Nove mogućnosti za studente koji završe studij u Velikoj Britaniji

13.07.2021

Velika Britanija predstavila je novinu unutar odluke Graduate Route koja se odnosi na radna prava međunarodnih studenata nakon završenog studija u Velikoj Britaniji.


Britansko Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je kako će pružiti priliku nadarenim međunarodnim studentima koji diplomiraju na njihovim sveučilištima da po završetku studija ostanu i traže posao u Velikoj Britaniji. Svi oni koji završe sveučilišne programe moći će se zaposliti na bilo kojem radnom mjestu na period od dvije, dok će onima koji u Velikoj Britaniji doktoriraju biti dopuštene tri godine slobodnog rada. Također, ostanak i rad neće biti uvjetovani minimalnom plaćom te će mijenjanje poslova biti fleksibilno i dopušteno.

Izvršna direktorica britanskog Vijeća za međunarodna studentska pitanja (UKCISA), Anne Marie Graham, rekla je: „Znamo da je zapošljivost prioritet za međunarodne studente koji dolaze studirati u Veliku Britaniju. Pozdravljamo Graduate Route kao jedinstvenu priliku za međunarodne student koji diplomiraju na britanskim sveučilištima, a koji ispunjavaju potrebne uvjete da dodatno poboljšaju vještine zapošljivosti i steknu iskustvo na britanskom tržištu rada tijekom razdoblja nakon završetka studija. Međunarodni studenti koji ispunjavaju uvjete imat će fleksibilnost da se prijave za rad u bilo kojem sektoru ili za funkciju koja odgovara njihovom profilu vještina, uključujući samozapošljavanje, bez potrebe za sponzorstvom poslodavca."

Ministarstvo unutarnjih poslova također je potvrdilo daljnje produljenje koncesija za izdavanje Covid-19 viza koje studentima omogućuju učenje na daljinu, odnosno online studij.

Datum do kojega studenti koji su započeli studij u jesen 2020. ili proljeće 2021. moraju biti u Velikoj Britaniji produžen je do 27. rujna 2021. Studenti koji započinju studij u jesen 2021. ili početkom sljedeće godine morat će stići u Veliku Britaniju do 6. travnja 2022., potvrdilo je Ministarstvo vanjskih poslova.

Za sve ostale informacije i pitanja o studiju u inozemstvu kontaktirajte nas. Ovdje smo da odgovorimo na sva vaša pitanja!

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka