Kako do stipendije za privatnu srednju školu u inozemstvu

20.02.2024

Iako se obrazovanje u inozemstvu često čini nedostižnim, mnoge institucije nude stipendije koje olakšavaju pristup vrhunskom obrazovanju


Prestižna srednja škola često je put do novih mogućnosti, pružajući istovremeno visokokvalitetno akademsko i raznoliko okruženje. Iako su školarine za privatne srednje škole u inozemstvu visoke, mnoge škole nude velikodušne stipendije koje ih čine dostupnijima širem krugu učenika, a često je u cijenu uključen i smještaj, hrana i ostali troškovi.


Suprotno popularnom mišljenju, dobiti stipendiju za prestižnu privatnu srednju školu u inozemstvu zaista nije tako nemoguće kao što se čini. Zapravo, mnoge su škole predane pružanju financijske pomoći studentima koji to zaslužuju, a postupak prijave često je i vrlo jednostavan.

Najčešći zahtjevi za stipendije

Iako se zahtjevi za stipendije mogu razlikovati od škole do škole, postoje neki zajednički elementi na koje se češće nailazi pri prijavi za srednju školu. 


Akademski uspjeh

Prva i možda najvažnija kvalifikacija je akademska izvrsnost. Škole najčešće prvo provjeravaju akademski uspjeh, odnosno ocjene učenika. Osim toga, škole vrlo često cijene i uključenost u izvannastavne aktivnosti, jer to mnogo govori o ustrajnosti, predanosti, disciplini, karakteru, ali i afinitetima svakog pojedinca. 


Znanje engleskog jezika

Ako privatna srednja škola prvenstveno radi na engleskom jeziku, izvrsno znanje jezika je ključno. Od učenika se često traži da polažu testove znanja engleskog jezika, kao što su TOEFL ili IELTS kako bi dokazali svoju sposobnost komuniciranja na engleskom jeziku. Škole također mogu uzeti u obzir jezične vještine učenika na razgovoru odnosno intervjuu za prijem.


Znanje njemačkog jezika

Nekoliko privatnih srednjih škola nudi nastavu na engleskom i njemačkom jeziku ili čak isključivo na njemačkom jeziku. Za ove škole važno je dobro poznavanje njemačkog jezika. Od učenika se može tražiti da polažu ispit njemačkog jezika. 


Intervju ili usmena prezentacija

Škole ponekad žele ispitati način usvajanja i korištenje naučenog pa od učenika traže da se za intervju pripreme prema određenoj temi koju su spremni čvrsto i promišljeno argumentirati. Ponekad je intervju strukturiran kao običan razgovor u kojem predstavnici škole samo žele upoznati učenike i ispitati njihovu volju, motivaciju te želje i aspiracije vezane uz akademski razvoj.

Proces prijave za stipendiju

IntegralEdu, kao agencija za obrazovanje u inozemstvu s dugogodišnjim iskustvom, često pomaže školama pri administraciji testiranja za stipendije. Naši savjetnici raspolažu širokim znanjem o školama, programima, zahtjevima za upis te procesu odbaira kandidata,  stoga vas mogu voditi kroz postupak prijave za stipendiju kako biste povećali svoje šanse za uspješan test i intervju.

Još uvijek se stignete prijaviti na natječaj za stipendije koji organizira Kings Education. Više informacija na linku.

Ako tražite informacije o privatnim srednjim školama u inozemstvu, školarinama, stipendijma i uvjetima upisa - obratite nam se za savjet. Rezervirajte svoj termin za besplatne konzultacije ovdje.
 

Povezane vijesti

Škola Taunton nudi deset stipendija talentiranim m...

Razlog je obilježavanje 25 godina postojanja škole, a uspješni kandidati dobit će stipendiju u iznosu od 25% popusta na cijenu školarine. Tko se može prijaviti za stipendiju Pro...
19.05.2021 Vidi više

King's College Online nudi povoljne cijene školari...

Njezina je posebnost u tome što je sav sadržaj vezan za nastavu dostupan 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu – tako da učenici mogu samostalno učiti u vrijeme i tempom koji im odgovara. ...
02.04.2021 Vidi više

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka