Odradili smo istraživanje: kakva su iskustva studenata vani

24.04.2020

Studiranje u inozemstvu može biti izazovna odluka, bez obzira na to radi li se o Nizozemskoj, Danskoj ili Velikoj Britaniji.


Prije donošenja takve odluke važno je imati sve informacije upravo o tome kako je studirati u inozemstvu, a za to su najkorisnija iskustva domaćih studenata koji su već završili studij u inozemstvu. Sažetkom njihovih odgovora na kratak upitnik o tome gdje su sad, što rade i jesu li zadovoljni svojim studijem i sveučilištem, prenosimo vam njihova iskustva studija vani!

Koliko su naši bivši studenti zadovoljni svojim studijskim programima, sveučilištima i sveukupno studijem u inozemstvu?

Čak 80 posto studenata iz Velike Britanije, Nizozemske i Danske je zadovoljno izborom studija, te je preko 70 posto studenata zadovoljno sveučilištem. Smatraju da su sveučilišta i studiji dobro organizirani i da su ih osposobili za rad u struci zbog čega zaključuju da su već pri završetku studija bili spremni na odlazak na tržište rada. Ono što ističu je to što su se imali kome obratiti nakon završetka studija oko dodatnih informacija te su imali osiguranu pomoć prilikom traženja posla. Skoro 90 posto studenata smatra da im je studij u inozemstvu ispunio početna očekivanja. Skoro svi navode da im je obrazovanje u inozemstvu pridonijelo i osobnom razvoju te bi ponovili cjelokupno iskustvo studiranja vani.

Gdje su sada i jesu li zaposleni?

Nakon preddiplomskog ili diplomskog studija u inozemstvu svi naši studenti koji su sudjelovali u anketi su zaposleni. Neki su se vratili u Hrvatsku, a ostali su pronašli poslove u Velikoj Britaniji, Danskoj ili Švicarskoj. Svi su zaposleni u područjima za koja su se obrazovali ili su čak otvorili svoje obrte ili tvrtke! Njih 70 posto zadovoljno je svojim radnim mjestom, navode da im je posao zanimljiv, a većina nije imala problema s pronalaskom posla te su ubrzo nakon završetka studija pronašli posao u svojoj struci.

Zaključno, preko 80 posto studenata bi preporučilo iskustvo studija u inozemstvu drugima! Ukoliko te zanima što još kažu naši studenti o odabiru studija u inozemstvu, pridruži nam idući četvrtak, 16.04. u 17 sati na webinaru o diplomskom studiju vani i prijavom koja je udaljena jedan klik iz prve ruke saznaj koje su to prednosti školovanja vani i kako odabrati sveučilište!

Želiš li i ti studirati na sveučilištu koje ti nudi vrhunsko obrazovanje i mogućnost razvoja vrhunske karijere? Ako je odgovor da, javi se nekom od naših obrazovnih savjetnika za besplatne konzultacije ili se prijavi putem ovog linka.

#iskustvostudiranjavani #iskustvostudiranjauinozemstvu #Iskustvo #studijuinozemstvu #studiranjeudanskoj #studijunizozemskoj #studiranjeuengleskoj #preddiplomskistudij #diplomskistudij #diplomskiuinozemstvu

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka