WORK AND TRAVEL USA: Obavijesti iz američkog veleposlanstva

13.12.2021

Work and Travel USA – Work and Travel obavijesti / Work and Travel poslovi / Work and Travel cijena / Work and Travel agencije / Work and Travel Hrvatska / Work and Travel popusti – sve informacije na jednom mjestu!


Work and Travel agencija IntegralEdu posjetila je Veleposlanstvo SAD-a kako bi saznala više informacija o razgovorima za J-1 vizu, terminima, potrebnoj dokumentaciji i kriterijima za odlazak na Work and Travel USA program.


U nastavku teksta pročitajte sumirane Work and Travel USA informacije, uključujući Work and Travel cijene, Work and Travel poslove, Work and Travel Hrvatska prijavne dokumente te ostale bitne obavijesti koje možete saznati o programu preko IntegralEdu Work and Travel agencije.

Cijepljenje

Na sastanku s američkim veleposlanstvom Tea, savjetnica iz Work and Travel agencije IntegralEdu, razgovarala je s predstavnicima o cijepljenju. Informacija od veleposlanstva je da je SAD otvoren za putnike, ali za ulazak u SAD potrebno je biti potpuno cijepljen. To podrazumijeva cijepljenje s dvije doze cjepiva koje je odobrilo WHO (samo ruski Sputnik još uvijek nije odobren). 


Što se tiče 3. doze, u Veleposlanstvu SAD-a govore kako još uvijek nema službene informacije i odluke, ali da se može očekivati da će dopunska doza biti potrebna za one koji žele ići na Work and Travel USA, a koji su primili obje doze u razdoblju dužem od 6 mjeseci. 


Uz to, američka vlada trenutno zahtijeva od svih putnika u zračnom prometu koji putuju u SAD iz strane zemlje, što uključuje Work and Travel USA program, da dostave negativan rezultat COVID-19 testa napravljenog unutar 24 sata od polaska. Putnici će prije ukrcaja na let svojoj zrakoplovnoj tvrtki morati dostaviti dokaz o negativnom rezultatu.


Dokumentacija

Što se tiče dokumenata koji će studentima trebati za intervju za J-1, odnosno Work and Travel USA vizu, ostaju jednaki kao prethodnih godina. 


Jedina iznimka je što su spomenuli da možda neće zahtijevati prijepis ocjena, odnosno položenih predmeta, ali će tražiti dokaz o statusu studenta


Svi studenti koji nisu hrvatski državljani, ali studiraju u Hrvatskoj i žele ići na Work and Travel USA, mogu otići na razgovor za vizu u veleposlanstvo u Hrvatskoj. Veleposlanstvo će zahtijevati da njihovi dokumenti budu na hrvatskom ili engleskom jeziku radi bržeg procesa. 


Kada je u pitanju DS-2019, dokument mora biti originalan, a ne kopiran. Veleposlanstvo je također napomenulo da studenti trebaju doći na razgovor za vizu tek kada budu u potpunosti spremni i prikupe svu dokumentaciju. U ovome vam može pomoći Work and Travel agencija IntegralEdu!


Visa Waiver Program Croatia – program izuzeća od viza za Hrvate

Hrvatska je od ove godine dio programa Visa Waiver, što znači da hrvatski građani neće trebati turističke vize za SAD. Međutim, to se ne odnosi na Work and Travel USA program. 


Work and Travel i Internship USA programi i dalje zahtijevaju dobivanje J1 vize! Razlog je taj što studentima koji žele sudjelovati u navedenim programima J1 viza dozvoljavaju da legalno rade Work and Travel poslove i žive u Americi u periodu trajanja Work and Travel USA programa.


Ipak, studenti se mogu prijaviti za program Visa Waiver (online prijava uz 14 USD troškova), ali ne mogu koristiti tu vizu dok im traje J-1 viza. Primjerice, studenti ne mogu ići u SAD u svibnju putem turističke vize, a onda u lipnju krenuti s programom. Ono što trebaju učiniti jest napustiti zemlju i onda opet ući u nju, ali ovaj put s J-1 vizom. Isto pravilo vrijedi ako žele ostati dulje u SAD-u nakon 10. listopada – morat će napustiti zemlju i zatim ući s turističkom vizom. Turistička viza vrijedi 2 godine, ali može se koristiti samo 90 dana u jednom potezu.


Intervjui za Work and Travel USA J-1 vize

Što se tiče intervjua za Work and Travel USA vize, prijedlog veleposlanstva je da razgovori počnu u travnju. No, Work and Travel agencija IntegralEdu sugerirala je da je to kasno jer postoji veliki interes za ovogodišnjim Work and Travel USA programom. 


Veleposlanstvo SAD-a ostat će u kontaktu s IntegralEdu Work and Travel agencijom te će nas kontaktirati u siječnju kako bi provjerili interes i broj prijavljenih, a na temelju toga počet će otvarati termine za razgovor za vizu. Također, spomenuli su da će za sve studente J-1 Work and Travel USA programa biti osigurani posebni termini i prostori. 


Ako student ima dogovoren termin za intervju za Work and Travel USA vizu, ali se ne osjeća dobro, potrebno je obavijestiti Veleposlanstvo SAD-a kako bi mogli ponovno zakazati termin. Ovako otkazivanje termina ne uzrokuje nikakav problem ili posljedice. 


Osiguranje u slučaju odustanka od programa


Vremena su nesigurna i vjerujemo da to utječe na tvoju odluku o odlasku. Američko veleposlanstvo optimistično je, ne postoji sumnja da se program neće održati, a razgovori za J-1 vize provodit će se neometano. 


Ako i dalje nisi siguran/na u svoju odluku, do 24. prosinca poklanjamo ti 50% popusta na Full Guarantee osiguranje zbog kojega se možeš prestati brinuti jer omogućuje povrat sredstava u slučaju odustanka od programa. Sva uplaćena sredstva, osim depozita i cijene osiguranja, bit će ti vraćena bez obzira na razlog tvoga odustanka. 

Što je Full Guarantee osiguranje? Ova opcija omogućuje ti:
•       dodatnu sigurnost prije odlaska na program,
•       povrat sredstava u slučaju osobnog razloga odustanka od programa,
•       povrat sredstava u slučaju odbijanja vize!

Zašto odabrati usluge Work and Travel agencije IntegralEdu? Jer su potpuno prilagođene studentskim mogućnostima.
•    Naša je ponuda poslova raznolika i trudimo se sugerirati vam radno mjesto koje je u skladu s vašim željama i interesima.
•    Svi poslodavci provjereni su i sigurni!
•    Surađujemo s dvije najbolje sponzorske agencije – što garantira kvalitetu i kvantitetu u odabiru radnih mjesta.
•    Sve informacije možeš saznati na besplatnim konzultacijama – individualno, u paru ili grupi.
•    Omogućujemo plaćanje na rate po dogovoru!
•    Svi naši klijenti zdravstveno su osigurani u cijelom periodu trajanja programa.
•    Nudimo dvije opcije programa: Placement i Self opciju!
•    S vama smo od početka do kraja procesa; od biranja idealnog radnog mjesta do priprema za razgovor za vizu.

Požuri i prijavi se na Work and Travel USA program već danas jer promocija traje do 24. prosinca, a razgovori s poslodavcima već su započeli! Javi nam se i dogovori besplatne konzultacije s našom savjetnicom Teom koja će ti odgovoriti na sva pitanja i nedoumice.

Povezane vijesti

Nove informacije o izdavanju viza za Work and Trav...

Predsjednička proklamacija koja je stupila na snagu 22. lipnja 2020., a koja je onemogućila izdavanje J-1 viza potrebnih za odlazak na radni program, nije produžena te je ukinuta 31. ožujka ove godine...
02.04.2021 Vidi više

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka