Sve što trebate znati o SAD-u, studentskoj destinaciji snova i mogućnosti!

02.11.2022


Amerika nudi visokokvalitetne mogućnosti obrazovanja za studente iz cijelog svijeta. Bilo da se radi o kvaliteti obrazovanja ili izgledima za ostvarenje željene karijere nakon diplome, SAD je destinacija iz snova većine svih onih koji žele studirati u inozemstvu. Upoznajte bolje najpoželjniju zemlju na svijetu za visoko obrazovanje.

Gotovo 600 000 studenata iz cijelog svijeta prošle je godine studiralo u Sjedinjenim Američkim Državama na preddiplomskoj i diplomskoj razini. Podrazumijeva se da Amerika nudi vrlo kvalitetno visoko obrazovanje; broji više od 4000 javnih i privatnih koledža i sveučilišta, uključujući preko 600 javnih četverogodišnjih koledža i sveučilišta i preko 1650 privatnih četverogodišnjih koledža i sveučilišta. Ove tradicionalne ustanove pohađa gotovo 15 milijuna studenata. Osim toga, više od 6000 institucija nudi specijalizirano strukovno i tehničko osposobljavanje.

Kako se informirati?

Ako želite saznati više o najboljem obrazovnom sustavu na svijetu – sve što trebate je posjetiti virtualni događaj Study in the USA! Save the date; online event održava se 10. studenog od 14 do 17 sati, a imate priliku razgovarati s predstavnicima 14 američkih sveučilišta.

Sudjelovanje je besplatno, a za događaj je potrebna samo prijava. Prijavite se ovdje.

Zašto je studiranje u SAD-u kvalitetna dugoročna investicija?

1. Jezična vještina

Ništa ne može nadmašiti odlično poznavanje engleskog jezika. Uranjanje u zemlju engleskog govornog područja, poput SAD-a, sigurno će vam koristiti do kraja života, bez obzira na studij koji ste završili.

2. Promjena perspektive

Prirodno je i skloni smo promatrati stvari iz ugla vlastitog kulturnog razumijevanja. Studiranje u drugoj zemlji poput SAD-a može vam dati novu perspektivu, bolje razumijevanje ljudi i kultura, a samim time i vještinu poslovne komunikacije prilagođene svim sugovornicima i okolnostima.

3. Mogućnosti obrazovanja

Amerika ima nevjerojatne mogućnosti za obrazovanje u nizu različitih disciplina. Bez obzira na to koji su vaši interesi, moći ćete pronaći studijski program koji obuhvaća te interese, kao i brojne dodatne sveučilišne aktivnosti.

Sedam od deset najboljih sveučilišta na svijetu nalazi se u SAD-u. Uz slobodu i fleksibilnost koju studenti imaju pri kreiranju vlastitog rasporeda i programa studija, imaju priliku studirati na sveučilištima koja koriste najsuvremeniju tehnologiju i inovacije u obrazovanju.

4. Cijenjene diplome

Nastavno na točku 3, mnogi programi u Americi cijenjeni su unutar discipline kojom se bave, a samim time omogućuju poslove na željenim radnim mjestima.

5. Raznolika populacija

Većina sveučilišta u Americi okuplja ljude iz cijeloga svijeta, što može biti vrlo utješno za studente koji su daleko od svojih domova, a velika je mogućnost i da ćete upoznati ljude s vašeg govornog područja.

6. Mogućnosti putovanja

Mogućnosti su beskrajne, kao i mjesta koja možete istražiti! 

7. Životno iskustvo

Studiranje u inozemstvu neprocjenjivo je životno iskustvo. Osim novih znanja i vještina, ovo iskustvo prije svega omogućuje osobni napredak i kvalitetno profiliranje.

8. Mogućnosti umrežavanja

Život i učenje u multikulturalnoj zajednici može stvoriti sjajne prilike za umrežavanje i prijateljstva koja će vam sigurno biti vrijedna u budućnosti. Biti međunarodni student znači da ćete moći upoznati druge pojedince iz cijelog svijeta, kao i Amerikance koji dijele vaše interese i ambicije.

9. Mogućnosti karijere

Studiranje u SAD-u može vam otvoriti mnoštvo prilika za karijeru; od onih u Americi do brojnih otvorenih vrata u zemlji gdje ste rođeni ili želite živjeti. Ne zaboravite: Amerika je dom globalnih tehnoloških tvrtki kao što su Google, Apple, Amazon, Tesla te je zemlja prilika u punom smislu tih riječi.

10. Doživite američki način života
11. Poboljšajte svoje šanse za željenu karijeru
12. Iskusite život izvan doma
13. Postanite neovisni
14. Stvorite uspomenu za cijeli život
15. Poboljšajte svoje kulturno razumijevanje
16. Učite o sebi

 
 
Prvi korak do upisa željenog studija u inozemstvu je kvalitetno informiranje. Pridružite se Study in USA online događaju i započnite put prema akademskom uspjehu. Ne stignete sudjelovati na ovom događaju? Nema veze, naši obrazovni savjetnici uvijek su dostupni za sva pitanja. Rezervirajte svoj termin za besplatne konzultacije!

Ključne riječi:
studij u inozemstvu

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka