Hrvatski studenti mogu se prijaviti za britansku radnu vizu nakon studiranja u Velikoj Britaniji

29.08.2022

Ako želite upisati studij u Velikoj Britaniji ovo su informacije koje morate znati.


Nakon završetka studija u Velikoj Britaniji, međunarodni student mogu podnijeti zahtjev za radnu vizu koja im omogućuje dvije godine boravka i rada u Ujedinjenom Kraljevstvu. Ovom odlukom UK studentima otvara vrata prema top studijima u Velikoj Britaniji, ali i početak karijernog razvoja na vrhunskim pozicijama.

Svi međunarodni studenti koji završe preddiplomski ili diplomski studij na nekom od priznatih sveučilišta u Velikoj Britaniji uz britansku radnu vizu zvanu The Graduate Route imat će pravo na dvije godine slobodnog boravka i rada u zemlji, a studenti doktorskih studija u njoj će moći ostati i do tri godine. Odluka se odnosi na sve dijelove Ujedinjenog Kraljevstva – Englesku, Škotsku, Wales i Sjevernu Irsku.

Uvjeti za prijavu za radnu vizu neće zahtjevati da su studenti već zaposleni ili imaju sigurno radno mjesto. Studenti će moći volontirati, raditi fleksibilno, mijenjati poslove te razvijati karijeru u željenom smjeru i pod vlastitim uvjetima. Također, studenti će se nakon dvije godine boravka u Velikoj Britaniji moći prijaviti i za opću radnu vizu te ju dobiti ako za nju ispunjavaju uvjete kao što je ponuda za posao od poslodavca koji je prema kriterijima države odgovarajuć i pouzdan.

Ažurirana britanska međunarodna strategija obrazovanja nastavlja slijediti prethodno utvrđene ciljeve koji se odnose na povećanje upisa međunarodnih studenata na britanska sveučilišta, usredotočujući se na brojne prilike za studiranje i mogućnosti za rad. The Graduate Route dio je šire međunarodne obrazovne strategije Ujedinjenog Kraljevstva i cilj joj je do 2030. privući 600 tisuća međunarodnih studenata te tako dugoročno pozitivno utjecati na državnu ekonomiju.

Uz oporavak od globalne pandemije, privlačenje ambicioznih i nadarenih studenata glavni je prioritet Velike Britanije. Prilika za dobivanje radne vize međunarodnim studentima osigurat će obrazovanje na nekoj od vodećih svjetskih obrazovnih institucija, ali i priliku za rad, nastavak života i ispunjavanje snova u Velikoj Britaniji. 


Za sve informacije o studiranju u Velikoj Britaniji, dostupnim stipendijama i dodatnim mogućnostima kontaktirajte nas i dopustite nam da vam pomognemo u procesu odluke i prijave na željeno sveučilište!

Ključne riječi:
studiranje u velikoj britaniji

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka