STUDIRANJE U INOZEMSTVU: Nikoletini dojmovi o studiju u Budimpešti

16.12.2021

Studij u Inozemstvu / studiranje u inozemstvu / stipendije za studiranje u inozemstvu – pročitajte iskustvo o studiju u Mađarskoj.


Corvinus University of Budapest najbolja je obrazovna institucija u Mađarskoj u području ekonomije, menadžmenta i društvenih znanosti, a studiji se održavaju na engleskom jeziku.


Oko 11,500 studenata raspoređeno je na 12 institucija sveučilišta pod vodstvom stručnjaka svake discipline. Glavna zgrada ovog skoro stogodišnjeg sveučilišta uvrštena je na UNESCO-v popis svjetskog kulturnog naslijeđa, a neki od studijskih programa su među 50 najboljih u svijetu!

Radi se o programima ekonomije, a ni ostali programi ne zaostaju. Sveučilište redovno ulaže u razvoj prostora i mogućnosti koje pruža svojim studentima kako bi stekli inovativno, moderno i kvalitetno obrazovanje. Više o sveučilištu pročitajte ovdje.

Pročitajte Nikoletine dojmove o studiranju u inozemstvu, odnosno studiju na Corvinus Universityju u Budimpešti.

„Upisala sam smjer Međunarodni odnosi na Corvinusu u jesen 2021. Program je dinamičan, zanimljiv i interaktivan. Istražujemo pojmove politike i međunarodnih odnosa u širem kontekstu, uključujući ekonomiju i sociologiju. 

Predavanja su trenutno u hibrid obliku, veći dio njih je online dok su seminari i manje grupe uživo. Profesori se trude stvoriti siguran i interaktivan prostor za učenje. Sam fakultet nudi mnoge studentske udruge, iako je mali broj onih koje prihvaćaju studente koji ne govore Mađarski. 

Unatoč tome mogu se pronaći zanimljive zajednice i sadržaj na engleskom. Fakultet nudi mnoge jezične tečajeve uključujući Mađarski. 

Budimpešta je grad bogat arhitekturom pa se čak i same zgrade fakulteta i knjižnica nalaze u palačama. Corvinus se smjestio na samom Dunavu i ima više zgrada. Prepoznatljiva palača je domaćin ekonomskih programa dok je nova zgrada mjesto gdje se odvija najviše predavanja društvenih znanosti. Sve zgrade su odlično očuvane i održavane i nude ugodnu atmosferu za učenje. 

Grad je ispunjen sadržajima za studente i jako zabavan za svakodnevni život. Uz to je siguran i cjenovno pristupačan. Prisutna je velika međunarodna zajednica. Puno studenata dolazi na redovne programe i ostaje ovdje više godina, ali Corvinus njeguje i odlične odnose s brojnim sveučilištima u Europi tako da je velik broj Erasmus studenata. Samim time Corvinus osigurava brojne međunarodne prilike svojim studentima. 

Preseliti se u nepoznatu državu bez prijašnjeg poznavanja jezika ili fakultetskog sustava može biti zastrašujuće, ali jedini korak u kojem sam zatrebala pomoć bila je administracija na fakultetu. Preporučila bih svima da prihvate pomoć agencije i stručnjaka koji su bolje upoznati sa sustavom i povrh svega da mi se pridruže u Budimpešti!“


I ti možeš upisati studij u inozemstvu koji u potpunosti odgovara tvojim željama, ambicijama i očekivanjima. I dalje nemaš svog obrazovnog savjetnika? Kontaktiraj Ivu ili Filipa, naše više obrazovne savjetnike, i dopusti im da ti sugeriraju ono najbolje za tvoj obrazovni put.

Iva: 091 468 3385, i.kuzina@integraledu.hr
Filip: 091 468 3383, f.cirkvencic@integraledu.hr

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka