Srednja škola u Švicarskoj: Prilike i mogućnosti za uspjeh

30.01.2024

Zašto su srednje škole u Švicarskoj odličan izbor za hrvatsku djecu i njihovu budućnost?


Srednje škole u Švicarskoj dugo su se smatrale ulaznicom u svijet mogućnosti za učenike iz cijelog svijeta pa tako i one iz Hrvatske. Ove renomirane institucije generacijama su privlačile europsku elitu, od monarha i diplomata do slavnih osoba, a svi su tražili iznimno obrazovno iskustvo koje nude švicarske škole. Evo nekoliko razloga zašto su švicarske škole odličan izbor za djecu i njihovu budućnost.


Vrijedna obrazovna tradicija


Tradicija i šarm ovih institucija seže daleko izvan granica Švicarske, privlačeći tako studente iz cijelog svijeta. Reputacija švicarskih srednjih škola kao centara kvalitetnog obrazovanja dokaz je njihove duge tradicije akademske izvrsnosti. Švicarski obrazovni sustav je decentraliziran i organiziran na kantonalnoj razini. Svaki kanton ima vlastiti obrazovni sustav s određenom autonomijom u definiranju nastavnih programa i strukture obrazovanja. Sustav se također ponosi kombinacijom teoretskog i praktičnog obrazovanja koje naglašava razvoj samostalnog razmišljanja, kritičkog promišljanja i rješavanja problema.


Visoki standardi


Švicarske srednje škole, osim iznimne kvalitete i razine obrazovanja, nude i životne uvjete koji su doista na svjetskoj razini. Obrazovne se institucije ponose održavanjem visokih standarda u svakom aspektu studentskog života, od akademskih do izvannastavnih aktivnosti. Slikoviti švicarski krajolici s modernim objektima pružaju studentima idealno okruženje za osobni i akademski razvoj.


Individualni pristup


Jedan od glavnih razloga zašto su internati u Švicarskoj visoko cijenjeni jest njihova predanost pružanju individualnog pristupa obrazovanju. Uz relativno malen broj učenika u razredu i obiteljsku atmosferu, svaki učenik dobiva personaliziranu pažnju i podršku. Ova metoda osigurava da studenti mogu ostvariti svoj puni potencijal i istaknuti se u odabranom području ili predmetima.


Različiti obrazovni programi


Švicarska nudi niz obrazovnih programa, od A-levels do International Baccalaureate (IB), njemačkog Abitur programa i američke diplome. Ova raznolikost omogućuje studentima odabir studijskog programa koji najbolje odgovara njihovim akademskim i profesionalnim aspiracijama.

Naš idilični kampus skriven je u prekrasnom planinskom gradiću Leysinu. Studentima pruža idealno okruženje za učenje u sigurnoj zajednici u švicarskim Alpama. Već tri generacije obitelj Ott i tim talentiranih nastavnika odgajaju studente iz cijelog svijeta, motivirajući ih da ostvare svoj najveći potencijal u svojim akademskim i izvannastavnim programima. Pod njihovim pažljivim upravljanjem, LAS je izrastao u ono što je danas - veliki alpski kampus koji je dom za više od 300 studenata iz cijelog svijeta. Na LAS-u se studenti razvijaju, postaju pravi građani svijeta i doživljavaju avanturu života na sigurnoj i inspirativnoj lokaciji. - Anastasiia Otschkowski, Leysin American School in Switzerland

Najprestižnije švicarske škole djeci nude i iskustvo ljetnih jezičnih kampova pa tako djeca mogu dobiti uvid u švicarsko obrazovanje već sada. Svi zainteresirani za jezične tečajeve u Švicarskoj moći će rezervirati ljetni tečaj uz maksimalan popust od 20% koji je moguće ostvariti za rezervacije samo u periodu od 29. siječnja do 2. veljače. Ponude i informacije o tečajevima moguće je pronaći na linku. Ako tražite više informacija o školama i ljetnim kampovima, naši će savjetnici rado odgovoriti na sva vaša pitanja. Svoj termin za besplatne konzultacije možete rezervirati ovdje.

Povezane vijesti

Velika Britanija uvrstila Hrvatsku na zelenu listu...

Ranije ove godine Velika Britanija uvela je sustav kontrole naziva traffic light system koji svrstava zemlje u tri kategorije – zelenu, narančastu i crvenu. Ova je kategorizacija dio smjernica k...
16.07.2021 Vidi više

Ljetni jezični tečajevi u inozemstvu održat će se...

Trenutna pandemija u velikoj je mjeri utjecala na način na koji ljudi uče, rade i žive. Nedostatkom socijalnog kontakta mnogi su učenici izgubili osjećaj pripadnosti školskoj zajednici te motiv...
18.06.2021 Vidi više

Top destinacije za ljetne jezične tečajeve

Ako razmišljate kako svome djetetu pružiti produktivno, ali u isto vrijeme zabavno ljeto za pamćenje, jezični kampovi u inozemstvu sigurna su opcija. Uz razvijanje jezičnih vještina, u o...
10.06.2021 Vidi više

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka