Studij u Irskoj – Limerick University

11.01.2021

Irska – obrazovanje po tvojoj mjeri!


Irska je otok u Sjevernom Atlantiku, drugi po veličini otok Britanskih otoka, treći po veličini u Europi i dvadeseti po veličini na Zemlji. 2019. godine QS Global Peace Index proglasio je Irsku za 12. najmirnije mjesto na svijetu. Zanima te još opcija za studij u Irskoj? O Dundalk Institute of Technology pročitaj ovdje.

Želiš nam se pridružiti 28. siječnja na događaju s temom studija u Irskoj, Study in Ireland? Ako je odgovor da, prijavi se putem linka.

Smještena u Europi, Irska daje prednost obrazovanju stoga je obrazovanje globalno priznato. Brzi gospodarski rast u Irskoj može se pripisati kvaliteti irskog obrazovnog sustava, a irske su visokoškolske ustanove prepoznate po svojoj stručnosti u poučavanju. Također, Irci su najdruželjubiviji i najgostoljubiviji ljudi na svijetu. Prirodno su humani i empatični.

Irska je svakako zemlja obrazovanja po tvojoj mjeri jer je jedan od najvećih benefita studija u Irskoj što je engleski službeni jezik pa se ne moraš brinuti o životu izvan kampusa, naručivanja hrane i uputa na ulici kako doći do knjižnice. Irske kvalifikacije priznate su za izvrsnost širom svijeta te je europsko sjedište za Google, Facebook, LinkedIn, Apple i Pfizer.

Većina međunarodnih studenata priznaje da je Irska jedno od najuzbudljivijih mjesta za učenje. Oni tvrde da provođenje slobodnog vremena na otvorenom i aktivnosti poput vodenih sportova, šetnje uzbrdo, penjanja po stijenama, speleologije, prekrasnih avantura divljih životinja i slikovite ljepote koju studenti uživaju čine studiranje u Irskoj vrlo uzbudljivim.

Cijena školarine u Irskoj ovisi o odabiru studija, odnosno fakulteta na kojem će se izvoditi studij pa tako školarina za preddiplomski studij iznosi od 5 650 €, a za diplomski od 5 912 €.

O gradu Limericku

Limerick su osnovali Vikinzi 812. godine. Limerick je jedan od najstarijih irskih gradova, s Poveljom o osnivanju starijom od one u Londonu koja datira iz 1197. godine! Smješten je na zapadnoj obali Irskog otoka te je smješten u najbrže rastućoj regiji u Irskoj prema vanjskim ulaganjima, odmah nakon Dublina. Limerick Ireland, koji se nalazi na zapadnoj obali rijeke Shannon, zauzima treće mjesto po veličini - njegovo stanovništvo broji više od 90 tisuća ljudi.

Ime je dobio po galici Luimneach, što znači „prazan prostor“. Pored jedinstvenih povijesnih spomenika, brojnih atrakcija i slikovitog okruženja, ovaj je grad poznat po velikom broju zabavnih mjesta, kulturnih događanja i robnih marki. Limerick je posebno poznat po tradicionalnim izvedbama irskih plesova („riverdance“).

Pored toga, Limerick ima svoju luku, u kojoj trgovci i brodovi za krstarenje sada i ostaju. Dominantni sektori u industriji su hrana, odjeća, električna energija i čelik.

Arhitektura Limericka ne zaslužuje manje pozornosti. Teoretski, grad se može podijeliti na 2 potpuno različita dijela. Većina (tzv. Novi Limerick) izgrađena je u klasičnom britanskom stilu. Ali u onom manjem (povijesnom dijelu grada ili Starom Limeriku) očigledno se vidi utjecaj gregorijanske gradnje. Irska je poznata po povoljnoj poduzetničkoj klimi, stoga su brojna poduzeća smjestila svoje europske središnjice u ovaj grad. Samo neki od primjera su Uber, Johnson & Johnson, Viagogo, Analog Devices, Dell, Stryker i Northern Trust.

Limerick University Ireland

Limerick University Ireland je sveučilište smješteno u gradu Limericku na zapadnoj obali Irskog otoka. Prema istraživanju obavljenom u 2019. godini, ovo sveučilište zauzima prvo mjesto kad je u pitanju preporuka sveučilišta u Irskoj. Sastoji se od pet fakulteta – Kemmy Business School Faculty of Science and Engineering, Faculty of Education and Health Sciences, Faculty of Arts, Humanities and Social Sciences i Irish World Academy of Music and Dance. Sveučilište trenutno broji preko 16 500 studenata. Dostupni su studiji u raznim disciplinama – umjetnost, poslovanje, inženjerstvo, zdravstvo i medicina, informacijske i komunikacijske tehnologije, pravo, matematika i prirodne znanosti.

Zanimljive činjenice o Sveučilištu Limerick u Irskoj:

• Zaklada za obrazovanje o okolišu dodijelila mu je status Zelenog kampusa za energiju, putovanja, promet i biološku raznolikost

• UI Green Metric World University Ranking 2019 proglasio ga je 6. na svijetu prigradskim kampusom

• Times Higher Education Impact Ranking 2020 rangirao ga je na svjetskoj 101 – 200. ljestvici

• THE - Teacher Ranking 2020 rangirao ga je među 75 najboljih sveučilišta u Europi za izvrsnost u poučavanju i učenju

• Proglašen je najboljim studentskim kampusom 2010./2020.

• International Student Barometer Survey 2019 proglasio ga je sveučilištem s najviše preporuka u Irskoj

• Sveučilište u Limericku ima najduži pješački most u Irskoj i jedan od najdužih mostova u Europi - zove se Živi most!

Sveučilište se može pohvaliti da se čak 97% diplomiranih studenata zaposlilo ili nastavilo svoj studij. U slučaju da želiš iskusiti studij na nekoliko sveučilišta tijekom svojih studentskih dana, Sveučilište u Limericku sklopilo je partnerstvo s preko 600 sveučilišta u 71 zemlji.

Prema odabiru studije, Sveučilište je jako dobro u odabiru sportskih studija, obrazovnih studija, prava, kemijskog inženjeringa, studija engleske književnosti i jezika, strojarstva, areonutike, poslovnog upravljanja, IT-a.

Sveučilište u Limericku posvećeno je razvoju i provedbi cjelovitog pristupa održivom razvoju u partnerstvu sa zajednicama kojima služe, lokalno i regionalno, te u nacionalnim i međunarodnim savezima. Cilj im je da njihovi studenti, diplomci i zaposlenici postanu „aktivni građani“ koji doprinose dobrobiti i budućnosti našeg planeta.

„Prvih sedam tjedana“ na Sveučilištu u Limericku

Brine te novi početak u stranoj državi? Ne brini, Sveučilište nudi sedmotjedni program podrške. „Prvih sedam tjedana“ inicijativa je na Sveučilištu u Limericku osmišljena kako bi pružila snažnu, pojačanu i ciljanu podršku studentima tijekom vrlo ranih tjedana na studiju u Limericku. Prepoznajući da je uspješna rana prilagodba povezana s kasnijim uspjehom, pružaju niz informacija, ciljaju svoje resurse i komuniciraju s novim studentima kako bi znali da im je stalo do njih i da su zainteresirani za njihovu uspješnu prilagodbu.

UL Student Life

Također, postoji i „UL Student Life“ koje je predstavničko tijelo za 15 000 studenata Limerick sveučilišta. Studenti automatski postaju članovi nakon upisa i od tog dana ćeš se nalaziti u srcu studentskog života. Ovdje ćeš pronaći UL studentsko osoblje, klubove i društva, zajedno s pristupom ogromnoj količini objekata i usluga, uključujući:

• Ulaznice za sva događanja

• Autobusne mjesečne, tjedne i prigradske karte za studente

• Laboratorijski ogrtači i naočale

• Kompletna ponuda UL Wolves robe

Program međunarodne zaklade Sveučilišta u Limericku

Ovim programom upravlja Jezični centar Sveučilišta u Limericku. Riječ je o jednogodišnjem redovnom programu koji međunarodnim srednjoškolcima nudi alternativni put do preddiplomskog studija. Pogodan je za međunarodne studente koji nemaju kvalifikacije ekvivalentne irskom ispitu ili A-razini ili kojima je potrebno dodatno poboljšati svoje znanje engleskog jezika. Studenti koji su srednju školu završili na engleskom jeziku mogu odabrati program „Foundation Plus“ koji se manje fokusira na engleski jezik, a više na akademske module. Postoje tri toka:

• Zaklada u znanosti i inženjerstvu

• Zaklada u umjetnosti, humanističkim i društvenim znanostima

• Zaklada u poslu

Korisna informacija je da Sveučilište prihvaća Duolingo ispit kao prikaz znanja jezika za upise u 2021. godini!

Sigurni smo da smo te zainteresirali za studiranje u Irskoj i Limerick University! Stoga se što prije javi našim obrazovnim svajetnicima kako bi saznao sve informacije iz prve ruke ili sudjeluj 28. siječnja na virtualnom događaju Study in Ireland. Uz Limerick University, na ovom događaju će se predstaviti i Dundalk Institute of Technology i Griffith College. 

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka