Nakon završenog studija međunarodni studenti mogu se prijaviti za britansku radnu vizu

08.04.2021

Ako ste zainteresirani za obrazovanje u inozemstvu, posebice za studij u Velikoj Britaniji, ili već studirate u Velikoj Britaniji – donosimo vam korisne informacije!


Međunarodni će studenti od srpnja ove godine nakon završetka studija u Velikoj Britaniji moći podnijeti zahtjev za radnu vizu koja im omogućuje dvije godine boravka i rada u Ujedinjenom Kraljevstvu, potvrdila je britanska vlada. Studij u Ujedinjenom Kraljevstvu nakon ove odluke studentima pruža priliku za vrhunsko obrazovanje u inozemstvu, ali i razvoj karijere u željenom smjeru.

Svi međunarodni studenti koji završe preddiplomski ili diplomski studij na nekom od priznatih britanskih sveučilišta zbog novih odluka vezanih za britansku radnu vizu zvanu The Graduate Route uskoro će imati pravo na dvije godine slobodnog boravka i rada u zemlji, a studenti doktorskih studija u njoj će moći ostati i do tri godine. Odluka se odnosi na sve dijelove Ujedinjenog Kraljevstva – Englesku, Škotsku, Wales i Sjevernu Irsku.

Studenti koji su zbog virusa COVID-19 bili primorani studirati na daljinu i dalje će se moći prijaviti za radnu vizu te su koncesije za ove studente produžene. Kako bi se prijavili za radnu vizu oni će morati ispunjavati sve potrebne uvjete za prijavu te će, ovisno o rokovima za prijavu i vanjskim okolnostima, do dogovorenog roka morati doputovati u Veliku Britaniju.

Uvjet za prijavu za radnu vizu neće biti da su studenti već zaposleni ili imaju sigurno radno mjesto. Studenti će moći volontirati, raditi fleksibilno, mijenjati poslove te razvijati karijeru u željenom smjeru i pod vlastitim uvjetima. Također, studenti će se nakon dvije godine boravka u Velikoj Britaniji moći prijaviti i za opću radnu vizu te ju dobiti ako za nju ispunjavaju uvjete kao što je ponuda za posao od poslodavca koji je prema kriterijima države odgovarajuć i pouzdan.

Ažurirana britanska međunarodna strategija obrazovanja nastavlja slijediti prethodno utvrđene ciljeve koji se odnose na povećanje upisa međunarodnih studenata na britanska sveučilišta, usredotočujući se na brojne prilike za studiranje i mogućnosti za rad. The Graduate Route dio je šire međunarodne obrazovne strategije Ujedinjenog Kraljevstva i cilj joj je do 2030. privući 600 tisuća međunarodnih studenata te tako dugoročno pozitivno utjecati na državnu ekonomiju.

Uz oporavak od globalne pandemije, privlačenje ambicioznih i nadarenih studenata glavni je prioritet Velike Britanije. Prilika za dobivanje radne vize međunarodnim studentima osigurat će obrazovanje na nekoj od vodećih svjetskih obrazovnih institucija, ali i priliku za rad, nastavak života i ispunjavanje snova u Velikoj Britaniji.

O studiju u Velikoj Britaniji, dostupnim stipendijama i dodatnim mogućnostima pročitajte ovdje, a za sve ostale informacije kontaktirajte nas i dopustite nam da vam pomognemo u procesu odluke i prijave na željeno sveučilište!

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka