31. ožujka ove godine...
02.04.2021 Vidi više

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka