STIPENDIJE ZA STUDIRANJE U INOZEMSTVU: Stipendije britanskog sveučilišta University of Essex

02.02.2022

Studij u inozemstvu / studiranje u inozemstvu / stipendije za studiranje u inozemstvu / fakulteti u inozemstvu / agencija za studiranje u inozemstvu / studij u Velikoj Britaniji – sve informacije na jednom mjestu!


Ako razmišljaš o studiju u Velikoj Britaniji, University of Essex odabir je s kojim nećeš pogriješiti. Velik broj raznolikih studijskih programa na engleskom jeziku, brojne nagrade za kvalitetu rada sveučilišta, opremljeni kampusi i multikulturalna poticajna okolina samo su neki od razloga. 

University of Essex u brojkama:

•    25. mjesto za međunarodnu perspektivu na Times Higher Education World University Rankings 2022
•    Politički i sociološki programi u top 50 na QS World University Rankings by Subjects 2021
•    Društvene znanosti i pravo u top 75 na Times Higher Education World University Rankings 2022
•    Umjetnički i humanistički programi u top 175 na Times Higher Education World University Rankings 2022
•    U top 25 po broju međunarodnih studenata na The World University Rankings 2022 ljestvici
•    U top 30 najboljih sveučilišta u UK-u po Complete University Guide ljestvici
•    25. mjesto na ljestvici sveučilišta s najboljim istraživačkim programima po Times Good University Guide 2022

Kako bi se međunarodni studenti i dalje mogli obrazovati na ovom, jednom od najboljih sveučilišta u Velikoj Britaniji, University of Essex svake godine nudi stipendije za studij u Velikoj Britaniji za studente iz zemalja Europske Unije.

Stipendija za studiranje u Velikoj Britaniji: 5000 funti za svaku godinu preddiplomskog studija

Ova stipendija umanjuje cijenu školarine preddiplomskog studija na sveučilištu Essex za 5000 funti studentima iz EU zemalja. Stipendija za studij u Velikoj Britaniji vrijedi za sve upisane u akademsku godinu 2022./23., a aktivna je svake godine do završetka preddiplomskog studija u Velikoj Britaniji.

Kako bi ostvarili pravo na stipendiju, rok za prijavu je 15. srpnja 2022.

Stipendija za studiranje u Velikoj Britaniji: 5500 funti za diplomski studij

Master stipendija umanjuje iznos školarine za 5500 funti međunarodnim studentima iz EU-a koji upišu diplomski studij na University of Essex u akademskoj godini 2022./23.

Kako bi ostvarili pravo na stipendiju, rok za prijavu diplomskog studija je 16. rujna 2022. ili 6. siječnja 2023.

Stipendija za studiranje u Velikoj Britaniji: 8000 funti za diplomske istraživačke studije

EU stipendija za diplomske istraživačke studije nudi popust od 8000 funti na iznos godišnje školarine za studente iz EU-a koji studije upišu u akademskoj godini 2022./23. 

Kako bi ostvarili pravo na stipendiju, prijavitelji moraju aktivno odabrati Essex do 16. rujna 2022. ili 6. siječnja 2023., ovisno o tome kada žele započeti akademsku godinu. 
 

Pogodnosti studija na Essexu

Novi program Data Science for all, izvannastavna aktivnost za studentske svih studijskih programa koja omogućuje stjecanje znanja o podacima i analitičke vještine čak i za one studijske programe ne uključuju ovo područje.

Besplatni tečaj za usavršavanje engleskoga jezika za sve studente koji nisu zadovoljni svojim jezičnim vještinama ili ih žele unaprijediti zbog studija ili posla.

"Studij na Essexu bio je istovremeno zahtjevan zbog drugačijeg načina savladavanja gradiva i prelijep zbog upoznavanja različitih ljudi i aktivnosti koje sveučilište nudi. Najbolji dio možda je činjenica da praktički ne morate napuštati kampus jer sve što vam treba možete pronaći na putu do predavanja. Velika Britanija svakako je obrazovna destinacija koju bih preporučila svima!" Mirta, MSc International Relations

Želiš upisati studij u Velikoj Britaniji? Javi nam se kako bismo te uputili u studijske programe, stipendije, rokove i uvjete!

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka