STUDIJ U INOZEMSTVU: Bliže se rokovi za prijavu nekih od programa u Nizozemskoj, Velikoj Britaniji, Švedskoj, Irskoj

29.12.2021

Studij u inozemstvu / studiranje u inozemstvu / stipendije za studiranje u inozemstvu / fakulteti u inozemstvu / agencija za studiranje u inozemstvu / studij u Nizozemskoj – sve informacije na jednom mjestu


Želiš upisati studij u inozemstvu? Rok za prijavu nekih programa je već 15. siječnja – agencija za studiranje u inozemstvu IntegralEdu tu je da te uputi u sve potrebne informacije, javi se našim obrazovnim savjetnicima!

Nizozemska, Švedska, Velika Britanija, Irska – rokovi za prijavu sveučilišta u inozemstvu sve su bliže. Požuri i ne propusti priliku za upis željenog studija u inozemstvu.

Numerus Fixus – najpopularniji studiji u Nizozemskoj

Rok: 15. siječnja

Nizozemska je trenutno najpopularnija destinacija za studiranje u inozemstvu, a razloga je mnogo. Studiranje u Nizozemskoj svakako daje najbolji omjer cijene i kvalitete obrazovanja – mogući su zajmovi i dodatne državne subvencije koje pomažu međunarodnim studentima da steknu vrhunsko obrazovanje, školarine su pristupačne, obrazovni sustav treći je najbolji u svijetu, odmah iza Amerike i UK-a, a sveučilišta imaju dugu tradiciju obrazovanja na engleskom jeziku pa samim time i širok izbor studija te vrhunski opremljena sveučilišta s modernim oblikom nastave.

Numerus Fixus studijski programi oni su s ograničenim brojem upisnih mjesta. Ovo su ujedno jedni od najkvalitetnijih, popularnijih, ali i konkurentnijih studija u Nizozemskoj pa, uz klasični prijavni proces, uključuju i dodatni selekcijski postupak; najčešće u obliku online ispita znanja za koje oni koji se za ove programe prijave unaprijed dobiju materijale koje trebaju naučiti.

Neki od Numerus Fixus studija su: Artificial Intelligence, Psychology, Computer Science and Engineering, Biology, International Business Administration, International Relations i Physiotherapy. 

Krajnji rok za prijavu je 15. siječnja, a do tog datuma prijavitelji u većini slučajeva moraju dostaviti svu prijavnu dokumentaciju, uključujući zadovoljavajuće rezultate standardiziranog ispita znanja engleskoga jezika – IELTS ili TOEFL.

Zanimaju te Numerus Fixus studiji u Nizozemskoj? Krajnje je vrijeme da se javiš svom obrazovnom savjetniku i intenzivno kreneš s procesom prijave.

Besplatno obrazovanje u Švedskoj

Rok: 17. siječnja

Besplatno obrazovanje, visoko rangirana sveučilišta u inozemstvu, inovativan pristup obrazovanju te vrhunski opremljena sveučilišta razlozi su zbog kojih se sve veći broj studenata odlučuje nastaviti svoje obrazovanje u Švedskoj!

Krajnji rok za prijavu nekih studijskih programa u Švedskoj je 17. siječnja. Javi se našim obrazovnim savjetnicima te saznaj koja ti je dokumentacija do navedenoga roka potrebna za prijavu!

Najveći izbor vrhunskih studija u Velikoj Britaniji

Rok: 26. siječnja

Prestiž, tradicija i brojne prilike tri su ključne prednosti obrazovanja u Velikoj Britaniji, destinaciji koja privlači više od 485 tisuća stranih studenata na više od 150 sveučilišta i 50 tisuća studijskih programa.

Engleska je dom nekih od najpoznatijih obrazovnih institucija u svijetu – Oxford, Cambridge, UCL, King’s College London samo su neke od cijenjenih obrazovnih institucija na kojima velik broj Hrvata svake godine ostvaruje svoj akademski potencijal. Kao globalno industrijsko središte s tvrtkama kao što su AstraZeneca, Unilever, Barclays, British Petroleum, Burberry i Vodafone, Engleska je idealno mjesto za početak uspješnog profesionalnog puta, a prestižna diploma s britanskog sveučilišta prvi je korak prema tome.

Ova studentska destinacija nudi najširi izbor studijskih programa u inozemstvu, ali rokovi za prijavu nekih su 26. siječnja! Zato požuri i javi se svom obrazovnom savjetniku koji će te uputiti u sve informacije koje trebaš znati.

Irska – vrhunsko obrazovanje i karijerni razvoj

Prvi krug prijava: 20. siječnja

Nakon Brexita, sve više međunarodnih studenata odabire upravo Irsku kao željenu akademsku destinaciju. Irsku karakterizira uhodana akademska tradicija s više od 30 sveučilišta i 5000 različitih programa na engleskom jeziku. Uz vrhunsko obrazovanje i s obzirom na procvat inovativnih međunarodnih tvrtki, Irska mladim kvalificiranim ljudima omogućuje brojne prilike za karijerni razvoj.

Studijski programi, kriteriji, potrebna dokumentacija, školarine i stipendije – javi se svom obrazovnom savjetniku i saznaj sve informacije. I dalje stigneš poslati ranu prijavu koja  završava 20. siječnja!

Siječanj je ključan i za sve one koji upisuju diplomske studije

Upis diplomskih studija u inozemstvu prvi je korak prema uspješnom početku karijere u željenom području. Preporuka agencije IntegralEdu za sve one koji završne godine svoga obrazovanja žele provesti u inozemstvu jest da kroz siječanj imaju definirane ciljeve, jasan odabir programa te pripremljenu dokumentaciju za prijavu. Na ovaj način prijava će biti poslana na vrijeme, a odgovor sveučilišta stići će pravovremeno.

Novi datumi za IELTS pripremni tečaj

Uvjet za upis bilo kojeg studijskog programa u inozemstvu jest položen standardiziran ispit engleskoga jezika. Također, jedan od kriterija za upis studijskih programa jest rezultat koji prijavitelj mora ostvariti na, primjerice, IELTS jezičnom ispitu.

IELTS pripremni tečaj specijaliziran je upravo za to. Tečaj je intenzivan i zahtjevan kako bi prijavitelji postigli što viši rezultat na službenim ispitima engleskog jezika.

IELTS pripremni tečaj u agenciji IntegralEdu traje 25 školskih sati, a idući online tečaj održat će se:

26.1.-9.3.

srijedom 19:30-21:00

subotom 9:00-10:30


Kontaktiraj Ivu ili Filipa, naše više obrazovne savjetnike, koji će te uputiti u cijeli proces i sve informacije koje trebaš znati. Prijavi se za besplatne konzultacije, požuri i upiši željeni studij u inozemstvu!

Iva: 091 468 3385, i.kuzina@integraledu.hr
Filip: 091 468 3383, f.cirkvencic@integraledu.hr

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka