Evo kako je studirati u jednoj od najboljih institucija za ugostiteljstvo i menadžment u inozemstvu

23.08.2022

Pročitaj Viktorovo iskustvo o studiranju u inozemstvu na Hotelschool The Hague kampusu u Amsterdamu!


Studiranje u inozemstvu – Viktorovo iskustvo

Ja sam Viktor. Imam 20 godina i prošlog sam ljeta upisao Hotelschool The Hague, amsterdamski kampus.

Kao i svakom studentu koji odlazi u inozemstvo i napušta svoj dom i obitelj, trebao mi je period prilagodbe. Trebalo mi je oko dva mjeseca da se prilagodim novoj zemlji, novom mentalitetu, a to je bio i prvi put da sam učio i polagao ispite na engleskom jeziku pa mi je isprve bilo malo zahtjevno, ali sadržaj koji sam trebao naučiti bio je lagan za savladati. Tijekom godine sam shvatio da mi treba samo dobar plan obaveza i da će sve ostalo biti u redu. Usput sam se zaposlio u restoranu i položio sve ispite u roku.

Zanimljivost ove škole je da puno vremena ulažu u učenje "soft vještina". U današnjem poslovnom svijetu jako je važno da ljudi prije svega slušaju i razumiju jedni druge. Također, praksa je vrlo zanimljiva. Sve se odvija u sklopu fakulteta gdje se nalaze dvije profesionalne kuhinje, dva restorana i 20 hotelskih soba u kojima studenti uče pospremati sobe. Tako da je praksa vrlo zanimljiva, ali ponekad i naporna.

I posljednja stvar, a možda i najvažnija za razvoj studenta i sazrijevanje mlade osobe, jest da se prvu godinu živi u studentskom domu, koji se nalazi u sklopu škole na 1. i 2. katu, tako da predavanja nisu daleko, odnosno samo dva kata ispod vaših soba, što je jako cool. U domu naučiš živjeti u zajednici s ljudima iz cijeloga svijeta, različitih mentaliteta i pogleda na život te se mogu stvoriti neka vrlo dobra prijateljstva i odnosi.

Također, moje iskustvo s agencijom IntegralEdu je jako dobro. Pomogli su mi da se prijavim na sve fakultete koje sam htio, nisam se morao brinuti oko dokumentacije i rokova, oni su sve odradili umjesto mene. Dakle, sve pohvale i preporuke za agenciju!

I na kraju, zaboravio sam spomenuti da je Hotelschool The Hague među 10 najboljih škola hotelskog menadžmenta u svijetu i da je u rangu s najboljim školama hotelskog menadžmenta u Švicarskoj. Moja topla preporuka!

O Hotelschool the Hague:

Hotelschool the Hague osnovala je ugostiteljska industrija 1929. godine i, sukladno tome, primarno je usmjerena na studije hotelijerstva i menadžmenta u ugostiteljstvu.

Sedam godina zaredom proglašena je najboljom obrazovnom institucijom tog tipa u Nizozemskoj, a osnovni studijski programi na oba kampusa (Amsterdam i Haag) ocijenjeni su kao jedni od najkvalitetnijih. Prema časopisu CEOWORLD, koji rangira međunarodna sveučilišta uzimajući u obzir čimbenike kao što su misija, akademska reputacija i zapošljivost, Hotelschool The Hague uvršten je među 4 najbolje institucije za obrazovanje u području hotelskog menadžmenta u Europi i među 10 najboljih svjetskih sveučilišta za ugostiteljstvo i upravljanje slobodnim vremenom prema QS ljestvici 2022.

STUDIJSKI PROGRAMI:

•    Bachelor in Hospitality Management,
•    Fast track – Bachelor in Hospitality Management,
•    Master in Leading Hotel Transformation,
•    MBA in International Hospitality Management.

 

Želiš napraviti prvi korak prema ozbiljnoj karijeri u poslovanju i ugostiteljstvu? Javi nam se za besplatne konzultacije i saznaj kako!

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka