Pripremi se za američki "maraton" - top 10 klasičnih serija za pogledati

30.04.2020

U istom tonu nastavljamo gledanje filmova i serija kako bi naše čitatelje i ljubitelje Work and Travel USA programa potaknuli da ostanu doma, te pripaze na sebe i svoje bližnje.


 

Tako ovaj put za sve obožavatelje američkih serija donosimo prikaz 10 klasičnih serija koje će vas odvesti na virtualno putovanje kroz mnoge američke gradove i ispričati razne priče. Bilo da volite humoristične serije, akcije ili drame, sigurni smo da ćete pronaći nešto za sebe.

Ukoliko ti je promaknuo prethodni članak „Doživi SAD kroz ovih 10 filmova“, možete ga pronaći na linku.

Friends 1994. - 2004.

Ova popularna američka humoristična serija prikazuje šestero prijatelja koji žive na Manhattanu i čije razne životne spletke možemo upoznati kroz 10 sezona. Kroz seriju se može vidjeti poseban humoristični prikaz ljubavnih i ostalih scena među „prijateljima“ koje glume mnogi poznati glumci poput Jennifer Aniston, Countrey Cox i Matthew Perryja. Za publiku i kritičare ova serija je među najpopularnijima svih vremena, a Hrvatska radiotelevizija je imitira već dugi niz godina, tako da nam ne preostaje ništa drugo nego se udobno smjestiti i uživati u smiješnim scenama.

Seinfeld 1989. – 1998.

Jerry Seinfeld ime je režisera i glavnog glumca ove popularne humoristične serije koja prikazuje život osebujnog komičara. Uz njegov život može se upoznati i njegove najbolje prijatelje, Georgea, Elaine i Cosmoa, koji svojim karakterom i izrazito šaljivim scenama daju posebnu sliku ovoj seriji, a svaka nezgoda koja im se dogodi završava sa popularnim Seinfeldovim izrazom „Ne opet.“

Breaking Bad 2008.-2013.

Sasvim običnom profesoru kemije, Walteru Whiteu život se promijenio kada mu je dijagnosticiran rak pluća. Ubrzo nakon te vijesti, zajedno sa bivšim učenikom Jessejem Pinkmanom shvati da nema što izgubiti u životu i da svoje znanje može prenijeti na izradu droge kako bi dodatno zaradio za svoju obitelj prije smrti. White se okreće kriminalu i upoznaje okrutan svijet kojem se odupire na razne načine, iznenađujući samog sebi i svoje poslovne partnere. Uzbudljive scene ove kriminalističke serije za koju se smatra da je jedna od najboljih svih vremena možete provjeriti u pet sezona.

The Fresh Prince of Bel Air 1990.- 1996.

Poznati glumac Will Smith proslavio se u ovoj humorističnoj seriji u kojoj igra ulogu Willa, problematičnog tinejdžera koji biva poslan tetku i teti u Bel Air. Već na prvi pogled vidljivo je kako Willow život odstupa od života njegovih rođaka koji su navikli živjeti na visokoj nozi i kretati se u drugačijim društvenim krugovima. Nakon početnih nesuglasica i raznih dogodovština s vremenom dolazi do povezivanja obitelji, a zanimljive i smiješne scene možete vidjeti u 6 sezona ove posebne serije.

Malcom in the Middle 2000. – 2006.

Ova serija opisuje život obitelji iz srednje klase, u kojoj Malcom pokušava zadržati prisebnost između izgreda i kaosa prouzročenog od muškog djela obitelji te histerije majke koja je uvijek na rubu živaca. Kako se Malcom snašao, s obzirom da je genij u nadasve čudnoj, ali voljenoj obitelji, možete provjeriti u sedam sezona ove humoristične serije.

Sex and the City 1998. – 2004.

U ovoj hit seriji Sarah Jessica Parker glumi kolumnisticu čiji su osobni život i prijateljstva izvor za njezinu tjednu kolumnu o seksu i vezama u gradu New Yorku. Uz nju su stalno i tri prijateljice čiji nestabilni ljubavni životi dovode do vrlo smiješnih scena u ovoj komediji u kojoj možete vidjeti što sve mlade uspješne žene pokušavaju kako bi ostvarile savršenu vezu.

The Wire 2002. – 2008.

Ova serija vrlo realno prikazuje surovu stvarnost na ulicama na kojima se dobro i zlo svakodnevno bore za prevlast. Radnja prati teško ubojstvo koje se dogodilo u Baltimoreu, nakon kojeg se u dugotrajnoj istrazi mogu vidjeti česti pokušaji prisluškivanja koji vode do ubojstva povezanog s dogom.

The Sopranos 1999. – 2007.

Obitelj Soprano poznata je američka dramska serija koja predstavlja život mafijaša Tonyja Soprana koji je u čestom sukobu s drugim kriminalnim organizacijama, a uz to ima obitelj koju pokušava sakriti od načina života koji vodi. Kako uspijeva u tome možete provjeriti u jednoj od najuspješnijih televizijskih serija svih vremena.

Six Feet Under 2001. – 2005.

Nate igra ulogu sina disfunkionalnih roditelja koji vode pogrebno poduzeće. Nakon što na Badnjak u Los Angelesu u prometnoj nesreći pogine otac Nathanial obitelj je po prvi put suočena s vlastitom tragedijom s kojom se mora naučiti nositi. U seriji u kojoj dominira crni humor možete uočiti poseban pogled na život i smrt, a kako se Nate snalazi s ostalim članovima obitelji u teškim situacijama najbolje je da provjerite sami.

That `70s Show 1998. – 2006.

Kako je izgledao tinejdžerski život u Americi i poznatom podrumu Erica Formana u drugoj polovici 70-ih godina možete provjeriti u ovoj ultra popularnoj humorističnoj seriji. Uz nezaboravan odnos šestero prijatelja koji na poseban način prikazuju sve ono što je bilo popularno među mladima u to vrijeme, te u najmanju ruku zanimljiv odnos Erica i njegove obitelji, ne preostaje vam ništa drugo već da se udobno smjestite i uživite u „lude sedamdesete“.

Povezane vijesti

Nove informacije o izdavanju viza za Work and Trav...

Predsjednička proklamacija koja je stupila na snagu 22. lipnja 2020., a koja je onemogućila izdavanje J-1 viza potrebnih za odlazak na radni program, nije produžena te je ukinuta 31. ožujka ove godine...
02.04.2021 Vidi više

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka