Pokrenite svoj start-up za vrijeme studija na Karel de Grote University of Applied Sciences and Arts

31.05.2021

Istražujete sveučilišta u inozemstvu, a posebno vas privlači studij u Belgiji?


Karel de Grote sveučilište je koje nudi cjelovito obrazovanje u inozemstvu, odnosno studij u inozemstvu koji obuhvaća teoriju i praksu. KdG sveučilište je primijenjenih znanosti i umjetnosti u belgijskom Antwerpu koje u svome djelovanju stavlja naglasak na učenje kroz stvarne projekte i situacije, održivi razvoj, doprinos zajednici te zadovoljstvo i kvalitetu iskustva studenata i osoblja.

Misija ovoga sveučilišta u Belgiji je, kroz međusobnu interakciju i poticajno okruženje za učenje, život i rad, pružiti studentima prostor u kojemu će iskoristiti svoj maksimalni potencijal i u kojemu svatko ima jednake mogućnosti istaknuti se i dobiti priliku za obrazovni i karijerni razvoj kroz stvarne projekte.

Belgija kao studentska destinacija

Belgija je omiljena studentska destinacija mnogim inozemnim studentima, a razlog je njezina multikulturalna i višejezična sredina. Omjer cijene i kvalitete obrazovanja u Belgiji sjajan je, a studenti uz vrlo niske cijene školarina mogu birati između raznolikih studijskih programa na engleskom jeziku. Također, većina belgijskih institucija za visoko obrazovanje povezano je s poslovnom zajednicom te studenti kroz studij dobivaju puno prilika za umrežavanje i integraciju u poslovnu zajednicu, ali i europske institucije!

Kako biste bolje upoznali princip i strukturu obrazovanja na sveučilištu KdG, pročitajte više o studijima čiji se programi temelje na stjecanju iskustva i učenju kroz stvarne projekte u međunarodnim korporacijama i uz profesionalno mentorstvo. Želite započeti studij u inozemstvu u rujnu? I dalje možete odabrati jedan od ovih studija u Belgiji i nastaviti svoje obrazovanje na sveučilištu Karel de Grote University of Applied Sciences and Arts.

Rok za prijavu za Karel de Grote University je 24. rujna, a godišnja školarina iznosi tek 961,90 eura! Za prijavu potrebni su sljedeći dokumenti: osobna iskaznica ili putovnica, potvrda o završenom srednjoškolskom obrazovanju, potvrda o znanju jezika.

International Business Management

International Business Management studijski je program u Belgiji s tri specijalizacije – Global Business, Global Supply Chain Management i International Entrepreneurship.

Global Business

Vaše prve dvije godine usmjerene su na opsežno proučavanje globalnog poslovanja – trgovine, logistike, ekonomije, financija, zakona, računovodstva, marketinga, upravljanja i održivosti. Na posljednjoj ćete godini imati jasan uvid u sve aspekte međunarodnog poslovanja te će te uz pisanje svog diplomskog rada imati priliku steći dodatno iskustvo na tromjesečnom programu međunarodne prakse u inozemstvu.

Global Supply Chain Management

Više od trećine studija usmjereno je na vašu specijalizaciju, a na smjeru Global Supply Chain Management za praktični dio učenja zaslužan je logistički laboratorij. U logističkom laboratoriju možete, primjerice, razviti održivi lanac opskrbe od izvora do kupca, vodeći računa o njegovom utjecaju na ekologiju. Vaš projekt otići će na stručni uvid, dobiti priliku za predstavljanjem u nekoj od međunarodnih korporacija te ćete imati priliku raditi na njemu uz tim stručnjaka. Na zadnjoj godini studija imate priliku istražiti pomorski promet, lučku logistiku, carinu ili pak skladišnu digitalnu revoluciju te obrazovanje zaokružiti praksom u logističkoj tvrtki.

International Entrepreneurship

Studij u Belgiji započnite s osnovama – računovodstvo, interkulturalna komunikacija, ekonomija, pravo, marketing, trgovina i logistika. Razvijajte svoje ideje za potencijalni start-up te naučite kako ih prodati ili razviti na dvomjesečnoj praksi u željenoj korporaciji. Razvijati se u mladog poduzetnika osnova je posljednje godine ovoga studija. Fokusirajte se na start-up strategiju, poslovno upravljanje i međunarodnu poslovnu industriju uz razvoj vještina potrebnih za konkurentnost na tržištu rada. Tko zna, možda uz pomoć KdG-ovog mentorstva pokrenete svoj posao već za vrijeme studija!

Praksa je ključna, a KdG-ov Business Lab mjesto je za stjecanje iste. Business Lab studentima će omogućiti prostor u kojemu mogu razvijati svoje poslovne ideje i projekte te im olakšati kontakt s poslovnim svijetom gdje mogu prezentirati te ideje i razvijati ih uz tim stručnjaka u odabranom području.

Učenje kroz rad u interdisciplinarnim timovima na stvarnim projektima; studenti, predavači i poduzetnici međusobno se motiviraju i potiču na kreativna rješenja, širenje poslovne mreže i razvijanje poslovnih ideja. Ovako Karel de Grote University of Applied Sciences and Arts vidi visoko obrazovanje budućnosti.

Applied Computer Science

Vrijednost ovoga studija u inozemstvu je u mogućnosti učenja kroz praktično iskustvo, radeći na stvarnim projektima za međunarodne tvrtke i organizacije. Praksa traje osam tjedana te ju je moguće odraditi u nekoj od međunarodnih tvrtki u Belgiji ili inozemstvu. Prve dvije godine kombiniraju programiranje, umjetnu inteligenciju, znanost o podacima, mreže, sustave i hardver. Od prvog dana učite to znanje primjenjivati kroz projekte, pod vodstvom stručnih mentora. Ti projekti uglavnom se fokusiraju na društveno relevantne teme pružajući vam priliku za inovacije uz istovremeno pružanje održivih rješenja.

Uz konkretne projekte, studenti kroz organiziranu simulaciju međunarodne korporacije imaju priliku upoznati dinamičnu radnu okolinu te osjetiti kako je kroz rad moguće napredovati do najviših pozicija. Na KdG-u studenti se uvijek bave up to date temama i najnovijim tehnološkim dostignućima koje im predstavljaju stručnjaci.

Multimedia & Creative Technologies

Kroz ovaj studij u Belgiji razvit ćete kreativnost i osobni stil te steći tehničke vještine koje će vam pomoći da pronađete svoje mjesto u dinamičnom svijetu novih medija. Od prvog dana, u sklopu KdG-ovog studentskog prostora FabLab, učite kako primijeniti teoriju kroz 3D printere, ViReS, Kinects, Arduino boards, ulazne uređaje, ručne alate i audiovizualnu opremu. Pristup se temelji na realnim poslovnim situacijama, suočavanju s klijentima i kupcima iz različitih kultura, pronalasku adekvatnih rješenja i razvoju ideja.

Tijekom posljednje godine fokus se prebacuje na konkretno poslovno iskustvo. Imate poslovnu ideju? Prijavite se za student entrepreneur status i uspješno započnite vlastiti start-up. Zanima vas drugačija vrsta izazova? Odaberite opciju prakse u inozemstvu u trajanju od 16 tjedana i usavršite svoje znanje u odabranoj korporaciji.

Iskoristite priliku za obrazovanjem u inozemstvu u instituciji koja vas, uz visokokvalitetnu teorijsku podlogu, potiče da razvijate i realizirate svoje poslovne ideje te usavršite svoje znanje radeći na projektima uz stručno mentorstvo.

Za više informacije i pomoć pri prijavi na Karel de Grote sveučilište, javi nam se za besplatne individualne konzultacije.

I dalje možeš upisati studijski program koji ispunjava sve tvoje želje!

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka