Studij u Irskoj – Dundalk Institute of Technology

18.01.2021

Nakon što si imao priliku upoznati Irsku i sve čari studija u Irskoj na ovom prekrasnom europskom otoku, vrijeme je da upoznaš neodoljiv gradić Dundalk i Dundalk Institute of Technology kao izvrsnu priliku za početak studija u Irskoj!


Dundalk – grad bogate povijesti!

Dundalk je županijski grad, odnosno administrativno središte okruga Louth u Irskoj. Grad Dundalk uživa izvrstan geografski položaj jer je strateški smješten približno na pola puta između dva najveća grada na irskom otoku, Belfasta i Dublina. Smješten je na mjestu gdje se rijeka Castletown ulijeva u zaljev Dundalk. Grad je blizu granice sa Sjevernom Irskom i jednako udaljen od Dublina i Belfasta. To je osmo po veličini urbano područje u Irskoj.

Dundalk je jedan od najistaknutijih dijelova Irske, a okrug Louth poznat je kao „Zemlja legendi“. Bogata baština, mnoge poznate irske legende i epovi temeljili su se na predivnom krajoliku koji se upravo ovdje može pronaći. Naseljen od neolitičkog razdoblja, Dundalk je uspostavljen kao normansko uporište u 12. stoljeću nakon invazije Normana na Irsku. Grad je dobio nadimak „Sjeverna praznina“ gdje se najsjevernija točka provincije Leinster susreće s provincijom Ulster.

Moderni raspored ulica datira s početka 18. stoljeća, a svoj oblik duguje Jamesu Hamiltonu – kasnije 1. grofu od Clanbrassila. Legende o mitskom heroju ratniku Cú Chulainnu postavljene su u okrugu, a moto na grbu grada je Mé do rug Cú Chulainn cróga, što na irskom znači „Rodila sam hrabrog Cú Chulainna“.

Grad je tijekom devetnaestog stoljeća razvijao pivarsku, destilacijsku, duhansku, tekstilnu i inženjersku industriju. Postao je napredan, a stanovništvo mu je raslo kako je postajalo važno proizvodno i trgovačko središte – i kao središte mreže Velike sjeverne željeznice i s njegovom pomorskom vezom do Liverpoola iz luke Dundalk. Kasnije je patio od velike nezaposlenosti i urbanog propadanja nakon što su ove industrije zatvorile ili smanjile poslovanje nakon podjele Irske 1921. godine i pristupanja Irske Europskoj ekonomskoj zajednici 1973. Nakon razdoblja keltskog tigra krajem 20. stoljeća, osnovane su nove industrije, uključujući farmaceutsku, tehnološku i financijsku.

U moderno doba Dundalk je poznat po živahnom noćnom životu i sjajnoj društvenoj sceni, a šetnja gradom sugerira živahnu atmosferu. U umjetničkom centru Táin, smještenom u gradskoj vijećnici, smješteno je glavno kazalište, studijsko kazalište, galerija vizualnih umjetnosti i dva prostora za radionice. Njihov je program raznolika kolekcija lokalne umjetnosti, nacionalne turneje, radionica, izložbi i vlastite produkcije. Ljubitelji mode koji su uvijek u potrazi za nečim drugačijim i jedinstvenim od onoga što je dostupno u high-street trgovinama, uživat će otkrivajući jedinstvene trgovine u gradu, a također vrijedi doživjeti i tržnicu te trgu u europskom stilu s vodoskokom i kafićima.

Sportski klubovi uključuju nogometni klub Dundalk, ragbi klub Dundalk, golf klub Dundalk i niz galskih nogometnih klubova. Stadion Dundalk mjesto je za utrke konja i hrtova i jedina je trkaća staza za konje u svim vremenskim prilikama.

Zvuči kao idealno mjesto za studij u Irskoj, zar ne?

Dundalk Institute of Technology

U Dundalku postoji jedan institut za obrazovanje treće razine – Dundalk Institute of Technology. Neke od glavnih karakteristika ove izvrsne prilike za početak studentskog života su sljedeće:

  • Veliki izbor studijskih programa u području inženjeringa, informatike, kreativnih umjetnosti, ekonomije i humanističkih znanosti;

  • Manje grupe pružaju praktičniji pristup, interaktivno i poticajno okruženje za učenje;

  • 2/3 svih programa uključuje stažiranje i dragocjeno iskustvo stečeno kroz stažiranje;

  • Pogodna lokacija – na samo sat vožnje od Dublina i Belfasta, a troškovi života u Dundalku su preko 50 % niži od glavnog grada!

Na Institutu ističu kako je kampus „za živo učenje“ te da nudi najbolje iz oba svijeta. Prepun je izvrsnih sadržaja i usluga te se nalazi nadomak užurbanog gradskog središta Dundalka, kao i dva glavna grada irskog otoka, a u isto vrijeme na kampusu postoji vjetroagregat koji generira dovoljno električne energije da podmiri 50 % godišnjih potreba Instituta. Dundalk Institute of Technology je središnja točka za visoko obrazovanje i istraživanje na koridoru Belfast-Dublin, opslužujući sjeverni Leinster, regiju Južni Ulster. Svake godine više od 600 međunarodnih studenata odluči studirati u Dundalku što kampus čini jednim od najraznolikijih i multikulturalnih od svih tehnoloških instituta u Irskoj.

Zakladni programi

Na Institutu ističu kako razumiju da međunarodni studenti koji dolaze studirati na Dundalk Institute of Technology imaju različite zahtjeve za učenje engleskog jezika i kako bi smjestili te studente i osigurali programe koje nude kako bi zadovoljili njihove potrebe za učenjem, razvili su tri međunarodna zakladna programa. Više o njima možeš saznati od naših obrazovnih savjetnika!

Podrška za međunarodne studente

Na Dundalk Institute of Technology smatraju da upisom započinje sljedeće poglavlje tvog života i zato ističu da je njihov posao pomoć u upoznavanju istomišljenika i dobivanju prilike za akademski i osobni rast, rad na ostvarivanju svojih snova. DkIT je prijateljsko, raznoliko i gostoljubivo mjesto, a kompaktni kampus snažno se osjeća u zajednici, prepun vodećih svjetskih sadržaja i uzbudljivog niza aktivnosti koje možeš birati.

Kao tim razumiju da je spremnost za karijeru proces povezivanja točaka između trenutnog znanja, vještina i motivacije te budućih ambicija i mogućnosti u karijeri. Uvijek su željni nadogradnje čvrstog odnosa s poslodavcima kako bi osigurali da studenti imaju pristup bogatim i raznolikim mogućnostima karijere.

Također imaju i portal o internetskim karijerama – DkIT Careers Connect posebno je mjesto za studente, alumnije i poslodavce kako bi se uključili u ove usluge, bilo da je riječ o rezervaciji termina, prisustvovanju događaju ili traženju prilika za posao.

Ured za posredovanje

U DkIT-u nekoliko tečajeva ima integrirani program zapošljavanja te pružaju podršku studentima i poslodavcima u ovom procesu. Praksa je središnja značajka brojnih studijskih programa širom DkIT-a, gdje studenti sudjeluju u strukturiranom i provjerenom razdoblju radnog iskustva u odgovarajućem profesionalnom okruženju. Surađuju sa studentima i poslodavcima kako bi poboljšali učenje učenika i uspostavili smislene veze sa svim profesionalnim područjima na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou.

Praksa je partnerstvo između studenta, organizacije domaćina i Instituta. Ured za zapošljavanje središnja je kontaktna točka svake od ovih strana u vezi s pripremom, logistikom, administracijom, upravljanjem i stalnim razvojem radnog mjesta. Na Institutu rade na tome da osiguraju da je radni odnos obostrano koristan odnos u kojem se studentima pruža jedinstveno iskustvo učenja, a organizacijama se osigurava student koji doprinosi dobrobiti radnog mjesta.

Istraživanje

Na Institutu puno ulažu u istraživanje i inovacije i snažno vjeruju u njegovu sposobnost da transformira svijet oko nas. Istraživanja koja se provode na Dundalk Institute of Technology daju vitalni doprinos gospodarskom, društvenom i kulturnom životu sjeveroistočne Irske i šire. Zato smatraju da je to važan dio učenja i poučavanja. Studiranje na DkIT-u znači da ćeš imati prilike sudjelovati u stvarnim istraživačkim projektima na intelektualno zahtjevnim tečajevima koji su oblikovani prema najnovijim razmišljanjima.

Studentski centar za učenje i razvoj

Studentski centar za učenje i razvoj topao je, prijateljski i podržavajući prostor za one studente koji žele poboljšati svoje akademske i studijske vještine. Centar pruža podršku studentima u vezi s IT-om, vještinama učenja, pisanjem, referenciranjem i ostalim srodnim stvarima koje mogu koristiti njihovom akademskom životu.

Na Dundalk Institute of Technology poučavanje je naglašeno kao učenje usmjereno na učenika. Koriste razne metode poučavanja, uključujući predavanja, tutorijale, vježbe u laboratorijima, e-učenje, praktično učenje i rad u skupinama kako bi pomogli u razvijanju potrebnih vještina. Ulažu u najbolju tehnologiju koja podupire studije kako bi u svakom obliku učenja – kod kuće, na kampusu, samostalno ili u timu imao svu opremu i resurse koji ti mogu pomoći!

Pristupačnost studiranja

Na Dundalk Institute of Technology znaju da život na fakultetu može biti skup i zato pokušavaju smanjiti troškove za svoje studente. Nedavna istraživanja su pokazala da su Dundalk i sjeveroistok Irske preko 50% jeftiniji za život u usporedbi s Dublinom.

Izbor od 45+ preddiplomskih studija

Na Institutu postoji širok spektar dodiplomskih tečajeva usmjerenih na industriju dostupnih na četiri akademske škole za poslovanje i humanističke znanosti, inženjerstvo, informatiku i kreativnu umjetnost te zdravstvo i znanost.

Sigurni smo da ti nakon pročitanog studiranje u Irskoj u tako dražensom gradu kao Dundalk a, da ne govorimo o Dundalk Institute of Technology zvuči vrlo zanimljivo i privlačno!

Zato se što prije obrati našim obrazovnim savjetnicima kako bi doznao sve potrebne informacije iz prve ruke o virtualnom sajmu Study in Ireland, 28. siječnja od 14 do 17 h! Prijavi se ovdje.

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka