Global School for Entrepreneurship: iskustvo studentice koja studira i razvija vlastiti posao

15.06.2022

Upoznajte Ninu Euler Vestey – studenticu na Global School for Entrepreneurship


Osnivačica brenda SAL PARADISE
Početak studija: rujan 2021.
Industrija: moda

”KADA PRIMIJETITE OVU DEGRADACIJU OKOLIŠA I SHVATITE DA JE TO VAŠ DOM, SHVAĆATE JU OSOBNO.”

Nina Euler Vestey, Njemica koja je započela svoje obrazovanje na Global School for Entrepreneurship 2021., kreira budućnost izrade kupaćih kostima svojim inovativnim projektom koji nastoji preispitati način na koji gledamo na održivost. Inspiraciju za projekt pripisuje svom djetinjstvu provedenom na Majorci i potrebom da zaštiti otok koji ju je oblikovao. S temeljima svog poslovanja formiranim tijekom pohađanja srednje škole u Švicarskoj i uz potporu Global School for Entrepreneurship koji potiče svoje studente, mlade poduzetnike, Nina svoju viziju tvrtke za kupaće kostime Cradle-to-Cradle pretvara u stvarnost.

Reci nam više o svom projektu!

Željela sam se usredotočiti na ideju koja će imati pozitivan utjecaj na okoliš, pa sam se odlučila za brend kupaćih kostima naziva Cradle-to-Cradle. 

Danas u suštini nema održivih kupaćih kostima, a sam pojam održivosti se tako olako koristi. 'Održivo' se danas veže uz materijal Econyl, koji je izrađen od regeneriranih ribarskih mreža i plastike izvađene iz oceana. Plastika se pretvara u novu nit, a zatim se kombinira s normalnim poliesterom ili elastinom. Ovaj eslatan nije održiv, to je samo normalan elastan koji se svakodnevno koristi, tako da se ne može reciklirati kao Econyl. U osnovi izrađujete kupaće kostime koji su održivi jer koristite Econyl, ali kada je u kombinaciji s elastanom, materijal postaje kao i onaj svakog kupaćeg kostima. Sve što radite je da ribarskim mrežama i plastičnim bocama dajete još jedan životni ciklus na tržištu, ali će svejedno završiti na odlagalištu otpada ili u spalionici. 

Moj plan, koristeći dizajn Cradle-to-Cradle, je stvoriti ciklus u kojem se kupaći kostimi izrađuju s Econylom i elastanom pod idejom „od kolijevke do kolijevke“. Drugim riječima, ovo podrazumijeva proces u kojem će osoba nakon što više ne želi koristiti kupaći kostim poslati ga natrag meni, a ja ću materijal od kojega je kostim izrađen depolimerizirati u hranjive sastojke i pretvoriti u novi kupaći kostim. To je ciklus zatvorene petlje i to je uistinu održivo.

Poslušajte podcast o Nininom iskustvu!

 

Zašto si odabrala Global School for Entrepreneurship?

Druge tradicionalne institucije mi ne odgovaraju. Išla sam u netradicionalnu srednju školu pa sam mnogo pragmatičnija kada je u pitanju primanje i zadržavanje informacija. Moj stil učenja je praktičan i učim stvari kroz stvarno iskustvo. U tradicionalnom obrazovanju dobivate puno informacija, morate ih naučiti zadržati, a onda ih trebate ponovno koristiti prilikom ispita. Umjesto toga, tražila sam obrazovne institucije koje su slijedile praktičnu primjenu znanja. Mislila sam da je posao koji sam započela u srednjoj školi možda nešto što bih mogla nastaviti pa sam tražila instituciju koja će mi dati potrebno znanje i podršku da to i ostvarim. Mama i ja smo istraživale, tražile postoje li institucije koje će mi omogućiti da nastavim i razvijam svoj posao, i tako sam pronašla Global School for Entrepreneurship.

Što bi istaknula kao prednost Global School for Entrepreneurshipa?

Jako mi se sviđa činjenica da imamo slobodu kontrolirati svoje obrazovanje. Vi ste odgovorni za posao u koji ulažete. I dok su resursi uvijek tu za vas, u konačnici sve ovisi o vama. Na vama je da primjenjujete stečeno znanje. Ne postoje profesori koji će vas pitati obavljate li svoje obaveze, one su vaša odgovornost. Osjećaj kontrole nad sobom i svojim poslovnim uspjehom smatram vrlo motivirajućim. I dok ste sami u velikoj mjeri zaduženi za svoju sudbinu, uvijek imate vrhunski sustav podrške i mentorstva koji je tu kada god vam zatreba.


Želite li postati mladi dio mladih poduzetnika koji razvijaju svoje poslovne ideje? Pridružite se danu otvorenih vrata Global School for Entrepreneurship 28. lipnja i ostvarite svoje poslovne ambicije! Prijavite se putem poveznica ili nas kontaktirajte za više informacija.

Dan otvorenih vrata za preddiplomske studije – PRIJAVA.
Dan otvorenih vrata za diplomske studije – PRIJAVA.

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka