STUDIRANJE U INOZEMSTVU: američki SAT ispiti digitalizirat će se do 2024.

28.01.2022

Studij u inozemstvu / studiranje u inozemstvu / stipendije za studiranje u inozemstvu / fakulteti u inozemstvu / agencija za studiranje u inozemstvu / studij – sve informacije na jednom mjestu!


Službena informacija potvrđuje da će američki SAT ispiti postati digitalni počevši od 2024. U novom obliku test će trajati 2, umjesto 3 sata, što je trenutno slučaj. Ovo je sjajna vijest za sve međunarodne studente kojima će opcija upisa studija u Americi biti pristupačnija i jednostavnija!

S obzirom na povećanu pristupačnost polaganju ispita, ova promjena vjerojatno će rezultirati porastom broja prijavitelja za digitalni SAT 2024. Prema anketi koju je proveo College Board tijekom istraživanja probne verzije digitalnog SAT-a, 80% učenika tvrdi da bi ostvarene rezultate priložili prijavi za željene fakultete.

 

SAT – vrijedan pokazatelj sposobnosti

Za međunarodne studente, standardizirani rezultati ispita i dalje su veliki pokazatelj sposobnosti s obzirom na socioekonomske razlike i različite akademske sustave ocjenjivanja. 

Visoki standardizirani rezultati ispita pokazuju kognitivne sposobnosti i spremnost na zahtjeve visokog obrazovanja u Americi te će ostati koristan alat za vrhunske fakultete pri odabiru perspektivnih studenata. Čak i za institucije u kojima je ovaj ispit opcionalan, SAT će ostati vrijedan razlikovni čimbenik. 

 

Koje promjene nosi digitalni SAT?

  • College Board tvrdi da će vrijeme trajanja testa biti smanjeno na 2 sata, ali pritom će pristupnici imati više vremena po pitanju prilikom rješavanja cijeloga ispita.
  • Kraći odlomci za čitanje s jednim pitanjem po odlomku.
  • Odlomci iz šireg spektra akademskih tekstova. 
  • Moguće korištenje kalkulatora za cijeli matematički dio.

 

Po čemu će se digitalni SAT razlikovati od trenutnog SAT-a?

Digital SAT bit će modernija verzija trenutnog testa. Novi format manje će pažnje usmjeriti na izdržljivost ili brzinu, a više na konkretno znanje i testiranje vještina potrebnih za studiranje.

Na trenutnom SAT-u, dio koji se odnosi na čitanje sa svojim dugim odlomcima i često nejasnim odlomcima iz područja povijesti zahtijeva visok stupanj strpljenja. Digitalni SAT nudit će širi raspon kratkih odlomaka, test će vjerojatno uključivati odlomke iz humanističkih znanosti i znanosti koje se bave suvremenijim pitanjima iz područja ekonomije, financija i okoliša.

Prijelaz na kalkulatore za cijeli matematički dio upućuje na velike promjene u ispitu. U ispit će potencijalno biti uvrštena jednostavnija pitanja i više geometrije i trigonometrije.


Hoće li biti teško polagati online ispit?

Ako više volite ispite uživo, internetska verzija ispita mogla bi vam unijeti dodatnu nervozu, ali dobra vijest je da je većina učenika koja je sudjelovala u pilot testu smatrala da je rješavanje intuitivnije i jednostavnije.

Sučelje za digitalni SAT imat će studentski sat koji će polaznicima ispita omogućiti lakše praćenje vremena. Također, pristupnici će imati sve alate za rješavanje ispita na jednome mjestu. Bit će dostupni alati kao što su marker, precrtavanje i oznaka za pregled uz ugrađeni kalkulator i standardne matematičke formule.

Digitalni SAT dobra je vijest za studente zbog pojednostavljenog iskustva koje nudi. Uz adekvatnu pripremu, novi oblik ispita trebao bi pružiti ispunjenije i produktivnije iskustvo studentima na putu do vrhunskih fakulteta, a svakako je dodatan poticaj za sve međunarodne studente koji sanjaju o upisu studija u SAD-u.

 

Želiš upisati studij u Americi? Kontaktiraj nas za više informacija.

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka